hategame logo
Бившият шеф на Daybreak ще прави нова компания
пуснато на 23 август 2015 от pseto
daybreak 1
Джон Смийдли, бившият шеф на компанията Daybreak, която доскоро познавахме и като Sony Online Entertainment, е напуснал изцяло дружеството. Новината дойде по-рано през седмицата с официално прессъобщение. Така се оказва, че първоначалният замисъл на Daybreak и Смийдли се е променил.

Те обявиха наскоро, че шефът на компанията ще си вземе почивка, а след това ще се завърне обратно в нея. Оказва се обаче, че междувременно Смийдли е основал ново гейм студио. Той обявява новината във Facebook без много фанфари, макар и да не знаем нито названието на компанията, нито какво можем да очакваме от нея.

„От целия Daybreak искаме да пожелаем всичко най-хубаво на Смийд и новите му инициативи“, пишат от студиото. Добавя се, че всякакви въпроси за новите му планове могат да бъдат насочени към него.

Не е ясно какво точно се е променило в последните седмици. Може би Смийдли е планирал това през цялото време? Или пък нещо се е влошило в отношенията с Daybreak?

Що се отнася до компанията, тя бе формирана след изненадващата продажба на Sony Online Entertainment – една голяма гейм дивизия на японския гигант. Освен с H1Z1, Daybreak се сдоби и с други заглавия като EverQuest Next например, за който обаче няма почти никакви новини от вече прекалено дълго. Предстои да видим как ще се справи студиото като независимо такова, особено и след напускането на изпълнителния директор Смийдли.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл