hategame logo
Джон Ромеро все още готви „революционен шутър“
пуснато на 27 януари 2016 от pseto
romero daikatana 1

Последният път, когато Джон Ромеро готвеше революционен шутър на пазара се появи Daikatana – една игра, която и до днес се счита за един от значителните провали в историята на гейминга. След появата на шутъра гейм дизайнерът кажи-речи абдикира от високобюджетните заглавия и се занимаваше с различни проекти дълги години. През 2014-та обаче Ромеро обяви, че работи по нов шутър.

От скорошно негово интервю научаваме, че играта все още се разработва. Не само това, но заглавието ще бъде и революционно.

„Не искам да говоря за играта, понеже идеята е много яка, уникална“, казва Ромеро.

„Наистина въодушевен съм да започна разработката, понеже идеята е добра. Вместо да правя игра след игра, аз чакам да дойде нещо наистина уникално, нещо невиждано. Ще видим“, допълва Ромеро. Той споменава, че вселената на новия му шутър и историята са доста интересни.

Естествено в момента говорим единствено за думи. Ще трябва да изчакаме, за да видим какво ни готви и в реалност Ромеро... ако играта му изобщо стигне до статус на пълна разработка.

Що се отнася до самия дизайнер, той е известен като една от водещите личности зад класики като Doom и Quake. В зенита на кариерата си Ромеро започна разработката на Daikatana – проект, рекламиран широко като революционно. Заради раздутия бюджет и множеството отлагания обаче шутърът се провали драстично.

Коментари
Former Gaming Glory avatar
Former Gaming Glory
27 януари 2016
Well Daikatana имаше яката визия, оръжия и прочее но твойте партньори бяха под всякаква критика, или по точно AI-то им.
Беше доста безмислено да си хабиш нервите с Daikatana при условие, че имаше Unreal и Unreal Tournament.
На практика играта се опита да постигне това което в наши дни Mass Effect направи, с тази разлика, че на последния съотборниците ти фактически помагат.
nightwarrior avatar
nightwarrior
27 януари 2016
Дайкатаната така и не съм я играл, парадоксалното е че я имам в Стийм(с някъв хъмбъл-бъндъл я взех, но не помня вече кой точно, а ме мързи да првоеря). Знам, че е зле, гледал съм клипове, ама толкова. Прецених, че не си струва дори инсталацията, е, може би някой ден ей тъй, за да си обогатя геймисторията. Пожелавам на Ромеро успех, ама... понякога е по-добре да тръгнеш малко по обрано, а не с голямата лъжица да се накусаш.
pseto avatar
pseto
27 януари 2016
И аз не помня почти нищо от Daikatana, може би за съвсем малко съм я докосвал. Някой ден може и да поправя тази грешка. Понеже повече съм чел и гледал, отколкото съм играл, което за мен е рядкост по принцип.

Но доколкото помня как се пишеше за Daikatana по PC Mania / PC Club едно време, как се рекламираше, какви бяха претенциите на Ромеро и колко е раздул бюджета - явно това е провалило ситуацията. Като си повярваш прекален много. Но кой ли знае, може би в днешно време ще действа по различен начин?

rosniak avatar
Roskobg
28 януари 2016
Той па и тоа тръгнал да прави "революционен шутър"... да го и....
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл