hategame logo
Gotham Knights с геймплей представяне
пуснато на 22 август 2020 от pseto
gotham knights
Както и бе обявено играта Gotham Knights се сдоби с представяне по-рано днес. Заглавието можете да видите от дуо клипчета под статията. Едното акцентира на историята, докато другото - на геймплея в заглавието.

Сюжетът ни показва, че в играта няма да играем с Батман - което вероятно е логично с оглед на названието. Вместо това ще имаме цял екип, който ще ни позволи да си изберем герой - измежду Батгърл, Робин, Найтуинг и Ред Хууд.

По-интересно е положението при геймплея. От една страна битките изглеждат съвсем познати, като отново ще са базирани на Batman Arkham системата, която донесе толкова позитиви на студиото Rocksteady и собствениците им Warner Bros. Обаче...

Първо, в играта ще е наличен кооперативен елемент. Цялата кампания ще може да се изиграе от до двама човека. При самата бойна система липсва отброяване на това колко големи комбота сме направили, без да ни ударят (която механика беше ключова за Batman Arkham игрите). Също така противниците ни имат чисълца над главите си, а такива са налични и когато ударим някого, показвайки ни какви щети сме нанесли. Това много, много силно намеква на луут игра от някакъв тип. Засега по тази тема подробности по темата... но със сигурност ще е интересно да научим още. Най-малкото защото не е сигурно дали точно това ще разнообрази формулата на Batman Arkham заглавията.

Друг любопитен момент е и разработчикът. Това е WB Montreal, създателите на Batman: Arkham Origins - най-зле приетата игра от серията и единствената, която не е дело на Rocksteady. Предстои да видим какво влияние ще изиграе и този факт.

Gotham Knights очакваме по някое време през 2021 година.

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
22 август 2020
DC игра с централни персонажи, отбор от супергерои? Точно когато Avengers ще излиза? Хм. Не е баш така, ама пък като чета това с числата за щетите... Дано не е бъкана с микроплащания и лууткутии.
sClass avatar
sClass
23 август 2020
Да се чуди човек какво да играе - Gotham Knights или Suicide Squad.
pseto avatar
pseto
23 август 2020
Тези чисълца много ме съмняват. Автоматично ми заприлича на поредната игра на Ubisoft с тях. Ся може и добре да го направят, ама в последните години луут елементът започна да се шие прекалено на произволен принцип и резултатите не са отлични. И това го казвам като човек, който се кефи на подобни механики в игрите (стига да са направени добре). А и като познавам Warner Bros. Interactive можем да имаме едно наум за микроплащания...

От друга страна WB Montreal имаха някои добри хрумки за Batman: Arkham Origins, който по-скоро фейлна заради мега многото си бъгове. Може и да измислят нещо читаво тук.

darkblue avatar
darkblue
25 август 2020
Боя ме кефи, дори и да е същото. Яко ще е двама авера да могат да цъкат. Леле лел.. мн игра ще има от края на 2020 и 2021
Rostik79 avatar
Rostik79
26 август 2020
Аз мислех, че Arkham Knight е най-слабата игра от поредицата.
pseto avatar
pseto
26 август 2020
За мен беше зле Knight-ът, но като цяло Arkham Origins се счита за най-лошият, поне с такова впечатление съм останал, когато се натъкна на материали за Batman Arkham серията. Даже в един момент изглеждаше така, сякаш на WB Montreal ще им дръпнат шалтера, което в крайна сметка не се случи.
Rostik79 avatar
Rostik79
26 август 2020
Не знам - само последната не съм играл, въпреки, че ми стои в СТИЙМ библиотеката от 2019-та насам, а даже и за ПС4 я бяха пуснали в плюса. Поиграх я малко, но не ми влезе. Това с колата наистина е тъпо. Градът и улиците са твърде малки някак си за транспорт с автомобил. Тъкмо тръгваш нанякъде и след малко си стигнал.

Origins я изиграх и като че ли не ми се стори да е зле играта. Даже си беше съвсем ОК, може би не толкова добра, колкото Arkham City (която за мен е най-добрата от трите, които съм играл), но пак си беше стабилно заглавие.

Mitko6000 avatar
Mitko6000
26 август 2020
Мисля, че нападките към Origins бяха главно заради факта, че играта не беше разработена от Rocksteady и геймплейно не се различаваше от City, като изключим някои малки нововъведения, а и ги нямаше оригиналните гласове на Батман и Жокера - Кевин Конрой и Марк Хамил. Вместо това бяха заменени от Роджър Крег Смит и Трой Бейкър, който също се справиха супер, според мен, имайки предвид, че трябваше да играят по-младите варианти на тези герои. И бъговете естествено, но пък впоследствие ги оправиха, повечето.

Аз лично, харесвам Origins малко повече от City, заради концепцията за младия не толкова опитен Батман, който допуска по някоя друга грешка и постъпва прибързано в някои моменти. Като например в началото, където разпитва един бандит, но толкова много го стиска за гърлото и го стресира, че губи съзнание. Бос битките също са доста на ниво. В City само тази срещу Mr. Freeze се открояваше достатъчно, че да я запомня. Единственото което не ми хареса е как така пак извъртяха историята, че Жокера да стои зад всичко. Може да е най-известният злодей на Батман, но доста го издоиха, дори и в Arkham Knight, като се има предвид какъв беше края на City.

А за Knight, мисля че е добра, но прекалиха с батмобила. От друга страна механиките са подобрени. Историята си е слаба, и голямото разкритие в играта не беше изненада за никого, още преди играта да излезе. DLC-тата също са доста слаби и кратки откъм геймплей. В предните игри поне имаше отделни експанжъни с някаквта история, а тук почти нищо.

sauron93 avatar
sauron93
27 август 2020
Най-зле приетата игра беше аркам кнайт,не оригинс. Оригинс няма логика да е лошо приета защото не е нещо по-различно от аркам сити като концепция.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл