hategame logo
Half-Life: Alyx с 43 000 потребители в деня на премиерата
пуснато на 25 март 2020 от pseto
half-life alyx 2
Half-Life: Alyx е дебютирал успешно – особено и когато имаме предвид, че става дума за VR заглавие. Не само ревютата за играта са добри, но и продажбите също изглеждат солидни. Покрай пазарната си премиера заглавието е записало над 43 000 човека в един и същи момент в Steam.

Това число, естествено, не е толкова впечатляващо за модерните стандарти. Макар че силно намеква за поне няколко стотици хиляди продажби. Но несъмнено причината е в скъпите устройства за виртуална реалност, които несъмнено за мнозина изглеждат като излишно скъпа играчка.

Вероятно при премиера за стандартни платформи Half-Life: Alyx щеше да се продава още по-добре. Което говори и от броя на зрителите на играта в Twitch. Над 300 000 човека са наблюдавали как други играят последният Half-Life.

Може би част от тях все пак ще се прежалят и ще инвестират пари в устройства за виртуална реалност. Каквато всъщност е и целта на Valve.

От компанията се опитват да популяризират виртуалната реалност, а с това и серията си джаджи Index. И засега изглежда се справят добре.

Коментари
Ekaterina avatar
Ekaterina
25 март 2020
14,989 In-Game в момента.
умря
обаче виждам как валв пускат нон-вр пач за да оберат парите на халфаджиите.но играта като за вр е добра ама с мишка и клавиатура ще е посредствена
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл