hategame logo
Цената на PS5 изтече във френския Amazon
пуснато на 17 юни 2020 от pseto
ps5 2
След като видяхме и дизайна на PS5, единственият въпрос, който остава е следният – колко ще струва конзолата? Мнозина смятат, че цената ще е 499 долара/евро за пълната версия – и изглежда тази сума бива потвърдена от френския Amazon.

За кратко в нея се появява страницата, която можете да видите под статията. Тя ни показва PS5, а също и неговата цена – 499 евро. Имаме и дата на премиера – 20 ноември.

Самата страница бързо бива премахната. Така не можем да знаем дали става дума за спекулация на някой от Amazon или официална информация на Sony, разкрита предварително.

Нито посочената цена, нито датата на премиера изненадват – напротив. Очакванията са конзолата да излезе през ноември, традиционно най-силният месец в гейминга, в рамките на който най-често излиза и нов хардуер. Цената на по-скъпия PS5 би трябвало да е 499 долара/евро... освен ако Sony няма други планове.

Самата конзола има два варианта. Единият включва Blu-Ray четец, а другият – не. В обявата виждаме първата версия на PS5. Дигиталната се очаква да струва 399 долара/евро.

Е, може би вече е време Sony да ни обяви и цената на PS5?

playstation 5

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
17 юни 2020
Признавам, че не ми е много ясно, но това цена с или без ДДС трябва да е?
Или в БГ като се появи в магазина ще е +20% отгоре за краен потребител.
nightwarrior avatar
nightwarrior
17 юни 2020
По принцип цената, ако си я поръчаш от Амазон е тази която виждаш + доставка(обикновено подобно на Стийм ддс-то е включено). Само че проблемът е, че цената там, не винаги се транслира към тази тук. Когато се чудех дали да не си взема Суич Лайт, цената му в Амазон, а и в почти цяла Европа беше 200 долара, тук беше 470 лева. Уж има различни мита и т.н. които препродавачите тук плащат. Мисълта ми е, че едва ли цената тук ще се различава много, но един вид гадаем докато не го видим по магазините.
bojosan avatar
bojosan
17 юни 2020
Всички очахвахме тази цена - не мисля че е някаква изненада - хилядарка .
pseto avatar
pseto
17 юни 2020
Според мен при цените доста зависи дали има официален доставчик в България или не. Примерно при PS3 нямаше и цените бяха майка си и баща си. После за PS4 се разпространява официално конзолата и цената си беше каквато и в остатъка от Европа - 399 евро. Вероятно ако няма доставчик някоя фирма просто купува платформа на цените около крайните (или малко по-ниски) и заради това се добавя допълнителна надценка.

Това е само някаква спекулация, де.

HighFist avatar
HighFist
17 юни 2020
499 долара в Щатите, 499 евро в Европа.

Вече имаме информация, че първата партида на конзолата ще бъде с ограничено количество заради световното положение, така че цената звучи Ок.

Аз обаче мисля да почакам, докато излязат повече заглавия за конзолата и има повече избор, а и в същото време да бъдат изчистени дефектите.


Mitko6000 avatar
Mitko6000
17 юни 2020
И аз мисля, че това е най-разумното решение.
igra4 avatar
igra4
17 юни 2020
Нормална цена, даже евтина за това което предлага, хората не се свидят за някви тъпи 4к твта за по 1500-2000к, ама като трябва да дадат за конзола искат да струва 200-300 лева.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
17 юни 2020
Еми който иска си купува и сам си решава дали цената е добра. Аз например, нямам 4к телевизор, но пък имам PS4 Pro, защото реших, че искам да имам подобреният модел а разликата от 100 лв. със слим модела, когато си купувах конзолата, не беше толкова съществена, за мен. Всеки има различна представа изгодна цена.
pseto avatar
pseto
17 юни 2020
Те телевизорите в момента са супер евтини, моят е някъде към 700 и нещо лева. И пак е 4K (то не знам дали има телевизор, който да не е 4К вече). Да, LCD е, не OLED, ама това вече са изгъзици, още не съм доживял да дам толкова пари за подобно нещо. Наистина OLED-ът е по-добър, ама...

Иначе на хората им се свидят парите, щото игрите хич не са евтини. А Sony печели и от тях. Телевизорът го взимаш веднъж и това е.

HighFist avatar
HighFist
17 юни 2020
Едно време имаше хора, които купуваха така модерните за онова време плазми за по 20 000 лв, които заместваха кинескопите. 20к по онова време бяха като 40k сега.

После звъняха по разни предавания да се оплакват как са били измамени

Mitko6000 avatar
Mitko6000
17 юни 2020
Игрите че е са евтини,така е, но и хората не са склонни да чакат или да проверят някое друго място освен големите магазини.
lyubohar avatar
lyubohar
17 юни 2020
Тъпо сравнение; да беше казал, че хората дават по 2000 лева за iPhone, дето след 3-4г. става за счукване на орехи само. А телевизор се купува веднъж на 10-на години, далееееч по-разумна инвестиция и от iPhone-a, и от PS. И се ползва не само за игри.
sClass avatar
sClass
17 юни 2020
1099лв. в БГ
sauron93 avatar
sauron93
17 юни 2020
То проблема на пс не е да си го купиш. Просто игрите им са скъпи,плаща се за онлайн игра+като си платиш интернета и си купиш едно хубаво телевизорче за пс-а,то цената набъбва доста . Наясно съм със нещата защото вече съм имал пс4,чудесна машинка със хубави игри но трябва да отделиш пари за него. Затова си го продадох,не че нямам пари ,просто не ми се даваха за него. Пецето е малко по-различно,не плащаш за онлайн игра,харесаш си някоя инди игра за след работа да поцъкаш не плащаш а пиратстваш,много по-удобно е . Сега на пс-а може да си купуваш дискове 2ра ръка,но там е много тънка работата ,може да те прецакат със неработещ диск,занимавка да ходиш до еконта или до адреса на човека и тн. За мен пцто е доста по-църковна мишка френдли,сравнено със пс. (Това не е спор пс срещу пц,аз казвам нещата такива каквито съм ги видял)
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
17 юни 2020
1000 лева за конзолата са си добре,един нов керлив айфон е 2к и след 6 месеца пускат нов
Rostik79 avatar
Rostik79
18 юни 2020
Игрите никога не са били финансово по-достъпни, отколкото в наши дни. Дори Triple A заглавия, които първоначално са 120-130 лева за по-малко от година излизат на 50% намаления и надолу. Това важи за всички платформи. Всички PS4 ексклузиви съм ги вземал за по 40 до 60 лева максимум. Всъщност само за GoW дадох 60 лева, при това в годината, в която излезе и играта. В момента може нова да се вземе за 30 лева.
Така че, ако не искаш да играеш day one, игрите не излизат толкова скъпо.
nightwarrior avatar
nightwarrior
18 юни 2020
Точно, въпросът е дали имаш търпение и т.н. Аз си признавам, не винаги мога да се сдържа винаги. Излиза ми по солено Day 1 и понякога съжалявам - RDR2, друг път се кефя максимално - Sekiro, Doom. Но ето и сега съм преордърнал Цушимата и то тази малко по-скъпата версия с металната кутийка. Ако си търпелив, можеш да намериш оферти на всички платформи. Особено пък на Playstation, където дори тук има страшен пазар за втора ръка, да не говорим в чужбина как е(приятел има стор до тях за втора ръка в Англия, взе Deatiny и Uncharted колекцията за 4 паунда).

Ако се хвърляш на всичко на ден първи, нормално е да ти е по-скъпо, но това си е твое решение.

HighFist avatar
HighFist
18 юни 2020
Като всяко хоби или занимание, геймингът струва пари. Понякога излиза по-евтино, понякога по-скъпо, но като теглиш чертата, разходите са в порядъка на хиляди левове.

Дори да караш само на пиратски игри и на аванта, дори най-базовият гейминг хардуер е в порядъка поне на 2 бона - или компютър, монитор, периферия или телевизор, конзола и т.н.

Аз бях тръгнал да правя някаква сметка какво съм похарчил през годините (включително игрите). Отказах се на около 5-6к, които бяха вложени за около 6-7 години назад.

Ако се върна до зората на игрите с кредитите (жетоните), сигурно цяло порше ще се събере.

Въпреки това не съжалявам, тъй като това е основно мое хоби в този живот.

Rostik79 avatar
Rostik79
18 юни 2020
За пазара втора ръка, поне в едни групи във фейсбук, които следя, ми се струва, че не е особено далавера. Цената на употребявани дискове е съизмерима с цените от магазините, когато са намалени, а понякога даже и без да са. В чужбина може да не е така.
morgoth_srs avatar
morgoth_srs
18 юни 2020
Всъщност геймингът е може би от най-евтините хобита
Примерно при фотрографията - лесно стигаш до 5 цифрени суми. Един, хубав светъл обектив струва колкото една 2080 Ti.
HighFist avatar
HighFist
18 юни 2020
Да, в сравнение с някои други хобита излиза доста по-евтино.
BloodDagger avatar
BloodDagger
18 юни 2020
Като вземем впредвид адекватния хардуер и това, че PS5 ще изтърпи 7-8 години, ~1000 лв. е супер цена. Като се замисля един флагмански смартфон струва почти двойно повече и след година ще излезе по-нов модел, след две ще му спрат подръжката, а след три ще е морално остарял.

А за игрите просто си преценям какво искам да играя на PS. PS4 си я взех да играя ексклузивни заглавия (с някои изключения) и предполагам с PS5 ще е същото.

BundyBari avatar
BundyBari
18 юни 2020
Извинявай, не се стърпях по темата за телефоните. Не искам да водя спорове, всеки си има мнение, но аз например си взех Samsung Galaxy S9+ и то с 1 год. закъснение (вече беше излязъл S10) и вече 2 год. го ползвам, нито подръжка е спряна, нито е мръднал. Преди това бях със Samsung Galaxy S4, взех го когато излезе и 7 год. го ползвах без никакви ядове, преди да спре да разчита СИМ- картата. Имам приятели с Iphone на по няколко години и не ги сменят. Е, вече човек ако иска всяка година да е с най-новия модел, си е за негова сметка, но иначе да се сравняват телефоните с конзолите ми се струва пресилено. Все пак едното е необходимост, а другото хоби
Rostik79 avatar
Rostik79
18 юни 2020
Въпросът беше за това, че някои телефони са два пъти по-скъпи от конзолата без да е кой знае каква необходимостта, не че не трябва да си купуваме телефони.
BundyBari avatar
BundyBari
18 юни 2020
А аз исках да кажа, че не е задължително, да си купиш телефон на цената на две конзоли и не е задължително, да го сменяш всяка / през една година.
morgoth_srs avatar
morgoth_srs
18 юни 2020
Не е задължително, ама много хора го правят, дори и такива, които не са много добре финансово. Социален натиск предполагам
BloodDagger avatar
BloodDagger
18 юни 2020
@BundyBari Идеята ми беше, че като си вземеш нова конзола, тя е актуална 7-8 години, докато един смартфон- до 3 години, а е два пъти по-скъп. Казвам до 3 години, защото повечето андроид смартфони се поддържат до две, максимум три години, а след като им се спре поддръжката, започват морално да остаряват. Не че не можеш да караш с един смартфон 5 години, но ако гониш актуалност, трябва да кихаш по 1500-2000лв на всеки 2 години. IPhone са друга ракия, там поддръжката е по-дълга, но си спомням, че имаше една драма за това, че Apple нарочно с ъпдейтите забавят старите IPhone-и, за да може да се купуват новите.

Като каза за S9, аз бях карал със Sony Xperia Z3+ около 4 години и нямах особенни проблеми, но батерията се разреди яко. Преди година си взех S10+ и не мисля скоро да го сменям.

BundyBari avatar
BundyBari
18 юни 2020
За телефоните съм съгласен с теб, но за конзолите не, защото 7-8 год. приемаме, че е актуална просто защото няма алтернативи, ако имаше 5-6 конзолни играчи на пазара и всяка год. излизаше нова конзола, нямаше да са така "актуални". А и все пак дори в момента имаме примери като PS4 Pro, която като излезе много хора си продадоха конзолите за да си вземат тази версия. Най-вероятно много от тях са същите, които сменят и смартфона всяка година PS: Не го пиша като упрек, който има желание и най-вече възможност, да купува най-доброто веднага, просто аз лично го намирам за ненужно, но признавам си не съм и много запален по джаджите.
BloodDagger avatar
BloodDagger
18 юни 2020
И слава богу, че нямаме 5-6 играча на конзолния маркет, защото нещата щяха още повече да се сговнясат . Иначе хубавото при PS4 Pro e, че не заебаха стандартната четворка. Да, игрите вървят по-добре на Pro, но стандартната ревизия също получава адекватни портове и ъпдейти. За мен хората, които са скочили от PS4 на PS4 Pro или са луди или са се чудили за какво да си дадат парите. Сещам се, че когато си вземах PS4, вече беше излязла Pro версията и все пак не скочих на нея. Просто исках да си цъкам ексклузивите, а и съм ОК с 1080p30.
pepito avatar
pepito
18 юни 2020
Нито е неочаквано, нито е чак толкова висока цената, а пък конзола трябва да има човек в къщи за децата. Но дано да не стане като предното поколение, сигурно 2 години игрите бяха кът и се брояха на пръсти. И явно пак ще се купува гта 5...
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
18 юни 2020
Моят не иска конзола, не мога да му я взема насила 😂
lyubohar avatar
lyubohar
18 юни 2020
Дай да си ги сменим
BundyBari avatar
BundyBari
18 юни 2020
За триене /моя грешка/
LethianDream avatar
LethianDream
18 юни 2020
Както и очаквах, 999 лв. за пълната версия и 799 лв. за дигиталната. Датата е много интересна, 20 ноември е точно седмица преди Черния петък, така че датата според мен е истинска, съвсем логично е да я пуснат точно тогава, за да хванат продажби по Черния петък и Коледа. Но..от друга страна, вероятно Черният петък ще бъде наречен Тъмен Петък, за да не се обидят чернилките Съвсем отделен въпрос е дали ще доживеем дотогава, сега чакам юли извънземните да дойдат, а септември някой ДРЕБЕН астероид и сме дотам Дано все пак оцелеем и да разцъкаме двойката на Horizon-a.
LethianDream avatar
LethianDream
18 юни 2020
Пичове, няма такива жалкари като CDPR, могат да се ебат отзад, отлагат Киберпънка за 19 ноември. Слочаеност? Не мисля, на следващия ден излиза PS5, това вече е пълна подигравка, както с феновете им, така и с всички останали потребители. Нали разбирате, че най-вероятно няма да я пуснат на PS4, ще има изявление от сорта "секретарките от Сони не ни духаха достатъчно, за да извадим и PS4 версия, и затова само на PS5". Автоматично се отказвам от преордъра, да си гледат работата, за мен това е безобразие, дори да изкарат велика игра. Така че само TLOU II и Цушимата тази година на пре-ордър.
igra4 avatar
igra4
18 юни 2020
Поляците не бяха ли бялата лястовица на гейминга, бореща големите лоши корпорации, мислеща за обикновения редови геймър 😀 Честито шарани, сепер ме изкефи тая новина, за да не се прехвалват ненужно дадени компании. Парите винаги са на първо място.
pseto avatar
pseto
18 юни 2020
Не мисля, че е възможно играта да не се появи за PS4 и Xbox One. Най-малкото портовете вече трябва да са напълно готови към момента, а тези конзоли имат сумарно колко... 150 милиона продажби, минимум (че Xbox One не знам на какво дередже е). PS5 и Xbox Series X имат 0 продажби, не мисля, че CD Projekt Red ще си отрежат толкова голям пазар, дори и Sony да ги подкупват - ще трябва да им дават не десетки, а стотици милиони долари. Не мисля, че това е възможно. Да не говорим, че и реномето на CD Projekt Red ще пострада адски много.

От друга страна съм 100% сигурен, че причината за отлагането се крие в PS5 и Xbox Series X. Много ми е интересно какво ще кажат поляците, ако това е истината като стане време за представянето на играта. "Абе, напреднахме здраво, тука ни остана малко свободно време, решихме да пробваме да скалъпим едно портче - то взе, че стана бе, даеа".

logout avatar
logout
19 юни 2020
Най-вероятно са постигнали някакви договорки за излизане заедно с новите конзоли, те в самото съобщение си казват, че тази седмица дават на журналистите да играят играта, това означава, че няма чак толкова бъгове за поправяне във версията за РС или сегашните конзоли иначе нямаше да рискуват да им я дадат. Отделно бяха пуснали информация, че който си я е купил за сегашното поколение конзоли ще получи безплатен ъпдейт за новото, така че най-вероятно ще има някакво изказване от рода на предположеното от pseto
Charcharo avatar
Charcharo
19 юни 2020
За PS5 не е никак трудно да се портне игра, ако вече имаш PS4 версия .
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл