hategame logo
Cyberpunk 2077 ще има експанъжни в стила на The Witcher 3
пуснато на 20 юни 2019 от pseto
cyberpunk 2077 1
Cyberpunk 2077 ще има експанжъни в стила на The Witcher 3 – което ще рече добавки от „старата школа“ с огромно количество съдържание, наместо по-постните такива, популярни в днешно време. Това научаваме от интервю на Алвин Лю, който е координатор по потребителския интерфейс в CD Projekt Red.

Въпреки това обаче Cyberpunk 2077 ще се появи в изцяло завършен вид, а експанжъните ще дойдат после. Лю изрично посочва, че нищо няма да бъде изрязвано от пълната игра и вкарвано после като допълнително съдържание. Което също е нещо, случващо се редовно днес.

По-рано през месеца пък научихме, че мултиплейър в Cyberpunk 2077 не е изключен, но такъв няма да има покрай пазарната премиера и ако бъде реализиран – то ще е под формата или на безплатно DLC, или на експанжън.

Cyberpunk 2077 очакваме на 16 април 2020 година за PC, PS4 и Xbox One.

Коментари
igra4 avatar
igra4
20 юни 2019
Поредната орязана игра на фул прайс, с платени кръпки.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
20 юни 2019
Моля те, продължавай да пишеш, не спирай! Не ми ограбва това забавление да чета коментарите ти.
BundyBari avatar
BundyBari
20 юни 2019
И от кое по-точно реши така... от репутацията на разработчика ли, или имаш вътрешна информация. Доколкото съм чел, "кръпките" на The Witcher 3 са едни от най-добрите в гейм индустрията ever, на ниво почти като цели игри, кое те кара да мислиш, че тук ще е различно?
Charcharo avatar
Charcharo
20 юни 2019
Не мисли. Остави го.
nightwarrior avatar
nightwarrior
20 юни 2019
Потвърждавам, двата експанжъна бяха страхотни. Blood and Wine беше просто на другото ниво така да се каже. И да, можеха спокойно да са самостоятелни игри. Ако си изпълняваш всичко ти гарантираха 45 часа солиден геймплей, a откъм пари не бяха скандални 30 евро ако ги вземаш по отделно, 25 в бъндъл(ако не ме лъже паметта).

Да не говорим, че докато по-евтиния експанжън(Harts of stone) беше в зоната на главната игра, то Blood and Wine ни пренесе в зона, която я нямаше. Никой от тях нямаше усещане на нещо махнато от играта, та да те таксуват допълнително. Да не говорим за безплатните DLC-та излизащи всяка седмица след старта на играта.

Но какво да ти кажа, да се изказва неподготвен е запазената марка на играчкин.

BundyBari avatar
BundyBari
20 юни 2019
Решил съм сега като мине лятото да изиграя най-после The Witcher 3 GOTY версията /за пръв път/ на последна трудност, като и знам дължината за пълно преиграване тъкмо ще я завърша и ще излезе Cyberpunk. Идеята е студеното време да се пребори със свръх доза CD Projekt Red /и с пиене и мезе /
Charcharo avatar
Charcharo
20 юни 2019
Дано да е на Vulkan и да имат по-добър AA този път. Иначе за сюжета, ще видим. Нямат Сапковски вече като бууст.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
20 юни 2019
Сапковски им даде добра основа, така е, но СПР изгради на тази основа аналогия на небостъргач. Казвал съм го и преди - смятам книгите, с изключение на самия сетинг и концепция, за посредствени като стил на списване; Гералд и всички останали персонажи в ръцете на СПР придобиха наистина достоверен облик, за разлика от наивния подход на Сапковски.

А CP2077 си е солиден сетинг отвсякъде, основата я има, аз съм уверен в способността на СПР да извлекат максимума от него и да добавят от тяхната си подправка за достоверен и увлекателен свят и персонажи.

Единствено не знам как ще ми въздейства играта от първо лице; като излезе ще преценя за себе си дали ме кефи геймплеят от първо лице.

Charcharo avatar
Charcharo
20 юни 2019
Не мога да се съглася. Дори най-добре написаната част на Witcherа (Hearts of Stone) не е на кой знае какво ниво. За видео игра е много добре, но не е дори в същата вселена като оригинала.

Не може антагониста ти да има 15 реплики общо и то да са толкова изтъркани, да орежеш тематично Гералт и Цири, да премахнеш половината тематики на Йенефер, плюс тематикити за майчинството (рядкост в жанра). Да опростиш Трис, да направиш The White Frost на клиширана сила от друго измерение когато вече имаше далеч по-интересната идея за естествена ледникова епоха, да превърнеш иначе мъдрия персонаж на Лютичето в псевдо-комедиен... абе има и други ама ще стане твърде дълго. Втората най-любима игра ми е, но има много проблеми.

BundyBari avatar
BundyBari
20 юни 2019
Коя е първата, че стана интересно? Ти по принцип си доста /обективно/ критичен към игрите
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
20 юни 2019
Не съм отделял почти никакво време на двете продължения, бях бая напреднал с основната история, когато взех нов компютър, та преинсталирах наново, този път с всякакви визуални модове и почнах отново, та още не мога да кажа за продълженията/разширенията как са, но моето мнение е по-скоро за цялата поредица и по-конкретно за достоверността на персонажите, не толкова за качеството на самата история.

В игрите развиваш/развивам емпатия към почти всеки основен или второстепенен герой, някак са ми достоверни, реагират разбираемо за мен, репликите им са смислени, реакциите обосновани. Това нещо не го открих в нито една от книгите (четох всичко без една или може би две). Репликите ми идваха наивни, държанието на всички - наивно...

Charcharo avatar
Charcharo
20 юни 2019
@Bundi
STALKER. Има си проблеми и то много, но все пак ми е любимата игра. Тук е моето ревю:
https://gnd-tech.com/2017/04/s-t-a-l-k-e-r-shadow-of-chernobyl-review/
и за Witcher 3:
https://gnd-tech.com/tag/the-witcher-3-wild-hunt/

@DragonSlayer
HoS > Blood and Wine. Има лош internal power scaling в сюжета и не е впечатляваща историята колкото в HoS. Няма да спойлвам.

Иначе, не знам какво да ти кажа. Не виждам къде виждаш тези неща за персонажите, но ако така се чувстваш няма какво да споря. При все това смятам, че моите изброени проблеми са реални и не за подценяване.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
20 юни 2019
Не, не, @Charcharo, аз не се опитвам да оспоря твоята гледна точка, то тук става въпрос за лични възприятия, няма как да има прав и крив.

Не казвам, че грешиш (нито приемам игрите за шедьовър) , просто аз имам определени настройки, когато стане дума за литература. Имам очаквания, когато взема дадена книга и смятам, че литературата има определени предимства, разполага с определени похвати, които я правят по-гъвкава и ползва "инструменти", които ѝ дават преднина пред игрите. Затова съм по-критичен към литературата, отколкото към игрите.

Хм, сега се сетих, че имам много любими игри (много игри и много любими) и всички от тях са събуждали силни чувства - радост, задоволство, яд, напрежение... Но нито една игра не ме е карала да рева на финалните надписи, както някои книги към края.


darkblue avatar
darkblue
20 юни 2019
@Charcharo - пишеш ревюта за игри ? ехаа, не знаех...
Ще е хубаво да се запознае човек, на живо с теб.
Charcharo avatar
Charcharo
21 юни 2019
@Dragon
Аз смятам, че са шедьовър... в гейминга.

@Darkblue
Много неща пиша аз ! Благодаря!

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
21 юни 2019
Вещерът е просто твърде висока топка в гейминга, единици са игрите, които бих сложил до него в графа персонажи. Първият Dragon Age с Мориган, Лелиана, Огрим - великолепно представени и запомнящи се, Д-р Полито от Систем Шок 2 (това си е доста субективно мнение на фен ; Pillars of eternity имаше много добри персонажи; Имоен, Минск и Бу как да ги пропусна ; ето и злополучната Alpha Protocol имаше много добре представени герои; повечето от героите в Pathfinder Kingmaker също бяха чудесно замислени и изпълнени (да, повечето са типичните архитипове, но бяха различими, достоверни); Mass Effect е чудесен пример за великолепни персонажи - различни, от крайно шаблони до нестандартни, но всички чудесно изпълнени и с интересни интеракции (това за първите две части, трета не знам как е).

Не е като да няма добри игри в тази насока, но пък Вещера отива една стъпка напред, според мен. Шедьовър? Не знам, но че трябва да е модел за следване определено.

sonofdeath avatar
sonofdeath
20 юни 2019
Това за експанжъните се знаеше от доста време потвърдено от разработчиците. Колкото до мулти също беше потвърдено, че едва ли ще бъде наличен при ланча на играта защото не са сигурни дали ще го завършат във време. Главният им фокус е сингъла.
Freenod avatar
Freenod
20 юни 2019
На повече ми е интересно кое е другото ААА заглавие,което готвят поляците паралелно с Киберпънка и трябва да излезне ,за новото поколение конзоли.Тайно се надявам да е Вещера ремастериран или поне нещо от вселената
Относно мултиплейъра ,съм малко скептичен за крайния вариант ,като се има предвид ,че освен Гвент ,реално нямат опит с други мулти заглавия .
nightwarrior avatar
nightwarrior
20 юни 2019
E те преди Вещерът и други игри не бяха правили Честно казано, ако сингъла е приличен, за мултито ми е все тая.

Като им гледам работния цикъл 4-5 години между главна игра(трите Вещера и Киберпънка, не броя Гуент и адвенчър играта), бих се изненадал да е на нещо повче от идейно ниво новата игра.

Иначе те си казаха, че историята на Гералт приключи, но не са се напълно отказали от света на Вещера.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
20 юни 2019
Аз съм напълно готов за един истински Диабло клонинг в света на Вещера. Юпиииии!!!
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
20 юни 2019
За мулти ми е все тая.Все пак това е РПГ.Даже предпочитам да няма.А колкото до експанжъните,не се съмнявам,че ще са в духа на Вещера.Дълги колкото,а дори и повече от средностатистическа игра с много съдържание,и на много по-ниска цена.nightwarrior,аз двата експанжъна ги взех за общо 72 кинта на pre-order,което е доста по-малко от 30 евро отделно или по 25 на бъндъл.Или ти имаш предвид общо за двата?
nightwarrior avatar
nightwarrior
20 юни 2019
Имам предвид ако ги вземаш на излизане, без преордър и намаления. Сърцата беше 10 евро, Кръвта и виното 20, ако не бъркам. Бъндъл с двата май беше 25, щото толкова дадох за експанжън паса. Тва е на РС, за конзола съвсем идея нямам как са вървели.
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
20 юни 2019
Aз ги взех тогава от Pulsar "физически" копия по 36 лева всяка. В кавички,защото бяха само кодове и с по тесте карти за Gwent,и още някакви глезотии.За дигиталните,не знам,но щом казваш значи е имало разлика в цената на двете.
vldir avatar
vldir
20 юни 2019
Много рано пуснаха за pre-order само да дразнят. Вещер 3 беше успешен, но това не значи че пънка ще е. Дано да греша де.
nightwarrior avatar
nightwarrior
20 юни 2019
Разбира се, че не значи, но това което видяхме при вещера, бе надграждане с всяка следваща. Затова и очаквам тази също да е добра.
LethianDream avatar
LethianDream
21 юни 2019
Уичърът е прехвалена игра, лично мнение. Имам много по-любими игри, които съм превъртал и съм се връщал на тях. Бих сравнил манията по Уичъра с Игра на тронове. Едва ли не ако не харесваш Уичъра, си някакъв тъпанар, който не разбира от гейминг. Аз лично харесвам в някаква степен фентъзи игри и смело мога да кажа, че адски много съм играл игри като Kingdoms of Amalur или Dragon Age, също Dragon's Dogma- игри, които са ме хващали много повече като герои и история от Уичъра. За мен една игра е качествена, когато след като я приключиш, не я забравяш, ами нямаш търпение да я пуснеш пак. Уичърът ми е някакъв meh- има много добри герои, нелоша история, но ми е някаква претрупана, а и трябва да се насереш от четене, за да минеш някоя гад, а аз вече съм на годинки и не мога да скивам малките буквички на телевизора. Въпреки това очаквам Киберпънка с нетърпение- там вече се надявам поляците да смажат всичко в най-любимия ми сетинг, вдъхновен от легендарни автори като Уилям Гибсън.
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
21 юни 2019
Колега,това,че ти не харесваш тази игра не означава,че е "прехвалена".Не се опитвам да те убеждавам,че играта е топ или нещо.Уважавам всяко мнение и както се казва вкус брат няма.На теб не ти харесва,ок,но не мога да приема това"претрупана".В какъв смисъл?Вещера е една от най-изпипаните игри.Или имаш предвид,че ти е много съдържанието?Това за четенето също не е вярно,но както казах,няма да те убеждавам,а и не мога най-вероятно .Важното е всеки да играе каквото му харесва.
LethianDream avatar
LethianDream
21 юни 2019
Не винаги дължината на игра е гаранция на качество. Мен лично не можа да ме задържи света на Уичъра, да казвам уау и да ахкам как това е GOTY. Но щом харесвам подобни игри, би следвало и Уичъра да ми хареса. А съм я мъчил, не е като да говоря без да съм играл нещо за хейта като Токсик. Затова и давам примери с игри, които са по-велики. За мен. Сега, аз гледам и филми с оценки 3 и 4 в имдб, които са велики за моето светоусещане Може всички да са прави, а аз крив. Не е изключено.
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 юни 2019
Дори бих казал, че никога дължината не е гаранция за качество. Дължината помага, само за да оправдае покупката. Някак като думнеш 120 лева, а играта е 6 часа... малко тъпо. Доста игри точно, щото са къси, отнесоха доста хейт през годините.

Качествата на играта са отделно, в AC Oдисеята имам над 100 часа, в Ориджина се доближавам и като мина длстата може и да ударя стотака, ще видим. И двете игри ми доставят удоволствие, но нито една от тях не се доближава до шедьовър.

Иначе всеки си има мнение, в което няма лошо. Всяко мнение е валидно колкото другото, проблемът ми с някои хора(включително един тук) е, че опитват да пробутват личното си мнение, като еталон, един вид като обективна оценка, което вече не е сериозно, но се отплеснах.

Явно Вещера не е бил твоята манджа, аз в света му съм изгорил прилично много време. Всичките съм ги минавал поне по два пъти(единицата, мисля 3). Като поредица ми се нареждат до Elder Scrolls(на който съм фен откакто се помня) и DA:Origins, където отново съм я преигравал много пъти. Света е красив и изпипан. Вижда се, че е пипано с желание и любов. Нямам идея как се чете на телевизор, щото я играх на РС и монитора не е толкова далече, че това да е проблем. Може би е трябвало да си поиграеш с трудността, където ако свалиш достатъчно, елексирите и мазилата вече нямат чак такова значение и да се насладиш на приключението.

Но приемам, че съм и много пристрастен.

pseto avatar
pseto
22 юни 2019
Ако една игра е фалшиво дълга, това е проблем (както с всичко друго, което е фалшиво в някаква степен). Бих казал, че Odyssey е фалшиво дълга игра и това е голям проблем за мен. Да, игра с 6 часа геймплей е скандално нещо на пълна цена, особено ако няма никакво поле за преиграване и нищо допълнително за откриване. Трябва да е някаква супер божествена, за да мога да оправдая подобно нещо.

Иначе за Вещера - нито една игра от серията не ме е впечатлила брутално, ако трябва да съм честен. Единицата беше окей - но в един момент безумно колосалното количество текст за четене ми дойде множко. Тройката... яка игра, но пък нямах желание да я преигравам. Макар че винаги го има този момент, че има значение в какъв момент играеш нещо и какви впечатления ти оставя.

Едно време като бях болен бях играл един от Jagged Aliance-ите - като ме болеше глава и ми се повръщаше, и го заебах. След това тръгнах по-късно да го играя (когато вече бях здрав) и играта ми навяваше спомени на моментите, в които ми беше супер гадно и просто не можех да я изиграя. Та... кой ли знае.

П.С. Ама пък Pathfinder със сигурност искам да го преиграя в момент с повече налично време.

The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
21 юни 2019
Минал съм 3ката 4 пъти,два от които с ескпанжъните.Според GOG имам 500 и кусур часа само в TW3. Мога да се шлая цял ден в света на Ващера. То са гледки,красоти,особено ако инсталираш и някои модове.Постоянно се случва нещо,налиташ на гадове или на забавни диалози ако се завъртиш покрай някои хора и тн. Двойката съм я минавал 2 пъти,а единицата веднъж. Като цяло имам повече часове в сингъл серия само в Mass Effect. И то главно заради 1 и 2. Тройката беше фейл.Много малко игри са ме зарибявали така.Dragon Age Origins,Mafia 1,старите NFS,някое и друго RPGи може би старите Tomb Raider игри. Тогава нямаше гайдове,нет,играта не те водеше за ръчичка,а пъзелите бяха много по-тегави от сега. Аз съм фен на пъзелте и за мен беше супер,но на доста хора предполагам няма да им допадне. Новите са твърде елементарни.Това за 26 години гейм стаж. Говоря за тези игри дето съм циклил най-много сингъл. Иначе е имало тонове други игри,които съм харесвал.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл