hategame logo
PS5 с над 10 милиона продажби
пуснато на 29 юли 2021 от pseto
ps5
PlayStation 5 може да се похвали с над 10 милиона продажби. Новината идва от Sony, като с това петото поколение на гейм хардуерът продължава да е най-бързо продаващата се конзола на японската компания.

Десетте милиона продажби биват минати на 18 юли - близо месец по-бързо, отколкото отне на PS4 да прескочи същата граница.

Покрай добрите новини Джим Райън, шефът на гейм дивизията на Sony казва, че основният приоритет в момента е увеличаване на доставките. От премиерата си насам няма достатъчно бройки от PS5, което води до сериозно чакане на всички онези, искащи да се сдобият с машината. Не помагат и спекулантите, които веднага изкупуват наличностите и се опитват да ги продадат със сериозна надценка.

Става ясно и как са се продавали някои от игрите за PS5. Spider-Man: Miles Morales има 6.5 милиона продажби (но заглавието бе налично и за PS4). Returnal е бил купен 560 000 пъти, а пък Ratchet&Clank: Rift Apart - 1.1 милиона пъти.

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
01 август 2021
Написах го и във форума, но имайки предвид скалперите, интересно колко от тези продадени бройки са попаднали в ръцете на реални потребители.
pepito avatar
pepito
03 август 2021
И на мен би ми било интересно да разбера, примерно сигурно имат информация колко от купените конзоли са пускани някога и са се закачали към онлайн услугите... но едва ли ще дадат такива данни на широката публика. Аз лично не бързам, все още няма смисъл според мен, но имам много познати в БГ и навън, които искат, а не могат да си купят...
Rostik79 avatar
Rostik79
05 август 2021
Почти всички бройки са в крайни потребители. Скалперите не ги вземат да си ги държат у тях, а бързат да продават.
pepito avatar
pepito
05 август 2021
Гледат да ги продадат на печалба, едва ли има смисъл да се занимават да ги продават на цена близка до официалната продажна. И ако погледнем статистиките в статийката, 10 милиона са се продали малко по-бързо отколкото ps4, на фона на тия цифри има много хора като мен, които не бързат да си купят, защото не виждат смисъл, както други, също много, които пък искат ама няма... И е интересно да се разбере дали има сериозно количество бройки, които залежават някъде по една или друга причина. Или всичко се обеснява с ковида и хората, които си седят по къщите...
Mitko6000 avatar
Mitko6000
05 август 2021
Именно. Тези 10 милиона са на база колко конзоли са слезли от рафта в магазина. Това, че скалпер е успял да вземе примерно 25 бройки, не значи че е успял да ги продаде всички. Много потребители чакат или за бройки по магазините, или като цяло Сони да свалят цената (без значение дали за постоянно или по някой Черен Петък), защото не искат да дават по 500 долара за чисто нова конзола. Сега не казвам, че скалперите не продават нищо, но имайки представа как ги приемата хората, е хубаво да се види колко са видяли ръцете на потребителите.
the HEAD avatar
the HEAD
02 август 2021
В България вече се намират налични бройки, но трябва да си ги купиш бъндъл по твой избор.
lyubohar avatar
lyubohar
02 август 2021
Което е пълен ташак. Даже май с по 2 игри са повечето. Да се ебат.
logout avatar
logout
04 август 2021
Така или иначе ще си ги взема тези игри, не е болка за умиране Но бройки има почти навсякъде, просто се мъчат да изкарат още някой лев докато има все още някакъв хайп. Най-прецакани в момента са склаперите в OLX-a
lyubohar avatar
lyubohar
04 август 2021
Въпросът е принципен - да си ги вземеш когато сам решиш, а не под формата на изнудване
Mitko6000 avatar
Mitko6000
04 август 2021
Даже и толкова скалпери не виждам в OLX. Допреди няколко месеца имаше повече и ги тролвах. Някои пък още си държат обявите и хранят надежда да хванат някой лапнишаран.
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
02 август 2021
Добре дошъл обратно @Pseto
the HEAD avatar
the HEAD
04 август 2021
Е то така или иначе втори геймпад си е задължителен, а и някоя игра за петицата да си вземеш да я пробваш и си готов. Да я чуеш и нея че с ПС4 игрите наистина не се чува.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
04 август 2021
Не непременно. При мен примерно с PS4, най-близките ми приятели също имат 4-ки и си носят собствен джойстик, пък ако се налага за някой който няма, ще взема назаем. Допълнителните аксесоари винаги трябва да са опция, а не задължение, което да оскъпи цената. За шума на PS4 донякъде съм съгласен, но като усилиш звука на телевизора или сложиш слушалки, не е проблем чак толкова.

Също зависи и колко се почиства и поддържа конзолата, стайна температура и такива неща. Ако играеш в парник, нормално вентилатора да почне да бичи на макс.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл