hategame logo
Half-Life: Alyx с десетина минути геймплей
пуснато на 03 март 2020 от pseto
half-life alyx 3
Half-Life: Alyx се сдоби с нов геймплей. Става дума за три клипчета, които общо са около десетина минути.

Тях можете да видите под статията, като ни показват различни сцени от заглавието. Имаме малко престрелки с извънземни, с хора, а също така и пъзели.

Естествено заглавието е за VR – така не можем да добием пълна представа как ще изглежда за виртуална реалност, гледайки го на стандартни екрани. Но Half-Life: Alyx никак не изглежда зле.

Играта наскоро се сдоби с дата на премиера, която е 23 март.

Коментари
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
04 март 2020
Дотук не се зарибих от тея клипове,но ще видим
pseto avatar
pseto
04 март 2020
Аз едва ли някога ще видя, може би след 10 години ако VR стане мейнстрийм ще съм си купил и ще я пробвам тази игра.
lyubohar avatar
lyubohar
04 март 2020
Според мен си го има онова специфично "half-life" усещане.

Иначе според мен е трудно да се пресъздаде триизмерно преживяване с двуизмерна медия, реално вероятно е много по-яко, отколкото изглежда на клипче.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
04 март 2020
Не знам как се усеща като го играеш, но като го гледаш е като на забавен каданс - все едно си пуснал клипа на 75% скорост на възпроизвеждане.
pepito avatar
pepito
04 март 2020
а това с "телепортирането" какво е? дето се появяват едни жълтички крачета и се телепортираме на тяхното място, означава ли че няма да е тип first person shooter ми по скоро като ония статични игри от едно време дето камерата се движи малко, в един момент спира и почваме да пуцаме по зомбита или някакви други гадини, изкачащи по екрана, после пак се мести камерата и пак пуцане...
и друото е, ся верно го гледаме на клипче ама мен от цялото клатушкане ми се зави свят още на първото, а пък и ВР ако е съсем работата отива на моркса болест и драйф...
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
04 март 2020
Стори ми се, че някъде мернах, че нямало да е с "краченца" а нормално придвижване.
Veluvian avatar
Veluvian
04 март 2020
Струва ми се, че тази жълта парабола е мислената траектория, която задаваш и се придвиждаш съобразно нея след като си задал посоката. Т.е., играта няма да е ония скриптирани зомбарски игри където само се целиш и стреляш, но и в същото време няма да е WASD ориентирано придвижване.
pseto avatar
pseto
04 март 2020
На мен ми се струва, че това е някакво умение с краченцата, подобно на телепортация, не знам как е обяснено в играта (кълбо, бързо притичване, телепортация реално?). Щото се вижда, че в някои от случаите си ходиш нормално. Предполагам идеята е в битка да не се влачиш като плужек, докато те пълнят с куршуми, ами да имаш метод за по-бързо достигане до укритие. От друга страна ако го направят с тичане или още по-зле, истинско кълбо, няма да е никак добре откъм motion sickness.

Иначе като ги загледах втори път тези видеота наистина изглеждат... странно, но това несъмнено е заради виртуалната реалност. Както и влаченето на Аликс. Ще ми се да я пробвам тази игра, ама не планирам да си взема VR само заради нея.

jenssn avatar
jenssn
05 март 2020
ИГН поснаха и те 9 мин геймплей видео и избират различен подход в играенето им на това ниво. Играта има 4 или 5 вида на контрол единия от тях е да си ходиш свободно без телепортиране с жълтите крачета https://youtu.be/30v1UWkMBlU?t=382

В това видео се вижда как сменят опциите на контрол и придвижване

Разбира се че ще се клати образа ти не си статична глава нон стоп нали. Съвсем друго ще е ако сложиш вр-а .. това клатене ще идва от теб тоест няма да го виждаш през твоята гледна точка... ама хич не мислите ейй й

pepito avatar
pepito
05 март 2020
ами чи ко да прайми, тука у наше село не сме увиждали таквизи ви-ери
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
05 март 2020
За мен определено не си заслужава да си купиш ВР тъпотии и някакъв хипер компютър за една такава игра.Но само времето ще покаже дали гейминга ще тръгне към виртуалната реалност или ще си остане по мониторите и телевизорите.За мен лично ВР става за определен жанр като фърст-пърсън,но за спортни,рейсъри,файтинг,повечето инди игри не става.Няма как да играем The Last of Us,GTA,Witcher,Fifa или PES, Diablo, StarCraft с подобно управление,т.е. ще си остане нишов сегмент а големите там големи пари не наливат.
nightwarrior avatar
nightwarrior
06 март 2020
Е то по презумпция VR е от първо лице. Но примерно GTA 5 има първо лице, Скайрим, Фолаут.

Въпросът е как ще се направи. Преди време имаше едни клипове за Скайрим с един опасан с колани и на нещо като бягаща пътечка. Изглеждаше... Интересно поне отстрани.

pseto avatar
pseto
07 март 2020
Едва ли скоро класическият гейминг ще се промени. Ако се върнем 30 или 35 години назад в миналото... каква е разликата между тогавашния гейминг и сегашния? Никаква. И PC-то си е същото, и конзолите. Еднакви методи на управление, всичко. Забавното е, че бавно се интегрират дори и елементарни, малки подобрения като тъчпада на PS4. Просто повечето хора предпочитат класиката. Джойстик (или клавиатура и мишка), един монитор/телевизор пред теб. Това е. И не е да кажеш, че през годините не са изпробвани какви ли не неща. Някои от тях бяха по-успешни като Wii, но пак си останаха в миналото и класиката ги погълна.

VR вероятно ще е някакъв вторичен тип гейминг, ако изобщо някога набере скорост. При настоящите си изисквания - и при хардуер, и при цена на самите комплекти за VR - аз ще пасувам. Това са си устройства баш за ентусиасти. Ся бих поиграл Alyx, ама ако трябва да дам 3-4 бона за това - няма начин.

nightwarrior avatar
nightwarrior
07 март 2020
Навярно си прав, но гейминга не винаги е постоянен. Пример графиките едвам се движеха и около 2004та направиха огромен графичен скок, несравним с нищо след това.
Charcharo avatar
Charcharo
08 март 2020
"някакъв хипер компютър за една такава игра"
What? Къде го видя това.
Иначе съм съгласен, и VR и "нормалните" игри ще продължат да съществуват.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл