hategame logo
God of War извежда PS4 до рекордни продажби в САЩ
пуснато на 23 май 2018 от pseto
god of war 13
По традиция към края на месеца компанията NPD разкрива изследванията си как върви пазарът на игри в САЩ. За изминалия април неособено изненадващо всичко е свързано по един или друг начин с God of War.

От една страна играта е най-успешната откъм приходи в страната. Което едва ли може да ни изненада – това бе най-голямата премиера досега в годината. Но това не е всичко.

Премиерата на God of War носи и рекордни продажби на конзоли PS4. Всъщност ако става дума за приходи, те са най-високите за месец април от 2009 година насам. Тогава се разгаряше с пълната сила Wii манията и именно тази платформа бе лидер.

Най-продаваната конзола за миналия месец пък е била PS4 Pro в... да, познахте, God of War бъндъл. И можем да сме сигурни, че заглавието ще носи успехи на Sony и през настоящия май.

Иначе освен PS4 добре се представя и Switch. Доколкото приходите са на страната на Sony, то Nintendo продава повече бройки от своята платформа. От NPD не разкриват какво е положението с Xbox One.

Ако говорим за софтуер пък Far Cry 5 се нарежда на второ място. Бейзболната MLB The Show 18 е на третата позиция, а топ 6 се оформя от Switch продукти – Nintendo Labo Variety Kit, Donkey Kong Country: Tropical Freeze и Mario Kart 8.

Пълният топ 10 е ето такъв:

1. God of War
2. Far Cry 5
3. MLB The Show 18
4. Nintendo Labo Variety Kit
5. Donkey Kong Country: Tropical Freeze
6. Mario Kart 8
7. Grand Theft Auto V
8. Call of Duty: WWII
9. Super Mario Odyssey
10. NBA 2K18

Коментари
lyubohar avatar
lyubohar
24 май 2018
Мега скучната игра, думи нямам
toti avatar
toti
25 май 2018
aham...
hyper avatar
hyper
28 май 2018
не си се филмирал достатъчно
bojosan avatar
bojosan
28 май 2018
И тва не е никаква новина,некой да ми обясни кво друго могат да си купят Щатските лепешари за прашляшващите си през април и май конзоли ? Laser League или Persona 3 ? Феновете на Quantic ще си вземат Detroit и край.Боли ги фара Хамериканчетата за 60 долара ,половин надник на Мексиканец в Маcdonald's,все едно аз тука 10 кинта да дам хаха..
pepito avatar
pepito
29 май 2018
луда работа това, има къде къде по добри игри за пс4, баш това ли, не че е лошо, но както е писал колегата по-горе на моменти ства мега скучна и еднообразна. иначе си има плюсове и някакви неща дето други игри ги нямат, аз примерно по-як сняг досега не съм виждал в игра
tarzan avatar
tarzan
29 май 2018
и кои са тези по добри игри,че ми стана интересно
vldir avatar
vldir
29 май 2018
Аз даже я забравих тази игра и не се сещам почти нищо освен боййййй
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл