hategame logo
Football Manager 2021 с версия за Xbox, но не и PlayStation
пуснато на 27 септември 2020 от pseto
football manager 2021
Football Manager 2021 ще има версия за Xbox конзолите, но не и за PlayStation. Това научихме от разработчиците Sports Interactive, които ни разкриха и датата на премиера на мениджъра – 24 ноември.

Интересно е да отбележим, че първоначално се очакваше FM 2021 да се забави, но в крайна сметка играта ще излезе горе-долу по обичайното си време – края на ноември. Но не това е най-интересното, а завръщането на играта за конзоли.

Последно Football Manager 2021 имаше ревизия за Xbox през 2007-а. Сега, 13 години по-късно, заглавието ще се завърне както за Xbox One, така и за Xbox Series S/X. Но не и PS4 и PS5. Причината?

Оказва се, че не е купена ексклузивност от страна на Microsoft. Или дори да има такъв момент – той не е потвърден от Sports Interactive. От компанията споделят, че Sony не са им осигурили dev kit-ове за PS4 и PS5. С което е било невъзможно те да направят версията на заглавието си за конзолите.

Майлс Якобсон, шефът и често говорител на Sports Interactive, казва също, че Sony не са имали никакъв интерес към играта. В контраст с Microsoft, които са им осигурили dev kit-ове отдавна, включително и за Xbox Series S/X. Освен това и Nintendo са проявили интерес и също са сътрудничили със студиото (футболният мениджър ще има и версия за Switch тази година).

Определено странна ситуация. Най-вече при поведението на Sony.

Що се отнася до самата игра, то версията за конзолата на Microsoft ще се казва FM21 Xbox. Тя ще е базирана на Touch версиите на Football Manager, налични за смартфони и таблети с iOS и Android. Пълният Football Manager 2021 ще се продава по традиция за PC – играта ще е налична и в Steam, и в Epic Games Store.

Коментари
igra4 avatar
igra4
28 септември 2020
Тая игра, не е за конзоли. Единствената игра, която играя за ПеЦе. Пък и без лица и емблеми на отборите, ще е скучно.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл