hategame logo
Dontnod със солидна инвестиция от Tencent
пуснато на 30 януари 2021 от pseto
dontnod
Dontnod са се сдобили със сериозна инвестиция наскоро от китайския гигант Tencent. Компанията е инвестирала 30 милиона евро в базираното във Франция студио. Вероятно Tencent са продoбили и процент от компанията, макар че не се уточнява какъв точно.

Друга любопитна новина около Dontnod е тази, че скоро няма да има продължение на Life is Strange серията. Това е вероятно най-популярният франчайз на компанията, но той е поставен в почивка. В момента не се работи по него - вместо това френското студио залага на "други вдъхновяващи проекти".

Преди няколко месеца стана ясно, че екипът, отговорен за Life is Strange, се е преместил в Монреал, Канада, където е бил отворен нов клон на Dontnod. Дивизията няма да работи по франчайза, ами ще изследва нови серии. Основният клон на студиото, който си остава базиран в Париж, също ще експериментира.

Към момента Dontnod правят два съвсем различни типа заглавия. Vampyr и Remember Me са екшъни от трето лице, а пък Life is Strange, Twin Mirror и Tell Me Why - модерни куестове. Но дали и новите игри на студиото ще попаднат в тези две категории? Или се изследват още жанрове?

Коментари
God avatar
God
31 януари 2021
Следващият Life is strange ще бъде правен от Deck 9.
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
31 януари 2021
Ако е така съм изненадан. Неотдавна изиграх за втори път Before the Storm заради новия ми монитор и много ми хареса как Deck Nine са се постарали при разработката. Много добър и изпипан prequel.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл