hategame logo
EA преименува Origin
пуснато на 15 септември 2020 от pseto
ea desktop app
EA преименува Origin. Магазинът за игри на компанията ще носи изключително скучното име EA Desktop App занапред.

Да, точно така, прочетохте правилно. EA Desktop App. Не съм сигурен дали е възможно да се измисли по-бездушно и неотличаващо се с нищичко название на услуга.

Така в крайна брандът Origin беше пенсиониран. Наскоро беше преименувана и абонаментната услуга Origin Access, която вече се казва EA Play.

От самата компания споделят, че целта на хода е да се оформи нов глобален бранд, който да се върти повече около названието на компанията. Но дали промяната ще бъде приета положително или напротив, предстои да видим.

Тъй или инак вече игрите на EA се предлагат и в Steam, така че причините да се ползва EA Desktop App стават все по-малко. Вероятно основната такава е абонаментната услуга EA Play Pro, в която срещу 30 лева месечно получаваме достъп и до най-новите игри на Electronic Arts в деня им на премиера. Това дава възможност да тестваме заглавия, които се съмняваме дали ще ни допаднат (или пък да минем в цялост сингъл цъкалки тип Jedi: Fallen Order). Вероятно и в бъдеще EA Play Pro ще е основният акцент в EA Desktop App.

Коментари
God avatar
God
15 септември 2020
Толкова години го изграждаха и когато вече започна да мяза на нещо, го закриват, а игрите си ги дадоха на Дебелия. Е, клиентът теоретично ще съществува, но дотам.
RIP.
pseto avatar
pseto
15 септември 2020
Да, практически това направиха. Честно казано нямам и грам идея с какво Origin им пречеше като име на клиента или кой е решил, че EA Desktop App е по-добро название. Смисъл това направо си звучи като някакъв троянец или нещо такова с такова глупаво название.

Малко ми напомня на момента, когато някоя тиква от Blizzard беше решила да убива Battle.net, само дето Battle.net, за разлика от Origin, е легенда за поколения геймъри и този номер не мина. Не схващам каква е маркетинговата идея в това да убиеш нещо разработено, за да го прекръстиш на нещо, което се забравя за половин час.

"Ей, бате, в декстоп апа има яки промоции"... wtf?

igra4 avatar
igra4
16 септември 2020
И кои са новите игри на ЕА-поредното тъпо нефесе, фифа и някой стар уорнс батълфпонт. Сега имам безплатни фифа 20 и нфс хеат, ама като ги знам какви са помии, няма и да ги тегля.
Rostik79 avatar
Rostik79
16 септември 2020
Гледах оня ден ЕА play услугата за PS4 какви игри има - общо взето дърво - 80% са спортни симулатори и "колички".

Но за бранда Origin ми е тъпо, че го махат.

voxy avatar
voxy
16 септември 2020
Origin винаги е бил некадърно написано десктоп приложение, не знам какво толкова са изграждали?
Също тук нищо не разкарват, просто му сменят името и то правилно, origin изобщо не се връзва с ЕА.
HighFist avatar
HighFist
16 септември 2020
Направо да го прекръстят на EA Windows App
jenssn avatar
jenssn
17 септември 2020
всичките сте програмисти и бета тестери.. ориджин десктоп апп все в гъзъ ама доказва че онез с вратовръзките като вързани кученца с каишки са пълни дебили. Ориджинъ честно никога не е имал проблеми или крашове при мен. имам 3 батълфийлд заглавия които ги пускам с него и няма дерт. Нит е тромав нито спами като скапаната парамашина с попъпи и прозорци кфи оферти има нито ми праща ретардирали нотификации... ТА КАЖЕТЕ МИ КФО ТОЧно му е шибаното на ордижин че нещо не знам аз..
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл