hategame logo
Marvel's Avengers все пак успех в САЩ
пуснато на 18 октомври 2020 от pseto
avengers 11
Marvel's Avengers е бил най-силно продаващата се игра в САЩ за септември. Данни черпим от NPD, от които научаваме, че приходите на заглавието са най-високите за изминалия месец. Редно е да се отбележи, че тук говорим и за физически, и за дигитални продажби - тоест имаме цялостна картинка над пазара.

Челната десетка изобилства от нови заглавия, наредили се в нея. На второто място е Super Mario 3D All Stars, на четвъртото - Tony Hawk's Pro Skater 1+2, на петото - NBA 2K21, на седмото - Crusader Kings III и на деветото - Star Wars: Squadrons. Така септември определено е добра увертюра към края на този месец и следващия, когато се очакват куп големи премиери.

Що се отнася до Marvel's Avengers, играта всъщност се превръща в най-силната премиера за игра със супергерои в САЩ. Което е иронично - при положение, че няколко седмици след премиерата си огромно количество геймъри спряха да я играят. Сега Crystal Dynamics и Square Enix готвят DLC-та, с които се надяват да възродят заглавието.

Ако се върнем към числата, гейм пазарът в САЩ отбелязва ръст с 10% до 4.31 милиарда долара. В това число са включени и продажбите на хардуер, които отбелязват скок с 15% до 277 милиона долара. Така за пореден път се уверяваме, че по време на пандемия гейм пазарът е в розово състояние.

Пълният топ 10 при продажбите на игри за септември е следният:

1. Marvel's Avengers
2. Super Mario 3D All-Stars
3. Madden NFL 21
4. Tony Hawk's Pro Skater 1+2
5. NBA 2K21
6. Call of Duty: Modern Warfare
7. Crusader Kings III
8. Animal Crossing: New Horisons
9. Star Wars: Squadrons
10. Mario Kart 8 Deluxe

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл