hategame logo
Дан Хаусър напуска Rockstar
пуснато на 05 февруари 2020 от pseto
dan houser rockstar
Дан Хаусър, съосновател на Rockstar и едно от водещите имена в компанията за последните две десетилетия, ще я напусне съвсем скоро. На 11 март ще е последният му ден в разработчика, с което ще приключи една ера за дружеството.

В последните 22 години Хаусър има роли в практически всички проекти на Rockstar. Той е продуцент в Grand Theft Auto игрите до четвъртата им част, а освен това на Red Dead Redemption и Red Dead Redemption 2. Заедно с това той е главен сценарист на значителен брой заглавия на Rockstar - в което число влиза цялата GTA серия, споменатият Red Dead Redemption, а освен това Bully, Midnight Club, Max Payne 3.

Интересно е, че новината за напускането на Хаусър е спомената съвсем минорно от Rockstar. Има и кратко изявление, в което му се благодари за всичко, с което е допринесъл за развитието на компанията. Не се посочва причина за хода на Хаусър, като също така не знаем дали той има намерение да остане в гейминга или напротив.

Възможно е той да има нужда от по-малки проекти, в които се експериментира повече. Вероятно Rockstar в момента готви Grand Theft Auto VI, а може би поредна игра във франчайза би дошла множко за Хаусър.

Все пак в компанията остава един Хаусър - Сам, по-големият брат на Дан.

Коментари
igra4 avatar
igra4
05 февруари 2020
Псе, Сам е по-големия брат, а Дан по-малкия. Не вярвам напускането, на единия брат да се отрази, просто ще поема, по-малко ангажименти.
pseto avatar
pseto
05 февруари 2020
Дам, объркал съм това, поправих.

Дали ще се отрази, кой знае, в GTA VI едва ли ще се отрази, когато ще работят 1000+ човека по него. По-интересно ми е защо напуска, ако трябва да съм честен.

Rostik79 avatar
Rostik79
05 февруари 2020
Е те може да работят 1000 човека, но 999 от тях само изпълняват това, което 1 им каже (образно казано).
Pop avatar
Pop
06 февруари 2020
Една огромна компания никога не зависи от един човек. За колкото и значим да се мисли той, след първоначалния "шок" от липсата му, нещата си вървят както преди. Бързо се забравя. А той сигурно е напуснал за още по-дебела пачка.
pseto avatar
pseto
07 февруари 2020
Доколкото четох някъде Хаусър има лично състояние, възлизащо на стотици милиони, а покрай бонуси на GTA V може и милиард да е вече. Тъй че него го боли фара за парите, има достатъчно в сметката за 2-3-4-5 поколения напред. Явно иска да прави нещо по-различно (понеже не е казал, че се пенсионира, значи ще прави своя компания).
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл