hategame logo
Bethesda с нелепо колекционерско издание за Fallout 76
пуснато на 29 ноември 2018 от pseto
fallout 76 collectors
Bethesda изпаднаха в много деликатна ситуация по-рано през месеца. Феновете на компанията, купили си колекционерско издание на Fallout 76 на цена от 200 долара, наречено Power Armour Edition, се оказват екстремално неприятно изненадани.

Защо ли?

Рекламата на гейм студиото твърди, че феновете ще получат каската от марковия power armor, спортен сак и други обичайни екстри като карта на виртуалния свят, разнообразни фигурки, книжки и тъй нататък. Или общо взето онова, което можете да видите от снимката горе.

Разочарованието обаче е огромно, когато се оказва, че спортният сак не е направен дори и от най-евтиния възможен плат... а от найлон! И няма нищо общо с онова, показано от оригиналната снимка.

Естествено ядосани потребители се обръщат веднага към Bethesda, чиито отговори включват обяснения от типа на „недостиг на материали“ за спортния сак. Всъщност един от оригиналните туитове по темата от официалния канал на гейм студиото си казва в прав текст, че саковете са „били прекалено скъпи“, но той бива изтрит.

Макар че реално как може официален отговор на компания с реноме да включва обяснение, че има недостиг на... евтини синтетични платове?

Като капак на цялото фиаско единственото обезщетение, което Bethesda предлага е... премиум валутата в играта Atoms. Или по-точно 500 от тях. С нея всички геймъри, считащи се за излъгани ще могат да си купят козметични предмети за Fallout 76.

Може би и някой виртуален найлонов спортен сак?

Така определено стартът за Fallout 76 не е блестящ. Не само играта получава критики за множеството си бъгове и цялостното си бета усещане, но и сега Bethesda са изправени пред още един скандал.

fallout 76 1

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
29 ноември 2018
Изтрит коментар
sauron93 avatar
sauron93
30 ноември 2018
Аз си връщам думите че това е добра игра и недовършена. Това е един пълен боклук и го осъзнах като прекарах повече часове пред нея. Постоянно трябва да храня и поливам героя,да го чистя от болести,да го чистя от радиация,да му давам да спи че е изморен. Теябва да му готвя храна и вода за да е с по—малко радиация и постоянно да търся онова нещо махащо радиацията. То правейки тези неща не ми остава време за куести и други неща.

Бъговете няма да ги коментирам,навдякъде са. Играта замръзва на моменти за по няколко секунди и тн.
Язък че съм и дал пари....

logout avatar
logout
30 ноември 2018
Аз се излъгах с с преордър на 4-ката и след разочарованието от нея това даже не го и погледнах.
lyubohar avatar
lyubohar
30 ноември 2018
4-ката беше страхотна игра сама за себе си, но лоша Fallout игра. Явно повтарят грешката като базираха 76 до голяма степен на 4. Освен това избързаха прекалено много, според мен трябваше да изчакат да се събере повече глад за нова Fallout игра. Както е с Elder Scrolls например.
pseto avatar
pseto
30 ноември 2018
Те Bethesda си ги редуват двете и туйто, че приходите трябва да текат. Боли ги фара като цяло има ли глад или няма.

Макар че по конкретния казус винаги ми е било интересно какво кара една компания да действа по подобен начин. От тези колекционерски издания колко приходи ще направят... дето едва ли са продадени и 5000-10 000 от тях. За някакви мизерни пари стават за смях. Да не говорим, че би било абсурд да търсят някакви приходи точно от такова нещо. Явно им е такава културата - вместо да се извинят и да хвърлят по един пиклив сак за 10 долара на феновете се правят на луди.

lyubohar avatar
lyubohar
30 ноември 2018
Вероятно е лошо решение на някой от middle management-а, който е решил да се докара пред шефа като спести малко пари за компанията...
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл