hategame logo
Football Manager 2020 свален 1 милион пъти за няколко дни
пуснато на 22 септември 2020 от pseto
football manager 2020 1
Промоцията, с която Football Manager 2020 беше пуснат безплатно в продължение на седмица в Epic Games Store – която още не е приключила – очевидно е успешна за компанията. Заглавието е било свалено над 1 милион пъти в рамките на само три дни.

Футболният мениджър дебютира в магазина на Epic в четвъртък миналата седмица (като ще е безплатен до вдругиден, 24 септември). В рамките на 24 часа играта бива свалена 500 000 пъти, а след още 3 дни – милион.

В официално съобщение разработчиците Sports Interacrive разкриват, че макар и да са очаквали приток на нови играчи, то не са смятали, че промоцията ще има чак такава популярност.

Майлс Якобсон, шефът на британското студио, не пропуска да захапе и Steam. Той отбелязва, че при подобен безплатен период в платформата на Valve играта е била свалена по-малко пъти, отколкото за 3 дни в Epic Games Store. Макар че малката разлика е, че в Steam играта не остава завинаги в библиотеката ти и не можеш да я играеш след изтичане на безплатния период. Така при по-доброто предложение в магазина на Epic е нормално и повече хора да се възползват от заглавието – дори и да нямат намерение да го играят скоро. Все пак Якобсон споделя, че заглавието записва 120 000 души, играещи го в един и същи момент. Което показва, че поне една част от хората не го взимат само защото е безплатно, без да имат намерение да го цъкат.

Ако говорим за подобни предложения, определено Total War Saga: Troy прави впечатление. Над 7.5 милиона души свалиха заглавието, разработено от нашенците Creative Assembly Sofia, когато беше пуснато безплатно за 24 часа миналия месец.

Коментари
igra4 avatar
igra4
22 септември 2020
Това е най-добрата ПеЦе игра.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл