hategame logo
Divinity: Original Sin с тайни награди... в условията за ползване
пуснато на 31 октомври 2015 от pseto
divinity original sin 32
Чели ли сте някога условията за ползване на даден продукт? Сещате се – онази огромна стена от текст, която ни посреща при инсталиране или пускане на почти всички игри например. И при които отметката „Съгласен съм“ се избира по навик от множеството потребители, без да бъде прочетен и един ред от условията. Интересно, студиото Larian е решило да осъществи интересен експеримент с тях. А именно – да скрие бонус в условията за ползване на Divinity: Original Sin Enhanced Edition за първите, които ги прочетат!

За какво иде реч? В официалния документ на подобреното издание на ролевата игра, което се появи в продажба по-рано този месец може да с намери следния текст:

„Специална награда в материална или нематериална форма може да бъде присъдена на първите 100 души, които всъщност са прочели тази секция от правилата за ползване и са се свързали с Larian Studios на адрес info@larian.com. Тази оферта може да бъде оттеглена от Larian Studios по всяко време“.

И интересно, за доста кратко време стотина души са се свързали с компанията. Което показва, че все пак има хора, които четат условията за ползване. Засега не знаем какви точно награди ще получат те – материални или нематериални. Но определено чувството за хумор на студиото е на високо ниво. От компанията дори посочват шеговито, че „юрисконсултът им се чувства много добре“, че някой е прочел официалните документи.

Може би всичко това ще е мотивация за повече хора от нас да четат подобни неща?

Коментари
nightwarrior avatar
nightwarrior
01 ноември 2015
Ми аз не ги чета от-до, но преглеждам отгоре-отгоре и видях това за мейла, но не си играх да пращам, твърде късно я инсталирах и прочетох, ясно беше че 100на са се събрали. Larian ме радват все повече.
pseto avatar
pseto
01 ноември 2015
Бах, и такива хора имало.

(Не, че не чета в подробност всяко нещо, което подписвам в реалния живот, тъй като и такива хора има, които си слагат подписа където им падне, ама при игрите точно - никога.)

nightwarrior avatar
nightwarrior
01 ноември 2015
E някой път има по някое абсурдно условие та затова
pseto avatar
pseto
01 ноември 2015
Така е, но в крайна сметка се съмнявам, че ще откажеш условията за ползване и няма да играеш дадена игра. Която вече така или иначе си купил.

Не, че ако четеш условията в други случаи можеш да направиш нещо, де. Като бях теглил един заем ги четох в детайл и общо взето 7-8 страници документ описват как могат да ти го начукат по 30 различни начина и ти си казваш - "Супер, прекрасно, страхотно" и биеш един параф отгоре.

nightwarrior avatar
nightwarrior
01 ноември 2015
E, да, ма като ще ти го сложат отзад, по-добре да знаеш как точно и да се подготвиш психически
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл