hategame logo
Battlefield VI ще е наличен и за старите конзоли
пуснато на 13 май 2021 от pseto
battlefield 6 2
Battlefield VI е разработван с идеята да се възползва изцяло от потенциала на настоящото конзолно поколение - но това не означава, че няма да е наличен и за PS4/Xbox One. Напротив - EA потвърди, че шутърът ще е наличен и за старите конзоли.

Андрю Уилсън, шефът на Electronic Arts, обаче е уклончив относно това какви ще са разликите между новите и старите конзоли. Очевидно такава ще има в графиката. Но дали нещата ще приключат само дотам? Може би ще имаме по-малко масови битки - например с два пъти по-малко играчи едновременно?

Другият въпрос е дали Battlefield VI ще е технически стабилен за PS4 и Xbox One и дали фреймрейтът няма да е прекалено нисък. Вече наближава моментът, в който предходното конзолно поколение ще остарее безвъзвратно.

Иначе самата игра ще бъде представена по някое време през юни. Тогава ще научим и датата на премиера - която почти сигурно ще е по някое време тази есен.

Коментари
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
19 май 2021
В тези времена като че ли всички нови заглавия ще продължат да излизат за осмото поколение конзоли поне до 2023-24. PS5 и XSX се намират трудно и проблемът с доставките няма да се подобри и до следващата година. Иначе последната AAA игра, излязла за тогава 10 годишната XBOX 360 бе Rise of the Tomb Raider към края на 2015.
Charcharo avatar
Charcharo
21 май 2021
Това според мен е тъпо защото яко ограничава самите игри. Вече има над 10 милиона конзоли от сегашното поколение продадени - може малко по малко да се спира поддръжката за миналото.
Rostik79 avatar
Rostik79
21 май 2021
Вероятно поначало са смятали да е само за новото поколение, но поради ограничената наличност са се принудили да я пуснат и за старото (някаква даунгрейдната версия). 10 млн бройки са малко все още и ще загубят много продажби, ако се ограничат в ПС5/XBox/PC.
Очаквам, че са разработвали играта за новото поколение приоритетно, така че не би трябвало да загуби самата игра. Просто ще я "спънат" във версията за старите бракми да върви горе-долу.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл