hategame logo
Dota 2 The International 2019 с двама българи
пуснато на 10 юли 2019 от pseto
the international 2019
The International - най-големият откъм награден фонд гейминг турнир - ще има двама българи в тазгодишното си издание. Надпреварата за Dota 2 ще ни предложи два отбора, които да подкрепяме - Team Liquid и Mineski.

Участието на първият от двата тима беше ясно отдавна. Пък и това е един от популярните тимове днес и победител в The International 2017. И тогава, и днес част от отбора е Иван Иванов, когото познаваме най-вече с псевдонима Mind_Control.

Но заедно с това тази година ще видим и Николай "Nikobaby" Николов. Преди по-малко от месец той се присъедини към Mineski, а тъкмо днес отборът премина квалификациите в Югоизточна Азия.

Любопитно е да се отбележи - поне за онези, които не са толкова навътре в Dota 2 про гейминг сцената - че Mind_Control и Nikobaby прекараха известно време като съотборници в отбора Basically Unknown. Но съвсем скоро потенциално могат да се срещнат отново като опоненти на турнира, превърнал куп Dota 2 състезатели в милионери.

Коментари
Veluvian avatar
Veluvian
11 юли 2019
Утре наше момче ще играе Starcraft 2 в Киев, квалификации за WCS. Вярно, съвсем в началото на нищото е от турнира, но скоро не сме имали човек да стигне дотам, а и теранчето е победител в първия Bulgarian Starcraft League у нас, възлагат му се надежди.
HighFist avatar
HighFist
12 юли 2019
MOBA е може би единственият жанр, който никога не ме кефил и дори леко ме дразни, но иначе успех на момчетата.
pseto avatar
pseto
13 юли 2019
Аз MOBA-та мога само да я гледам. Особено ако става дума за Dota 2. Че разбирам горе-долу достатъчно, че да оценя случващото се, но от друга страна просто нямам нужното време (и никога не съм имал), че да стана дори средно добър. То в Dota 2 са ти нужни едно 1000 часа за да кажеш, че горе-долу си навлязъл. Минимум. Което са безумни числа. Вероятно толкова съм прекарал само пред Diablo II, на Guild Wars (първия) помня имах близо 1000 часа и така.

Та и тази година ще погледам малко The International, вероятно покрай финалните мачове и туйто.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл