hategame logo
Акционери в EA против увеличени заплати на шефове
пуснато на 11 август 2020 от pseto
electronic arts ea
Акционерите на EA са гласували против увеличение на годишните заплати на тримата водещи кадри в компанията. Това се случва със 170 милиона вота против и близо 60 милиона вота за.

Самите увеличения касаят Андрю Уилсън, Блейк Йоргенсен и Лаура Мийли, съответно изпълнителен директор, финансов директор и директор на студията. При Уилсън предлаганото увеличение е най-малко - от 18.3 милиона долара до 21.4 милиона долара.

Що се отнася до Йоргенсен, който може би е вторият най-важен директор в EA след Уилсън, при него предложението за увеличение на заплатата е с малко над 10 милиона годишно - от 9.41 милиона до 19.5 милиона. Подобна е ситуацията и с Мийли. Тя в момента получава малко под 7 милиона долара годишно, като новата ѝ заплата трябва да е 16.1 милиона.

Редно е да се отбележи обаче, че EA не са длъжни да се съгласят с акционерите си. Ако решат спокойно могат да заобиколят мнението им - макар че е очевидно, че мнозинството не смята, че тримата водещи в компанията заслужават повече пари.

Все пак EA в момента е в отлична форма. Покрай COVID-19 десетки, а може би и стотици милиони хора се отдават на все повече гейминг. Именно и заради това гейм компаниите записват скок в приходи и печалби. EA например регистрира 21% увеличение на приходите си за последното финансово тримесечие. Заедно с това само покрай пандемията FIFA 20 е увеличила аудиторията си с над 7 милиона души.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл