hategame logo
Diablo III с над 20 милиона продажби
пуснато на 06 август 2014 от pseto
diablo 3 reaper of souls 15

Diablo III е преминал границата от 20 милиона продажби в световен мащаб. Това става ясно от изявление на Activision Blizzard вчера. Така можем да заключим, че екшън RPG-то в крайна сметка е супер успешно... поне откъм парите, които е донесло на създателите си.

Всъщност, ако направим равносметка ще заключим, че продажбите спадат сериозно. Към края на 2013 година, Diablo III имаше над 15 милиона лансирани копия. И то преди да е излязъл експанжънът Reaper of Souls.

Кратко след дебюта си, добавката продаде 2.7 милиона копия. Ако направим равносметка, то несъмнено ще заключим, че в последните няколко месеца Diablo III плюс Reaper of Souls са продали 2.3 милиона копия. Това не е ниско число в никакъв случай... но едва ли подхожда на подобен франчайз. А и виждаме ясно, че мнозина от притежателите на Diablo III не са си купили Reaper of Souls. При над 15 милиона продажби на основната игра, то само 5 милиона за експанжъна... хич не звучат добре. А може и да са по-ниски.

Все пак, по-късно този месец чакаме Ultimate Evil Edition – версията на ролевата игра за настоящото и предходно поколение на PlayStation и Xbox. Играта включва Diablo III плюс експанжъна Reaper of Souls, като Blizzard очаква сериозни продажби.

Коментари
fElder avatar
fElder
06 август 2014
Blizzard очакват сериозни продажби от конзолната версия ? #salzaotsmqh
pseto avatar
pseto
06 август 2014
Ако се позова на сметката на @felder от Steam чата:
-13 милиона продажби за PC, ~5 милиона продажби отново на експанжъна за PC, 2 милиона продажби за конзоли.... и Blizzard ще залагат на конзолите.

Аз продължавам да се чудя защо конзолизираха изцяло играта, а тя изобщо не се харчи там... що за безумие. Имам чувството, че нарочно го правят Blizzard - все едно казват: "Ама и ние можем да правим конзолни игри, МОЛЯ ВИ, ОБИЧАЙТЕ НИ".

fElder avatar
fElder
06 август 2014
Айде дал господ до края на 2014 от тоя едитион, поне още 2 милиона продажби да направят.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл