hategame logo
Две игри на EA са най-успешните в САЩ за август
пуснато на 14 септември 2020 от pseto
madden nfl 21
Две игри на EA са най-добре продаващите се заглавия в САЩ за миналия месец. Данни в средата на месеца черпим от NPD, които покриват и физическия, и дигитален пазар на Щатите (с изключение на Switch ексклузивите, при които са включени единствено дигитални продажби).

Както обикновено техните данни са интересни, понеже покриват водещият световен пазар за игри. А в него лидерите за август се казват Madden NFL 21 и UFC 4.

И двете игри на EA са спортни - едната посветена на американския футбол, а другата - на смесените бойни изкуства. След тях тройката оформя Call of Duty: Modern Warfare.

Лидерът за юли - Ghost of Tsushima, пада с няколко позиции до четвъртото място, а пък The Last of Us II, който беше в топ 5 през юли, излиза изобщо от топ 10 по продажби за август.

Като цяло пазарът на игри в САЩ е в отлично състояние покрай пандемията. Скокът в приходите на годишна база е с внушителните 37% до 2.94 милиарда долара.

Що се отнася до хардуера, там лидер неособено изненадващо е Switch - при новото поколение зад ъгъла е нормално PS4 и Xbox One да не са толкова популярни. Хардуерният пазар записва приходи от 229 милиона долара.

Топ 10 изглежда така:

1. Madden NFL 21
2. UFC 4
3. Call of Duty: Modern Warfare
4. Ghost of Tsushima
5. Animal Crossing: New Horizons
6. Ring Fit Adventure
7. Mario Kart 8 Deluxe
8. Super Smash Bros. Ultimate
9. Paper Mario: The Origami King
10. Mortal Kombat 11

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
15 септември 2020
Кефят ме Нинтендо - по форуми и блогове се водят люти спореве PS vs Xbox vs PC, а Нинтендо мирно и кротко трошат рекорди със заглавия и хардуер.
pseto avatar
pseto
15 септември 2020
Тя нишата с портативните конзоли си е тяхна, аз мислех, че Switch ще е провал, не знам дали нямах някаква статия по темата някъде, ама се оказа съвсем различна реалността. Но е така, те си мълчат и си продават ударно... и туйто.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл