hategame logo
Без PlayStation 5 до 2020-а
пуснато на 26 април 2019 от pseto
playstation 4 1
Наскоро Sony най-накрая проговори относно PlayStation 5 - конзола, която знаем, че рано или късно ще се появи в продажба. Но дали премиера ще има през 2019 година?

Твърдо не. Поне това ни разкриват Sony по време на финансовите си резултати. Със сигурност PS5 няма да се появи на пазара поне до май 2020-а. Но след това? Всичко е възможно.

Както добре знаем все пак през есента е най-добрият момент да бъде пуснат нов хардуер. Така ако премиерата ще е догодина, то вероятно ще се случи някъде в периода септември-ноември (почти сигурно последния от есенните месеци).

Бива обявено също, че PS4 е преминал границата от 100 милиона продажби. Което показва за пореден път, че платформата чисто и просто премаза основния си конкурент в лицето на Xbox One това конзолно поколение.

Но какво предстои през следващото?

Коментари
Charcharo avatar
Charcharo
27 април 2019
Дано да ядат бой от MS следващото поколение. По-малкото зло са MS, де факто.

И хубаво, че ще са догодина. Така хем ще имаме огромен CPU ъпгрейд в най-ниското ниво на хардуер, хем новите DDR5 Intel и Ryzen 4000 процесори ще са излезли. Така, че пак най-евтиният PC CPU ще е по-силен.

hyper avatar
hyper
27 април 2019
В какви аспекти е по-малкото зло за теб?
pseto avatar
pseto
29 април 2019
Microsoft ако не се стегнат пак ще гризнат дървото. Миналото поколение пуснаха конзола, която не знаеше конзола ли е или някаква корпоративна мулти-нещо си боза, беше на по-висока цена и с по-лош хардуер. И после PS4 като набра скорост ходи го гони. Ако и при новото поколение не убият Sony откъм производителност и цена не ги виждам. Макар че при игрите поне изглежда се готвят за офанзива, че купиха немалко студия и явно се готвят за 2020-а и другото поколение.

Ама и аз се чудя - защо да са по-малкото зло MS?

Charcharo avatar
Charcharo
29 април 2019
Ми в тези:

https://bethesda.net/community/topic/58089/understanding-sony-restrictions-on-ps4-mods-things-to-know-before-you-make-a-request

https://comicbook.com/gaming/2019/04/08/sony-ps4-cross-play-developer/

https://www.bgr.in/gaming/sonys-tough-stance-on-ps4-cross-play-criticized-by-developers/

https://www.reddit.com/r/playstation/comments/ai7f9j/sonys_censorship_of_japanese_games_explained/

https://www.oneangrygamer.net/sony-ps4-censorship-policy-censored-games/

Microsoft са лайна, но в момента са просто морално значително над Sony. Емулацията и обратната им съвместимост също е много над опитите на Японците.

Не ме разбирай погрешно, Xbox One X е слаб и скъп боклук, но ако имах пистолет опрян до главата ми и трябваше да избера конзола, ще е Xboxа.

vanmx avatar
vanmx
30 април 2019
Според мен MS са тъпи, защото си мислеха, че като направят по-мощна конзола, хората повече ще искат да я купуват. Xbox One X си е скъпо недоразумение отвсякъде.

Откакто съм геймър и следя нещата, не си спомням някога най-мошната конзола да е била най-успешната, даже май все най-слабата е най-големият хит.

LethianDream avatar
LethianDream
30 април 2019
На мен ако ми опрат пистолета в главата ще избера Сони. Дори да ме застреля, ако е фен на MS Фен бой съм, няма как. И пари да ми дават, няма да отида при MS.
pseto avatar
pseto
30 април 2019
Проблемът не е в самия хардуер на Xbox One X, проблемът е в тайминга. Конзолата се появи година по-късно от PS4 Pro и то при положение, че поначало Sony премаза Microsoft това конзолно поколение. Просто тази платформа беше обречена. Общо взето Microsoft направи всички възможни грешни стъпки в това конзолно поколение. Оака се с всички скандали около Xbox One (плюс цената му, плюс по-лошия хардуер) и вече след като PS4 набра скорост и нямаше хващане. По-интересно е какво готвят за новото поколение.

@Charcharo - да, за това си прав. Ама Microsoft го играят "добрите", щото са в по-слабата позиция сега, точно както правят политиците в опозиция. Ако бяха начело като Sony щяха да вършат подобни неща в една или друга степен. Поне така си мисля аз, де. И обратното може би е вярно - ако почнат да отслабват позициите на Sony ще започнат да правят отстъпки.

Charcharo avatar
Charcharo
30 април 2019
@vanmx
PS 4 има по-силен хардуер от Xbox One. Какво правим сега?

@LethianDream
И двете компании те мразят и ти желаят само лошо.

@Pseto
Знам, че е защото са в по-слабата позиция. Това не променя, че са по-добрите в момента.

igra4 avatar
igra4
27 април 2019
Следващото поколение, ще бият хбокс с още повече, майкрософт нямат таланта и студията на Сони, ще духат супата, те вече и Нивтендо отвяват майкрософт, какво остава за гиганта Сони.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
27 април 2019
Изтрит коментар
vanmx avatar
vanmx
28 април 2019
PS4 със сигурност ще подобри рекорда на PS2 за най-успешна конзола на всички времена.

При 5-цата якото ще е че ще бъде същото като PS4, но по-мощно, поне ако трябва да се вярва на нещата от интернет. Нещо като PS4 pro, с разликата че все пак игрите правени за PS5 ще си вървят само за PS5-цата и няма да бъдат орязвани да стават и за PS4/PS4 pro.

Така че обратната съвместимост с PS4 ще си бъде 100% на ниво хардуер, без разни емулиращи полу работещи неща. За по-старите конзоли нямам никакви надежди.

pseto avatar
pseto
29 април 2019
Е то винаги е така. Под една форма или друга. Една година уж се "поддържа" старата конзола и после едва ли не се намеква - айде, към новата. Тук Sony хитро ще имат обратна съвместимост, тоест компаниите няма нужда да инвестират допълнителни пари за портове, но е ясно, че след не повече от година ще се играе очевидната карта "PS5 е толкова по-мощен, просто е невъзможно да портнем игра за PS4, няма никакъв начин, сори, пичове, трябва да взимате PS5". Познато.
igra4 avatar
igra4
29 април 2019
8 години са напълно достатъчни на четворката, даже по живот ще бие сигурно и пс3
thementalist avatar
thementalist
29 април 2019
Значи няма да си взимам ПС4!
vanmx avatar
vanmx
30 април 2019
В момента съм в малко преебана позиция - нито да си взема PS4 pro, защото скоро идва обратно съвместима 5-ца, нито да си сглобя що годе мощно PC защото чакам новите AMD процесори
pepito avatar
pepito
30 април 2019
и аз съм така за процесорите, даже ако не си на зор за ъпгрейд може да изчакаш още една година докъм 2020 се очаква DDR5 рам, както и PCI Express 4 (Макар че за последното се носят слухове, че ще го има заедно с дъната за новите райзъни). Също така 2020 се очаква райзън 4000 със съществени подобрения спрямо 3000.
Charcharo avatar
Charcharo
30 април 2019
Ryzen 4000 ще има AVX 512 поддръжка. То и 3000 може да има ама май нямат готова поддръжка за това. 4000 също така ще е главно power and clock подобрение.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл