hategame logo
Дело относно FIFA 20 заведено във Франция
пуснато на 04 февруари 2020 от pseto
fifa 20 fut
EA върви по ръба на бръснача с режима си Ultimate Team. Засега само в два пазара - белгийския и холандския, режимът бива окачествен като хазартен (всъщност в тези две страни никоя компания няма право да продава луут кутии, не само EA). Но ново съдебно дело се опитва да създаде прецедент и на френския пазар.

Двама адвокати, представящи куп играчи на FIFA 20, ще се опитат да докажат, че Ultimate Team е хазарт. Според тях купуването на тесте с карти с реални пари е равносилно на залог в казино игра. Съответно EA подвежда потребителите, като не посочва изрично, че подобни елементи са налични във FIFA 20.

Адвокатите Карим Моран-Лахази и Виктор Загури дават пример с двама техни клиенти. Единият от тях е похарчил над 600 евро в рамките на 4 месеца във FIFA 20 в преследване на по-добри футболисти. Той споделя, че "след всяко отворено тесте си казва, че това ще е последното", но неполучавайки добри играчи отваря още едно и още едно.

Друг FIFA 20 потребител пък харчи над 2000 евро в играта, което води до забавени вноски за наема му и риск да се озове на улицата.

Според Моран-Лахази и Загури и във Франция може да се докаже, че Ultimate Team е хазарт, точно както в Белгия и Холандия. А ако тръгнат съдебни дела и обезщетения срещу EA, то е възможно микроплащанията в страната да бъдат ограничени.

Традиционно по тази тема има един спасителен пояс за Electronic Arts - фактът, че няма начин да се теглят пари от играта. С други думи човек наистина инвестира реални средства за купуване на виртуални карти, но няма как те да бъдат превърнати обратно в реални пари. В последно време обаче доста хазартни комисии обърнаха поглед към EA и е възможно все пак да видим нови закони, ограничаващи микроплащанията в режими като Ultimate Team.

Коментари
Charcharo avatar
Charcharo
04 февруари 2020
Дано да премажат EA. Няма начин да се спаси това изкуство без намесата на правителства.
pseto avatar
pseto
05 февруари 2020
Да, ако говорим за луут кутии и режими като Ultimate Team само правителствата могат да се преборят. То стига само САЩ да повлече крак с техните ултра брутални хазартни закони и Ultimate Team загива. Не ги знам какво се кумят толкова. Всъщност е ясно какво става - EA раздава десетки милиони рушвети насам-натам, за да спаси златната кокошка.
jenssn avatar
jenssn
06 февруари 2020
ДА ДА НЯМАЛо... като бачках в концентрикс за екс бокс съпорта на един авер брат му в германия прави по 2 хилки от някфи шмекериии с прехвърляне на фифа поиинтс и акаунти. Обаче ЕА не смеят да изквичат че после на още сумати хора ще им светне крушката и те ще се лумнат и ЕА няма да може да си контролира нещата.

pseto avatar
pseto
07 февруари 2020
Да се изразя по-точно, няма "официален" начин. А и EA доста се бори с тези схеми (не за друго, а защото взимат парите от техния джоб ).
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл