hategame logo
Dust 514 от създателите на Eve Online затваря врати
пуснато на 03 февруари 2016 от pseto
dust 514 3
Безплатният шутър Dust 514 ще затвори врати по-късно през годината. На 30 май сървърите на заглавието ще бъдат свалени, научаваме от изявление на CCP – студиото, известно с успешната си космическа игра Eve Online.

Какви са причините за решението? Засега не става ясно. Официално съобщение ни разкрива, че CCP са научили много от Dust 514 и благодарят на отдадените геймъри, цъкали играта. От студиото добавят, че считат шутъра си за една от най-добрите безплатни игри за PlayStation 3 – единствено за тази платформа бе налично заглавието.

Но причините? Не се обявява. Несъмнено са финансови – със залеза на предходното конзолно поколение едва ли е имало много хора, които да инвестират пари в микроплащания за Dust 514. Нещото, с което се издържа всяка една безплатна игра...

Интересно е обаче, че изглежда Dust 514 ще се сдобие със своеобразната си PC версия. Тя беше обявена миналата година – Project Legion. Става дума за шутър, доста подобен на Dust 514 и пак пряко обвързан с Eve Online, но построен изначало с Unreal Engine 4. От CCP посочват, че ще се възползват от всичко, което са научили досега, за да направят новото си заглавие възможно най-добро.

Традиционно за подобни случаи Dust 514 ще продължи да съществува до май, но с деактивирани микроплащания. В резултат можем да кажем – още една загинала безплатна игра.

Коментари
undefined
Miro
04 февруари 2016
Нормално , изначално си беше ясно кой е основния паричен донор играта да е само за ПС3 .Най-малкото при печеливша игра щяхме да видим ПС4 версия.
pseto avatar
pseto
04 февруари 2016
То ако Project Legion е същото, ама базирано на Unreal Engine 4 и вероятно ще има и конзолни версии. Тъй че може и да не се окаже баш мъртъв Dust 514. Като нищо може да се окачестви като експеримент, едва ли са били на финансова загуба, тъй че си е идеална ситуацията за CCP.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл