hategame logo
Anthem лидер по продажби в САЩ
пуснато на 20 март 2019 от pseto
anthem release video
Anthem е лидерът по продажби в САЩ, научаваме от традиционно изследване на компанията NPD. Още по-интересно е, че за луут шутъра на BioWare биват отчетени единствено физическите продажби (докато при почти всички игри от топ 10 са включени и дигиталните), но въпреки това бива заета водещата позиция.

Така въпреки проблемите на Anthem и множеството смесени до негативни ревюта все пак продажбите са били окей. Особено и като се има предвид, че миналия февруари имаше и някои силни премиери – включително Far Cry: New Dawn и Metro Exodus.

Като стана дума за Metro Exodus – играта е на осмо място, но също като Anthem са включени единствено физическите продажби. Така можем единствено да гадаем какво е цялостното представяне на постапокалиптичното заглавие (и какво точно влияние е оказал целия скандал с Epic Games Store).

Що се отнася до десетката в САЩ, то второто място е за Jump Force, а третото – за Kingdom Hearts III. Far Cry: New Dawn е четвърти, а Red Dead Redemption II – на петото.

Топ 10 е в следния вид:

1. Anthem (само физически продажби)
2. Jump Force
3. Kingdom Hearts III
4. Far Cry: New Dawn
5. Red Dead Redemption II
6. Resident Evil 2
7. Super Smash Bros. Ultimate
8. Metro Exodus (само физически продажби)
9. NBA 2K19
10. Call of Duty: Black Ops 4 (само физически продажби)

Коментари
rosniak avatar
rosniak
20 март 2019
Но дали ще ударят 6 000 000 бройки, за 6 седмици ? Това е въпросът !!!!
pseto avatar
pseto
21 март 2019
Сто процента не, според мен. Най-много EA да обяви някаква статистика от рода на "XXX човека са играли Anthem", в което се включват бетите и Origin Access Premier.

По-скоро въпросът е дали продажбите са достатъчно, за да се даде шанс на BioWare да опита да пооправи играта примерно половин година. Въпреки че първоначално бях на мнение, че са пътници BioWare, сега започвам да си мисля, че може и да им се даде някакъв втори шанс.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл