hategame logo
Days Gone – видео за предварителните отзиви
пуснато на 19 март 2019 от pseto
days gone 2
Макар и да очакваме Days Gone след малко повече от месец, то някои медии получиха възможността да поцъкат заглавието. Именно на тези предварителни отзиви е посветено и краткото видео под статията.

И да, хвалебствията за Days Gone не са никак малко. Но дали играта ще си струва?

На теория заглавието изглежда като поредния силен PS4 ексклузив. Days Gone е постапокалиптичен, налични са зомбита, но в духа на множество серии, включително и друг PlayStation ексклузив като The Last of Us, по-опасни ще са озверелите след апокалипсиса човеци.

Датата на премиера за Days Gone е 26 април.

Коментари
igra4 avatar
igra4
19 март 2019
Разбира се, че играта ще е супер и ще е един от шедьоврите на това поколение.
pepito avatar
pepito
20 март 2019
пак екслузив със зомбита? колко оригинално, добре че няма други такива....
pseto avatar
pseto
20 март 2019
Формулата определено е изтъркана, но все пак ако се направи добре се получават качествени неща. Но може би са малко множко зомби игрите вече... ще видим.
igra4 avatar
igra4
21 март 2019
Играта ще е добра и псето ще я сложи в хейта сигурен съм. Пък къв друг зомби ексклузив има?
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 март 2019
Last of us? Но май псето визираше зомби игрите изобщо. А колкото до това къде ще е играта... Останал съм с впечатлението, че той, за разлика от теб, слага оценка на играта след като я играе.
igra4 avatar
igra4
21 март 2019
Почти всичко, което съм оценил дъм го играл, няма нужда да минавам през батъл рояли примерно. Tlou e ексклузив за PS3.
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 март 2019
igra4
19 март 2019
Разбира се, че играта ще е супер и ще е един от шедьоврите на това поколение.

Играл ли си я? Формирал си мнението много преди да се докоснеш до играта. Същото беше и с RDR2, а веднъж формираш ли предварително мнение, недостатъци почваш да ги виждаш като фийчъри.

Ако няма нужда да минаваш battle royale-и тогава нямаш право да врещиш, че псето не е довършил rdr2 или че еди коя си игра не е за него и затова не я е харесал, ама тя си била супер.

Tlou мога да се обзаложа, че я играх на PS4, вярно ремастер, ама не може да се каже, че е PS3 ексклузив, ако я има и на двете, но виж конзолен зомби ексклузив - очевидно.

pepito avatar
pepito
21 март 2019
Сони ексклузивите за съжаление не са това, което бяха преди, като чуя за такова обикновено е нещо с голям рекламен бюджет платени ревюта и в крайна сметка посредствено качество. Сега може би нещо пропускам, но се сещам само за 2 качествени екслузива са PS4 - Horizon Zero dawn и с леки резерви може би Gow. Oстаналото е в най-добрия случай посредствено, да не кажа и по-лошо
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 март 2019
Аз харесах и Паяка, а Horizon-а нещо не ме хвана както трябва, макар че на хартия е точно моят тип игра. Може би ще и дам пак шанс сега като олекне календара откъм нови заглавия.
Freenod avatar
Freenod
21 март 2019
Може ли да попитам на база на какъв опит се е формирало твоето мнение,аз на прима виста се сещам за поне 4-5 доста стойностни заглавия за сегашното поколение?A в конкретния случей говорим за игра на Bend studio,които нещо не ги виждам да си плащат ревютата като по средата на работата по играта са имали 50-60 служители.Относно ексклузивите ,тепърва чакаме поне още три много сериозни заглавия .
За Days Gone лично не очаквам да е шедьовър,просто свеж поглед върху една може би преексплотирана тема,който да ми даде едни 40-50 приятни часа
pepito avatar
pepito
21 март 2019
Верно спайдърмена го забравих, щом на мен ми хареса дето не понасям много тия супергеройски неща... само че ся, мързи ме да погледна, той не беше ли конзолен ексклузив или само плейстейшън ексклузив...
pepito avatar
pepito
21 март 2019
Freenod - и на тебе да отговоря - Unchared - не ми понася оше от версиите си за предното поколение, TLOU - лично за мен една от най-глупавите и безумно надценени игри излизала някога, но тя е за ПС3, не съм припарвал дори до ремастъра й, не вярвам да има смисъл. Bloodborne става но не е нещо особено. Същото за killzone. Ratchet &clank, knack и подобните са скачалки за деца. Detroit - едва ли има нужда да коментирам тази "игра". Разните му ралита и спортни игри - едва ли нещо от тая категория може да попадне в някаква топ класация... Това се сещам сега, но не мисля че пропускам нещо заслужаващо да се спомене.
igra4 avatar
igra4
21 март 2019
Пепчо ти тия игри само в ютеб си ги гледал, мн жалък и смешен трол си, но се се учудвам сиг си някое лапенце.
pepito avatar
pepito
21 март 2019
като не ти харесва какво пиша недей да четеш, не съм като тебе денонощно да си лижа конзолата и да й се гъзя като арабин на молитва
toti avatar
toti
21 март 2019
този pepito,ако не друго коментарчето му поне ме разсмя...но така е всеки си има мнение,дори и да е толкова идиотско
pseto avatar
pseto
21 март 2019
Съвсем нормално е с увеличаващите се бюджети ексклузивите да намаляват като брой, което означава, че и шансът нещо да впечатлява наистина допълнително спада. Все пак дори и 2-3 AAA ексклузива годишно, колкото Sony примерно пусна 2018-а, като God of War и Marvel's Spider-Man бяха GOTY претенденти в някои категории (включително и игра на годината, която God of War спечели на мисля 2-3 големи изложения) си е доста в днешно време. В което примерно Microsoft практически се отказа от ексклузивите и всичко излиза и за PC.


Иначе и аз горе-долу имам очакванията на @Freenod. Прилична игра, нищо специално. Ако е повече - толкоз по-добре.

nightwarrior avatar
nightwarrior
21 март 2019
pepito - Паяка си е изцяло на Сони, не само в игрите, просто те му държат правата. Включително за филмите, дори тези последните на Марвел дето са (homecomming и far from home) Сони им държи правата, просто дадоха на Марвел да ги правят, щото видяха, че не се справят.

За TLOU съм донякъде съгласен. Взех я от приятел колкото да я врътна и останах разочарован. Не, че е лоша игра, но след толкова хвалби очаквах повече.

За ББ не съм съгласен, но там съм доста пристрастен.

KKND avatar
KKND
21 март 2019
На мен лично ми харесват ексклузивите на Sony доста. Uncharted, Ratchet & Clank, Bloodborne, Detroit Become Human, Shadow of Colossus, Until Dawn, Driveclub, Last of Us, Spider-а за аз лично не мога да се съглася с теб, че това са посредсвени игри, но съм съгласен напълно, че всеки си има собствено мнение
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 март 2019
Половината от посочените от са ремастери на PS3 игри. Доколкото го разбрах той визираше конкретно PS4 ексклузивността(може и да бъркам). Driveclub беше посрещнтата с доста... средни ревюта или над средните, но все пак... Тук става въпрос от критика и от играчи.

За другите съм ок, макар че лично за мен интерактивни филми не са ми по вкуса, особено когато сторито им е пълно с дупки в сюжета, deus ex machina моменти и т.н. При положение, че силната точка би трябвало да е точно сторито.

igra4 avatar
igra4
22 март 2019
Псе, това че хбокс дава фира(въпреки че е оборотно в САЩ и пак при игрите прави по голям оборот от пеце) не означава че Нинтендо и Сони ще сдадат фронта и ексклузивите. Окончателната смърт на ПеЦе гейминга ще дойде с излизането на новото поколение конзоли, ще попиташ защо? За това ще ми трябва цяла тема където ще се обоснова, това поколение започна следващото ще доубие пецето, което ще си остане за ммо, стратегийки и батъл рояли, но това е дълга тема за дискутиране.
nightwarrior avatar
nightwarrior
22 март 2019
Направи тема, всички обичаме да ти се смеем на non sequitur-ите и общата кретения.
igra4 avatar
igra4
22 март 2019
Времето е пари, срещу хонорар от Псето ще напиша цяла статия, иначе няма смисъл да се хабя.
nightwarrior avatar
nightwarrior
22 март 2019
Излагациите ти не са чак толкова смешни, че да заслужаваш пари. Но ми харесва че възприемаш работата си на палячо все по-сериозно.
Freenod avatar
Freenod
25 март 2019
Дотук с опорните точки за платените ревюта
Чета разни журналисти от уж "престижни"сайтове,за какво са се заяли с играта в превютата,че не е политическа коректна-героя бил типичния бял протагонист и има деца зомбита,които можеш да убиваш хаха Как да не ти се преиграе
nightwarrior avatar
nightwarrior
26 март 2019
Ако Полигон ти е престижен сайт, смени си светогледа. Те са известни с тоя шит, реваха за вещера, че няма дивърсити... Ако и друг сайт е писал подобен шит, кажи да си го блеклистна и него.

А иначе едва ли някой вярва, че има платени интервюта в смисъла на "вземете ей тия пари и дайте топ ревю". По-скоро начините са други. Добро интервю ти гарантира ревю копие на следващата игра с по-ранен достъп, покани за ивенти, а обратното ти гарантира блеклистване. TB навремето си ги колекционираше тези, Angry Joe и в момента има. Няма значение размерът на компанията разработчик, защото за тия неща се грижат пъблишърите, а ако смяташ, че Сони нямат влияние в тази сфера би било доста наивно. Това влияние едва ли ще доведе до топ ревю за игра, която е пълен провал. Често обаче води до игри, които са не лоши, но и нищо невероятно, да бъдат обявявани едва ли не за шедьоври. Не казвам, че случая ще е такъв, просто си имам едно на ум, щото съм го виждал достатъчно пъти.

Freenod avatar
Freenod
26 март 2019
Те не случайно,престижни съм ги сложил в кавички Другия сайт май беше IGN ,но и там нещата са ясни от години...наясно съм също,че никой не плаща на ръка в индустрията за добри ревюта,но на мен най-вече ми правят впечтление приликите в критиките за липса на дивърсити с Wither и с Kingdom come,а от друга страна,не чух подобно нещо от същите източници за един Red Dead,където черни каубой май няма много
nightwarrior avatar
nightwarrior
26 март 2019
Ми единия от бандата ти май е смесица между чернокож и индианец. Ама там си има sjw тематики, които вероятно им гарантират free pass при полигон. Да не говорим, че игра, в която нямаш опция да приемеш секс с проститутка, но пък може да те рейпне реднек в блатата, няма как да не ги остави доволни.
pseto avatar
pseto
27 март 2019
За мое голямо съжаление и Eurogamer, които по принцип тача, се бяха насрали в ревюто си за Kingdom Come - поне половината от него беше някакво лирично отклонение как нямало негри в някакви затънтени селца в Бохемия в началото на 15 век. То ако идеш и днес на същото място 100% сигурно няма да видиш и помен от негър, ама... явно са решили и те да се направят на модерни със SJW шитните.

По принцип гейминга винаги си е страдал от прекалено клиширани главни герои - белия брадат мъж на средна възраст с дрезгав глас, сложно минало и раздирана от конфликти личност, който все пак в сърцевината си е изцяло добър и героичен. Ама ако трябва да се завие директно към някакво фалшиво diversity и да се вкарват по квота един негър, един жълт, един индианец, един индиец, една арабела и прочее... айде стига. Нека си стоим на белия мъж на средна възраст, тогава.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл