hategame logo
Auto Chess ще се сдобие и с MOBA спиноф
пуснато на 19 януари 2021 от pseto
auto chess moba
Интересен цикъл ще се завърти относно играта Auto Chess – нейните разработчици обявиха, че подготвят MOBA по нея. Чудите се какво толкова е интересното в случая? Единствено фактът, че Auto Chess стартира като мод за популярна MOBA – Dota 2.

Auto Chess е в auto battler жанра, който е съвсем различен в своята идея от MOBA заглавията. В него оставяме геройчетата ни да се бият сами, без да можем да ги контролираме по време на сблъсък с противниците им. За сравнение в MOBA-та имаме на разположение един-единствен персонаж, като от ефективността ни в управлението му зависи колко сме добри в заглавия като Dota 2 изобщо.

Така Auto Chess ще се завърне към корените си със заглавието, което се казва Auto Chess MOBA. Засега обаче нямаме подробности за проекта. Ще е интересно да видим доколко той ще е близък до Dota 2 или ще поеме по алтернативен подход, например този на League of Legends (на който също първоизточник е модът DoTA).

Интересен факт е също, че Auto Chess - който първо бе мод, но после се превърна в самостоятелен продукт – вдъхнови няколко подобни пълнокръвни игри. Dota Underlords бе разработена от Valve, а пък създателите на League of Legends – Riot, пуснаха Teamfight Tactics. Все пак концепцията на auto battler-ите изглежда по-скоро като чудо за три дни. Към момента Dota Underlords дори не е в топ 100 на най-играните заглавия в Steam, макар и да дебютира ударно.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл