hategame logo
Енергийните напитки Monster са оспорили името Gods & Monsters
пуснато на 15 септември 2020 от pseto
immortals fenyx rising
Енергийните напитки Monster са завели дело срещу Ubisoft за названието на играта им Gods & Monsters. Това става ясно от съдебни документи по казуса.

Чудите се обаче какво общо има енергийна напитка с електронна игра? В последните години Monster навлиза сериозно в гейминга – от една страна спонсорирайки куп про събития. В някои случаи дори буквално – в Death Stranding нашият герой се налива със скандални количества Monster в почивките между преходите си.

Именно и заради това компанията е сметнала, че потребителите могат да объркат Gods & Monsters – игра с анимационна графика, развиваща се в Древна Гърция – с енергийната напитка.

Което звучи нелепо. Но все пак съдът не е отсъдил нито в полза на Ubisoft, нито в полза на Monster преди названието на играта да бъде сменено. Така не е ясно дали делото е имало роля в това или напротив.

Самите Ubisoft твърдят, че решението им е било „изцяло креативно“. Но както обикновено едва ли ще разберем истината.

Възможно е компанията просто да е решила да не рискува. В случай, че бъде отсъдено в полза на Monster след излизането на играта – колкото и да е малък шансът, това би означавало, че Ubisoft трябва да плати обезщетение, което вероятно би било процент от приходите на Gods & Monsters. Но пък при смяна на името до Immortals: Fenyx Rising… рискове няма.

Коментари
HighFist avatar
HighFist
16 септември 2020
Не съм запознат с детайли, но не знам защо Ubisoft се поддават. Monster е просто дума, все едно аз да пусна сокове и да ги кръстя Ghost и после да съдя Сони за Ghost of Tsushima и кого ли още не за използването на думата.

Но все пак не съм запознат с детайлите по делото, може да има и други тънки моменти, като близък дизайн, лого. шрифт и т.н.

nightwarrior avatar
nightwarrior
16 септември 2020
Може би ги е страх от проточване на делото, което дефакто би забавило играта, която без друго беше планирана за февруари тази година (ако не ме лъже паметта). Разбира се, можем само да гадаем, но тва действие на Monster е голяма наглост. Малко ми напомня когато Бетесда съдиха някакви, че играта им се казвала Scrolls.
HighFist avatar
HighFist
16 септември 2020
Може и това да е причината.

Сега остава някой да се хване за думите "immortal" и "rising" примерно.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл