hategame logo
Манчестър Юнайтед съди създателите на Football Manager
пуснато на 23 май 2020 от pseto
football manager man united
Футболният отбор Манчестър Юнайтед е завел дело срещу Sports Interactive, създателите на мениджър игрите Football Manager. Според английския гигант авторските му права са били нарушени.

Съдебното дело се върти около названието на отбора. Отбелязва се, че представянето на отбора във Football Manager "е легитимна референция към Манчестър Юнайтед във футболен контекст".

Не става ясно какво очаква отборът - вероятно финансова компенсация. Все пак ситуацията е интересна.

Някак изведнъж Ман Юнайтед се сети да извади нож на мениджър поредицата - особено при положение, че тя е на пазара от близо три десетилетия (под марките Championship Manager и Football Manager). През цялото това време явно не е имало подписан договор за използване на името Манчестър Юнайтед.

От Sports Interactive и Sega отбелязват също, че в течение на годините редовно са изпращали копия на играта си до футболния клуб и са получавали положителни отзиви. Не само това, но и скаутите на Ман Юнайтед са се свързвали с представители на Football Manager за уточняване на статистики на футболисти. Заглавието се слави с огромната си база данни от играчи, изграждана от хиляди сътрудници на Sports Interactive по света.

Дали пък Ман Юнайтед не се опитва да запълни дупките в бюджета си, причинена от спирането на Висшата лига покрай коронавируса? Съвсем наскоро научихме, че клубът е записал загуби от 3.3 милиона паунда за последното тримесечие. Причинени най-вече от намалели приходи от телевизионни права и билети.

Коментари
igra4 avatar
igra4
23 май 2020
В старите версии Оливър Кан, съго не искаше да му ползват името и го бяха кръстили Йенс Мустерман 😀. Тъй че и МЮ могат да ги кръстят например Мангалчестър Юнайтед и няма да има проблеми 😀
pseto avatar
pseto
24 май 2020
Това с Mustermann го бях забравил. Той Кан едно време се дървеше за всичко на футболните игри, за FIFA мрънкаше, че вратарят е автоматичен и това омаловажава труда му.

Между другото явно и Нико Ковач се е издървил в някакъв момент и е искал пари за името си, от което следва, че е кръстен:

igra4 avatar
igra4
25 май 2020
Явно фамилия Мюстрман им е ллюбимата на SI 😀
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл