hategame logo
Days Gone излиза и за PC
пуснато на 24 февруари 2021 от pseto
days gone 2
Days Gone е поредният PlayStation ексклузив, който ще се сдобие с PC версия. Новината дойде вчера, а пък премиерата ще се случи някъде в периода април-юни тази година.

Какво ще има подобрената версия на Days Gone? Поддръжка на 21:9 монитори, отключен фреймрейт и, разбира се, подобрена графика. Виждаме и минималните/препоръчителните системни изисквания, които не изглеждат никак стряскащи. Разработчиците препоръчват видеокарти от калибъра на GeForce 1060/Radeon RX 580, 16 GB RAM и Intel Core i7-4770/Ryzen 5 1500X процесори за зомби играта.

С обявяването на Days Gone за PC и Sony започват малко по малко да се отказват от ексклузивите. В последните години Microsoft пуска всички Xbox игри и за компютри. Изглежда и Sony върви по този път - макар че все пак още не е дошъл моментът да видим едновременна премиера за PlayStation и PC на вътрешна игра на японската компания.

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
25 февруари 2021
Приятна новина. Миналата година си я взех за PS4 покрай Days of Play промоцията. Нищо главозамайващо не е, но е приятна игра със завладяваща атмосфера.

Дали ще видим още Сони ексклузиви за PC, не знам. Може би, по-малко популярните ще видят бял ден. Все пак, добра новина за хората които цъкат изцяло на компютър. Според мен, това си е една от по-силните игри в жанра.

nightwarrior avatar
nightwarrior
25 февруари 2021
Не само за твърдо играещите на РС, аз може да направя като с Horizon-a - подарих го на братовчед, пък си взех играта на РС. Макар че Days Gone не ми е толкова на сърце, като се понижи цената може би ще я взема, така и не съм я довършил на PS.

Колкото до други. Всичко зависи от продажби. Ако направят прилични продажби, очаквам лека-полека по-старите ексклузиви да започнат да идват. Сони не са луди срещу пари да ритат. Още повече може да е като рекламен трик. Примерно пускаш God of War, някой се зарибява и после идва Рагнарок и човека поглежда към конзола, щото не му се чака някакво неизвестно време. Разбира се това си е изцяло мой сценарий и може изобщо да не се случи. Мисълта ми е, че парите са си пари и особено покрай кризисното състояние по цял свят, Сони няма да се дърпат, ако има продажби.

Veluvian avatar
Veluvian
26 февруари 2021
Уважуха за Mitko6000 като позиция на човек, който вместо да спори дали нещо трябва е ексклузив или не, или че било по - добро или по - зле от не знам си коя версия, се радва, че повече хора на различни машини могат да го играят.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
26 февруари 2021
Благодаря. Това е, че не всеки има право на избор на какво да играе. Няма нищо лошо в това, някой който има тази възможност, да търси възможно най-доброто преживяване. От друга страна, малко се позабравяме и почваме да спорим масово за по-маловажни неща, като кадри и как е по-добре да се играе (поне за мен са такива). Както съм повтарял и на Играчкин многократно, никой не се интересува колко се продава и пиратства една игра в нашата малка държава, затова е по-хубаво да се радваме, че една игра ще бъде достъпна за още една широка аудитория от хора, които може и да имат достъп до конзола, или не непременно, по една или друга причина.
Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
25 февруари 2021
Charcharo avatar
Charcharo
25 февруари 2021
То смешното, е че дори най-лошите PC портове като Dark Souls 1 или Batman Arkham нещо си пак са по-добри от конзолните версии
HighFist avatar
HighFist
26 февруари 2021
Mitko6000 avatar
Mitko6000
26 февруари 2021
Точно хордовете мисля, че най-много отличават играта от другите в жанра. Има си стрес и тръпка да ги трепеш.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл