hategame logo
BioShock: The Collection номер едно във Великобритания
пуснато на 19 септември 2016 от pseto
bioshock the collection
Пореден понеделник, поредно издание на класацията на Chart-Track за състоянието на физическия пазар във Великобритания. Този път на първата позиция застава не една игра, а колекция от три – BioShock: The Collection.

Става дума за пакет, включваш преработени версии на всички три игри от франчайза (поне за PS4 и Xbox One – за PC последният BioShock Infinite се предлага без никакви визуални подобрения). Очевидно немалко хора са искали да се сдобият с него, тъй като BioShock: The Collection се нарежда спокойно на първото място.

Номер 2 някак разочароващо в една неособено силна седмица е Pro Evolution Soccer 2017. Футболната игра на Konami не успява да надскочи дори една преработена колекция заглавия, което намеква, че няма да се задържи прекалено дълго в класацията. Топ 3 се оформя от друг появил се през миналата седмица продукт – NBA 2K17.

Още една нова игра – ReCore – пък виждаме в топ 10 на петото място. Пълната десетка изглежда ето така:

1. BioShock: The Collection
2. Pro Evolution Soccer 2017
3. NBA 2K17
4. Overwatch
5. ReCore
6. Rocket League
7. Uncharted 4
8. Grand Theft Auto V
9. No Man's Sky
10. Deus Ex: Mankind Divided

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
19 септември 2016
Изтрит коментар
Romanov avatar
Romanov
19 септември 2016
Въй, Въй, Въйййй, футболЯ и баскетболЯ изпреварват "митичния" симулатор на негер и "митичния" клонинг на Tomb Raider. Rocket League и Overwatch само допълнително погребват гореизброените.

Даже миньорския симулатор No Man's Sky диша във врата на "митичните", какво падение!

PornFlakes avatar
PornFlakes
19 септември 2016
Издребняваш. Квото и да говориш, за игра излязла 2013 е адско постижение да стои в подобни класации в продължение на повече от 3 години. А и като гледам как все още я продават за минимум 60лв. в Playstation бг групата във фб не мисля, че скоро ще спре да се купува.
igra4 avatar
igra4
19 септември 2016
Тя GTA V си е перманентно в топа. Разбират си хората, тва да не е булгаристан. Ако имаше Топ 10 булгаристан в топа щяха да са евтините боклуци, близърските лайна и разни безживотнически MMO-та
Romanov avatar
Romanov
19 септември 2016
Марш в "Плаза" бе
igra4 avatar
igra4
19 септември 2016
Айде нали си от Варна. Аз ходя на Пунта кана, там те каня
Romanov avatar
Romanov
19 септември 2016
Според мен само на Пу*ка майна ходиш.
В Пунта кана не продават боза и сайдер, ква работа имаш там
igra4 avatar
igra4
19 септември 2016
Не съм й очаквал смислен отговор от мишок като теб.
Charcharo avatar
Charcharo
19 септември 2016
Но ти си човекът, който лъже и бяга в Скайп бе, Играчкин
Romanov avatar
Romanov
19 септември 2016
Тъй, тъй, отивай при другите "играчи" в Пунта Кана да се доказвате кой какъв патрон е, докато пиете Flirt Зелена Ябълка и мезите с нарязан в джоба на дънките шпек "Народен".
undefined
sdfs
19 септември 2016
Надявам се Песа тая година да настигне Фифата по продажби,понеже го заслужават пичовете от Конами.Не съм вярвал,че ще се зарибя така по футболна игра още от времето на стария Пес за Плейстейшън 2.
LethianDream avatar
LethianDream
20 септември 2016
Чакам с нетърпение ревюто на псето за новия PES. Има ли нещо интересно този път, или само шутовете във вратата след гол е нововъведението?
LethianDream avatar
LethianDream
20 септември 2016
E,как може такова нещо, IGN са му изпраскали 9.5 (амейзинг) Видях оценката и си викам "баси, това ще е шедьовър, защо преордърнах FIFA"
pseto avatar
pseto
20 септември 2016
Ревюто е готово още от събота, ама го оставих ден-два да почине, да поцъкам още малко PES-а и да попроменя каквото трябва. Но самият факт, че беше готово супер бързо би трябвало да е красноречив. Апропо има някои "истински" нововъведения, няма да го крия, но като видиш малоумните за пореден път вратари просто се уверяваш, че светлина в тунела просто няма.

@sdfs - PES 2017 никога няма да достигне и 1/10 от продажбите на FIFA 17. Малко числа - няколко дни след пазарния дебют за PlayStation 4 имаше... 25 000 класирани човека в онлайн режима. Което очевидно е за целия свят. Ясно е, че не всички са пускали поне мач в мултито... но все пак говорим за изключително малко продажби. Което е досадно и от гледна точка на минимум петте минути, които се чака за мач обикновено и то в средата на почивен ден...

Иначе PES за мен беше религия още от средата на 90-те, когато видях за пръв път International Superstar Soccer Pro Deluxe. Направо не можех да повярвам какво виждам, сравнено с FIFA тогава, която беше пълно недоразумение... големи футболисти с реалистичен външен вид и екипи... като видях кубето на Лечков си казах - "Това не е истина". И косата на Валдерама, и всичко, а във FIFA - всички германци и шведи руси, всички италианци чернокоси, екипите се различават по наличието на 2-3 цвята и те толкоз. Не е като да видиш онези култовите екипи на Германия от 90-те...

PES беше религия дълги години за мен, но в последните години просто не мога да го трая. И последния - също. Съжалявам, но не виждам как тази игра може да бъде сравнявана с FIFA днес...

pseto avatar
pseto
20 септември 2016
PES не знам дали има и едно ревю в последните 4 години в сайтове като IGN и много други, което да не е минимум 9/10. Докато FIFA редовно получава 7/10 или 8/10. Естествено EA могат само да си разплетат чорапите, когато взимат половин милиард годишно само от Ultimate Team-на на FIFA и Madden NFL...

Ревютата за PES са фалшиви и подвеждащи. Направо ми изглеждат като различни вариации на един и същи рекламен текст, писан от Konami. Ама то да се доверяваш на онова, което американска медия пише за "soccer" е същото като аз да пиша ревю за Madden NFL, дето хал хабер си нямам какъв е тоя спорт, какво трябва да видя, кое е хубаво, кое е лошо, кое е реалистично, кое не е.

П.С. В нито едно от ревютата на PES не се споменават мега малоумните вратари, което е определено подвеждащо и лъжливо. Не се споменава как могат да се спамят извеждащи пасове на сляпо и това да довежда до голови ситуации. Не се споменават автоматичните шутове и лесното реализиране на голове, безумните карамболи в наказателното... и разни други неща. Абе май е време да качвам ревюто за PES.

undefined
exitt
20 септември 2016
Псе не знам на коя трудно ст играеш , че вратарите ти се струват лесни.Аз от 10 мача изиграни вкарвам максимум 2-3 гола на Superstar. Вратарите са подобрени а и защитниците не те оставят да дишаш през повечето време.Ако я играеш и за ПС то цяло то ревю се обезмисля.Но всеки си има мнение аз не останах доволен от демото на фифата.Само като видях , малоумните шпагати и еднотипните голове ми стана ясно.
pseto avatar
pseto
20 септември 2016
Впечатленията ми са от онлайн режима. Каква трудност имат вратарите там не знам, логично е да е най-високата, но нямам идея. На него са супер малоумни и неадекватни, избиват и най-леките топки в краката на противници и пускат най-дебилните голове. Именно в онлайна головете са 90% еднакви - или на празна врата, след като вратарят е избил супер лека топка в краката на противник, или плъзнат гол покрай вратаря (плюс чат-пат такива с глава от хората, които цял мач тичат по фланга).
pseto avatar
pseto
20 септември 2016
Ще хвана да изгубя половин ден или нещо такова да илюстрирам с гифове какво имам предвид под всяка една критика в PES, понеже през годините съм забелязвал как се отричат очевидни неща (или поне са очевидни според мен, не мисля, че е реалистично Нойер или Де Хеа да избиват летяща към тях топка с 10 километра в час, абсурдно е просто). Ще се позабави вероятно ревюто с няколко дни, ама... нека са видни нещата.
nightwarrior avatar
nightwarrior
20 септември 2016
Зависи срещу какви играеш, масата от противниците ми в онлайна влагат ресурс в нападение и халфова линия, рядко в защита и почти никога във вратар. Масово се изправям срещу отбори с Ибрахимович/Меси/Неймар/Роналдо(в произволни комбинации, но най-често трима), но на вратата им пази някакъв сребърен или бронзов вратар. Когато вратаря е с ниски показатели, нормално да има грешки, когато играеш срещу човек дето има поме малко идея от футбол, мачовете са наистина предизвикателство и стават интересни, тогава и головете почнат да намаляват. На ниски нива вратари може да се вкарат и доста прилични голове от дистанция(стига нападателят ти да го може). Пипнали са ги чувствително, може би покрай свободният режим на 2016 и играта с приятели съм навъртял камара часове на 2016 и затова да усещам така сериозно разликата. Просто доста чийзи голове вече не минават на по-читави вратари, малко по-адекватни са и при преките свободни. При центрирания и корнери също усещам подобрение. Играта ми харесва, като единственият негатив ми е договора с Барселона, в следствие на което повечето играчи на Барса са някои доста завишени показатели, но не е болка за умиране.

П.П. Няма да е зле вярно да метнеш ревюто, че насираме новина за Биошок

nightwarrior avatar
nightwarrior
20 септември 2016
Не се опитвам да отричам, не знам как се държат Нойер и Де Хеа, щото срещу тях не съм се изправял. Зомер, Муслера се справят по-адекватно, а са златни, оттам и предположението, че черните(каквито би трябвало да са Нойер и Де Хеа) ще се справят по-добре. Пак казвам, може би щото съм късал неприлично много нерви с вратарите в 2016, забелязвам сериозна разлика в 2017, далеч са от иделаното, не вярвам да има някой, който да опитва да твърди, че са перфектни, но определно са по-добри спрямо 2016.
undefined
sdfs
20 септември 2016
Псе,ако аз трябва да илюстрирам с гифове фифата и за тъпотиите които стават в нея,може би ще ти срина сайта.Да не говорим ,че за Фифа 16 имаше цели компилации от тъпотии и скрити сценарии при които ти вкарват гол от нищото,за да върнат интригата и ти нищо не можеш да направиш.Просто играта така си решава.Онлайн не съм цъкал още,но срещу компа положението е повече от стабилно.@Nightwarrior е прав в случая,предишнаата част беше добра,но вратарите провалиха доста хубави аспекти от нея.Тази година вратарите са добри,а и защитата на противниковия отбор затваря всички пространства и не те оставят просто да пробиеш с най бързия си играч ей така от нищото.Не е като да си кажеш опа сега ще играя с Реал и ще подавам само на Роналдо да ги бичи по фланга.Личи си че прилагат различни тактики за да затворят пространствата.Ако тази игра я сложиш в хейт ревюта ,за фифата трябва да и прави компания. :Д
hyper avatar
hyper
21 септември 2016
PESA ahahahaha
as in pseto and pes-a
BloodDagger avatar
BloodDagger
20 септември 2016
Bioshock поредицата си е чист шедьовър и напълно заслужава първо място.
NikoJ avatar
NikoJ
21 септември 2016
ноавината за биошок вие дръгните пес и насраната фифа ... футболните симулатори винаги и винаги ще бъдат пълни лайна .. з исключение на фифа 99 и пес 2006 .. тия стават и е фън .. всичко друго е лайна ... биошок инфините е ланйа но 1 и 2 са шедьоври .. енд оф стори !
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл