hategame logo
Conan Exiles със страхотни продажби
пуснато на 12 февруари 2017 от pseto
conan exiles 5
Conan Exiles е продал 320 000 бройки само в рамките на седмица от пазарната си премиера. Новината идва от разработчиците Funcom, които естествено са напълно доволни от заглавието си. Така само за седмица заглавието е успяло да избие бюджета си и излезе на печалба.

„Funcom срещна някои трудни периоди в последните години и виждайки, че тази игра, в която сме инвестирали толкова много време и усилия добива толкова популярност за кратко време е много освежаващо за всички, които работят тук“, казва Руй Касаис, шефът на Funcom.

Той добавя, че приключението на Conan Exiles тепърва започва, а пък от студиото ще направят всичко възможно, за да развият още играта.

В момента заглавието се намира в Steam Early Access, което означава, че не е изцяло завършено. Бидейки представител на сървайвъл жанра можем да очакваме да мине дълго време, преди да видим пълна премиера.

Самата игра – също както и Age of Conan, предишно заглавие на Funcom – включва значително количество голота. Дали пък това не е спомогнало за някои от тези 320 000 продажби?

Коментари
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
12 февруари 2017
Хм, твърде рано е да се броят пилците. Ще мине малко време и отношението към играта ще охладнее. Просто имам някакъв вътрешен резерв към играта - корабът-майка ли ми говори, звездите ли, не знам, но никак нямам вяра на това заглавие.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
14 февруари 2017
Изтрит коментар
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
15 февруари 2017
Не мога да не се съглася, че ранния достъп е нож с две остриета - и към разработчика, и към играчите. Определени игри очевидно доста добре виреят в тази среда, възползвайки се от спецификата на ранния достъп.

Но... понякога този процес наистина е ползотворен, основно за по-малките студия, които наистина имат нужда от това време и ресурс. Grim Down e добър пример.

pseto avatar
pseto
15 февруари 2017
Веднъж щом са излезли на плюс всичко останало е само бонус. Пък и ако изкара още година-две и мине границата от милион, милион и половина продажби - определено ще са щастливи и то много Funcom.

А и може по изключение да завършат играта, макар че сървайвълите почти никога не ги завършват.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
15 февруари 2017
Сериозно, това със сървайвъл игрите... определено тегне някаква прокоба над тях.
pseto avatar
pseto
15 февруари 2017
Не е прокоба, просто е удобно оправдание. "Един ден ще станем като WoW, обещаваме", "Всички бъгове ще се оправят, като стане пълна играта" и т.н. Което върви - и заради това всичко е наред. Оная динозавърската игра - Ark нещо си - е близо 2 години в Early Access. Като може - върви. Според мен трябва 6-12 месеца да е макс Early Access, както всъщност са доста игри тип Grim Dawn, Darkest Dungeon и прочее и после - пълна версия. Понеже в един момент си става цял ташак.

Естествено като е пълна касичката - всички ги боли уя. Разработчици и шефчета, де.

undefined
pepito
14 февруари 2017
За Age of Conan също имаше големи очаквания и голям шум но не се получиха нещата
pseto avatar
pseto
14 февруари 2017
Age of Conan беше друго, тогава бяха златните години на MMORPG-то, големите компании наливаха стотици милиони и се надяваха да направят следващия World of Warcraft. Помня, че през 2008-а не само се появи Age of Conan, но и Warhammer Online, който апропо е една от малкото MMORPG игри, които съм играл дълго време (другата Guild Wars, но тя никога не е била "класическото" MMORPG). Само че нито Eidos сколасаха с Age of Conan, нито EA с Warhammer Online. Blizzard нацели момента за WoW, удари голямото бонго и до днес още трупа дивиденти. Същевременно от поне половин десетилетие, ако не и повече класическото платено MMORPG в голяма степен е мъртво. Какво имахме? Star Wars: The Old Republic, който мина към някакъв free-to-play вариант след година време, The Elder Scrolls Online, който пак си смени пазарния модел след година, WildStar, който също стана free-to-play след година и нещо по-голямо излизало ли е като платено MMORPG?


От друга страна точно тези сървайвъл чикийки се харчат солидно, ей я и тази - само с голите цици и хуйове - 300 000 продажби за седмица. Оттук нататък каквото и да правят Funcom все са на плюс, тъй че ги болят голите варварски хуйове.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл