hategame logo
Bethesda най-накрая приключи скандала със спортните сакове
пуснато на 16 юни 2019 от pseto
fallout 76
Миналата година около Bethesda възникна скандал - компанията беше обещала платнени спортни сакове като част от специално издание на Fallout 76, струващо около 200 евро. За шок на всички, хвърлили тази сума обаче те получиха... найлонови такива. Приличащи на пликчета от кварталния супермаркет.

Още по-лошо, със седмици след това Bethesda правеше всичко възможно да не достави онова, което беше обещано на потребителите. Предлагайки им мизерно количество виртуална валута във Fallout 76 като компенсация и променяйки снимките в официалния си сайт, добавяйки текст, че "показаните сакове са само за илюстративни цели" и в реалността може да се различават.

Е, най-накрая всичко приключи. Положително. Със 7 месеца закъснение Bethesda успя да достави обещаните първоначално спортни сакове (не от найлон). Една от снимките на доволен потребител можете да видите горе (вляво е първоначалният сак, а вдясно - новият по-читав такъв). Така макар и късно гейм компанията успя да се реваншира.

Естествено въпросът остава - колко ли хора ще си купят нови супер скъпи колекционерски издания от Bethesda в бъдеще, знаейки, че качеството може да е ниско?

Коментари
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
17 юни 2019
Бетезда е толкова компрометирана вече с всичките си издънки през годините, че всеки разумен човек би трябвало да я третира наравно с ЕА, що се отнася до обещания и очаквания. А този панаир със саковет граничи с виц.

Бетезда от времето на Мороуинд отдавна я няма.

nightwarrior avatar
nightwarrior
17 юни 2019
Тъжното е, че имат някъв абсурдно неизчерпаем кредит на доверие. Чак е несериозно. Огромен фен съм на TES от 3 до 5(дагърфол само съм го пробвал), ама имат очеизвадни проблеми.

Антем хората го наплюха и зарязаха, Фалаут 76 си се играе въпреки мрънкането. Вярно, месеци по-късно играта почна да мяза на нещо, но това не променя факта, че осъзнато тропнаха лайно на релийза.

Интересно е как някои компании се ползват с подобен имидж, може би твърде много носталгия, но Рокстар и Бетесда са като светини заеби.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
17 юни 2019
На хората им липсва критично мислене. Не да са критични по принцип, а да са обективни, независимо дали става дума за любима или мразена компания. И да действат според убежденията си. Имам чувството, че някои хора просто не могат да схванат идеята за обективнност, когато става дума за гейм компании и игри. Все едно е въпрос на чест да плюеш едни и да величаеш други.
pseto avatar
pseto
17 юни 2019
Не мисля, че проблемът е в критичното мислене. Доста хора осъзнават, че нещо е кенеф, но въпреки това казват "ами ние сме фенове на нещо си" и така. Както в спорта например. Някой е фен на даден, който и да играе добре, и да играе зле, и да е красиво, и да е грозно - пак си остава фен. Аз никога не съм изпитвал подобни емоции, ако някой клуб играе привлекателно го следя, ако почне да играе грозно губя интерес. Мисля, че нещо подобно се случва и в гейминга. И ако си се установил като достатъчно голям можеш да правиш като цяло каквото искаш.

П.С. Макар че не мисля, че Fallout 76 ще си остане като някакъв голям успех. Щото компании като Bethesda гонят десетки милиони продажби и там по 200, 300, 400+ милиона долара приходи. Всичко под тези числа е зле. То и заради това Blizzard не прави HD римейк на Diablo II - знаят, че няма да донесе стотици милиони, а само десетки милиони и не им се занимава с такива ниски сумички.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
17 юни 2019
Няма противоречие в това да си останеш дайхард фен на отбор/компания/уатева и в същото време да ги критикуваш за добрите и хвалиш за лошите неща. Това не те прави по-малко фен, прати те фен с обективно и критично мислене. Безпринципното величаене само защото тези са "нашите" е най-сбърканата престава за фенство.

Отраснал съм с Властелинът на пръстените, в къщи книгите на Толкин са с почти религиозен статут и въпреки това (а може и заради това) филмите са ми сред най-големите разочарования. Нищо, че съм фен.

Фен съм с почти същата страст и на Star Wars - еми, не е достатъчно да бляскат лазерни мечове и летят Звездни Разрушители и автоматично да харесам каквото ми сервират.

Вчера писах за ВтМ:Б. Тройка Геймс инат три игри всичко на всичко - и трите са ми в личната топ 10 евър, но и трите са като бисери, зарити под шепа лайна.

За мен нещата опират до криворазбрано фенство - липсата, нежеланието или просто неспособността за критично мислене и преценка са горивото за този регрес, на който сме свидетели в гейминга (и в киното, като стана дума и за филми).

nightwarrior avatar
nightwarrior
17 юни 2019
Ми аз съм фен на Милан и съм един от сериозните критикари, даже често ме наричат хейтър в един друг сайт.

Ужасен фен съм на Бетесда, но примерно FO76 не съм го и докосвал.

Идеята ми беше, че и аз не мисля, че да критикуваш нещо и да си фен на отбор/компания, са две изключващи се неща. Даже по-скоро напротив, хора които повече им пука смята, че често са по-критични, знам ли.

pseto avatar
pseto
18 юни 2019
Дам, може и да сте прави, и аз се замислих колко много ме разочарова Diablo III заради любовта ми към Diablo II. Докато хората твърдяха, че не е толкова зле (в началото), въпреки че беше.

Което означава, че критичното мислене наистина куца при много хора, но предпочитам да мисля, че това не е истина.

logout avatar
logout
17 юни 2019
След Лас Вегас франчайза върви само надолу, поне според мен. А и като гледам снимката новата торба не е с много по-високо качество от старата.
pseto avatar
pseto
17 юни 2019
Но поне не е от найлон... като цяло за 200 евро толкова.
lyubohar avatar
lyubohar
18 юни 2019
В интерес на истината Ню Вегас беше прекалено висока летва, почти задължително беше след него да се върви стремглаво надолу
HighFist avatar
HighFist
18 юни 2019
New Vegas е разработен и създаден от Obsidian, а не от Бетезда.

Висока летва си беше не само при историята, но и при бъговете. Иначе и на мен ми е доооста любим.

nightwarrior avatar
nightwarrior
18 юни 2019
Дам, на Обсидиън е и е легендарно как Бетесда ги прееба с парите, щото имаше клауза за Metacritic score. Заложената цел била 85, Обсидиън постигнаха 84... И то след ръшове.
Това е и основната причина за появата на Outer worlds. Не им дадоха повече ФО, те казаха "fuck it", ще си направим наше.

А ръшовете си личаха в бъговете и перформънса. Dead Money години след релийза убиваше машината ми и имаше скандален перформънс.

pseto avatar
pseto
18 юни 2019
На мен винаги ми е било интересно това да се вкарват клаузи, базирани на Metacritic оценка... дето не знаеш кой ще те нахейти, щото не е имало достатъчно негри в играта или за някаква друга такава причина. Наистина по времето на New Vegas не беше същото безумие като сега, ама все пак.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
18 юни 2019
Outer Worlds ще е трън в петата на Бет. казвам го почти със задоволство.
pseto avatar
pseto
18 юни 2019
Дано я направят както трябва играта, особено с кинтите на Microsoft... но аз имам някакви необясними съмнения около нея. Защо, не знам. Ама дано да бъдат разбити тези съмнения с пълна сила.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
18 юни 2019
Ако Обсидиан са зад кормилото, ще се получи. Повечето им игри, ако не перфектни, са достатъчно добри, в смисъл на... как да го кажа, правилни. С добра идея и добра реализация, с изключение на Dungeon Siege III с добрата история и кофти платформрен h&s геймплей, крайно различен от предните части (предполагам, тук Sqare Enix имат пръст) и Alfa Proticol, която е уникално ролево изживяване и тотално разочарование откъм фърст пърсън геймплей.

Така де, Обсидиан знаят как да направят интересна игра откъм история и сетинг, дано с годините, опита и парите да успеят да се справят и с геймплея.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл