hategame logo
Нов Fable скоро в Kickstarter
пуснато на 31 май 2016 от pseto
fable fortune 1
Мислехте си, че Fable е загинал? О, не. Студиото Lionhead вече не съществува, но пък бивши негови кадри обявиха нова игра в рамките на франчайза. А именно – Fable Fortune. За какво става дума ли?

Картова игра от типа на Hearthstone.

Заглавието ще се появи по-късно днес в Kickstarter, като се надява да получи 250 000 британски паунда от сайта за обществено набиране на средства. В своята есенция то ще е адски подобно на Hearthstone – имаме свой герой, който трябва да предпазим, докато унищожаваме противниковия. Това се случва чрез използване на богат набор от карти – всички част от Fable вселената.

Все пак играта се очаква да включва и някои новости. Сред тях е опцията да вдигаме нива на картите си... и дори да избираме дали да се развиват в положителна или отрицателна насока. Феновете на Fable добре знаят, че това е една от основите на серията – моралните избори, които ни тласкат към светлата или тъмната страна.

Несъмнено в близко бъдеще ще видим още подробности за Fable Fortune, които ще ни покажат дали играта има потенциал или напротив. Редно е да се отбележи обаче, че разработката на заглавието е стартирала още през 2014 година. Така не говорим за нещо, което тепърва предстои да се развива, а полуготов продукт.

Също е важно да се спомене, че Fable Fortune ще се появи в Kickstarter с благословията на Microsoft. Софтуерният гигант все още държи правата за серията, но няма да служи като разпространител на картовата игра. Така зависи единствено от успеха на Kickstarter кампанията дали заглавието ще види бял свят или напротив.

Иначе Fable Fortune се разработва от трима бивши водещи кадри на Lionhead – Крег Оман, Майк Уест и Маркъс Лин. Вероятно те вече са основали студио, което тепърва ще се разраства. Но дали Fable Fortune ще е успешен?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл