hategame logo
Demon’s Souls бил считан за провал в ранния си вариант
пуснато на 02 април 2015 от pseto
demon's souls
В момента мнозина говорят за Bloodborne, а пък двете Dark Souls игри са известни на мнозина, интересуващи се от гейминг. Преди тях обаче имаше едно заглавие, което направи разработчиците From Software популярни – Demon’s Souls. Именно основните механики от това хардкор RPG използват и Dark Souls, и Bloodborne. Човек би си казал, че играта е била считана за потенциален хит още от самото си зараждане, нали?

Оказва се, че истината е съвсем различна. В началото на своята разработка Demon’s Souls е бил считан за провал и не е било сигурно дали изобщо ще бъде завършен.

„Demon’s Souls не се справяше добре. Екипът имаше проблеми със създаването на привлекателен прототип. Но когато чух, че е фентъзи-екшън RPG, то бях въодушевен. Прецених, че ако успея да поема контрол над проекта, ще мога да направя с него каквото искам“, казва Хидетака Миязаки.

Чудите се кой е това? Иде реч за настоящия президент на From Software, който освен това е директор по разработката и на Dark Souls, и на Bloodborne. Именно и това е човекът, който превърна едно от многото малки японски студия в компания, чието име е познато на доста геймъри.

„Най-хубавото беше, че дори и идеите ми да не бяха успешни, на никого нямаше да му пука – Demon’s Souls вече беше провал“, продължава Миязаки. Той добавя, че цялата игра кажи-речи е била преработена из основи под неговото влияние.

Е, едно е сигурно – нещата се развиха страхотно. Demon’s Souls беше успешен, също както и Dark Souls. Те превърнаха From Software в доста популярна компания... а пък основна роля за това несъмнено има Хидетака Миязаки.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл