hategame logo
Fable Fortune със спряна Kickstarter компания
пуснато на 22 юни 2016 от pseto
fable fortune 2
Кампанията в Kickstarter на Fable Fortune беше спряна. Новината дойде по-рано през седмицата, като научаваме и причината – чисто и просто студиото Flaming Fowl е намерило външен партньор, с чиято помощ да завърши играта. В резултат Fable Fortune има на разположение достатъчно финансиране, за да види бял свят.

Не става ясно обаче нито кое е името на партньора, нито за какви суми става въпрос. От Flaming Fowl все пак уточняват, че членовете на студиото са направили значителни инвестиции от своя джоб, за да бъде реализирано заглавието.

Тъй или инак обаче Kickstarter кампанията не вървеше особено добре. При нейното спиране бяха набрани 86 000 долара при очаквани поне 367 000 долара. Така е явно, че кампанията нямаше да е успешна.

Всъщност сега въпросът е дали картовата игра Fable Fortune е нещо, което геймърите наистина търсят. С успеха на Hearthstone човек би си казал, че жанрът е на върха на вълната. Но от друга страна видяхме колко директни клонинги на Dota и League of Legends се провалиха през годините например. Така няма нищо сигурно с Fable Fortune.

Самата игра бе обявена малко след спирането на Fable Legends. Заглавието се разработва с благословията на Microsoft, които притежават интелектуалните права за Fable франчайза. Компанията обаче няма да има каквато и да е роля във Fable Fortune.

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
22 юни 2016
Изтрит коментар
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл