hategame logo
HoloLens едва ли ще влезе в гейминга... но се хареса на армията
пуснато на 03 април 2021 от pseto
hololens army
Microsoft сключи сделка на стойност 22 милиарда долара, свързана с очилата за добавена реалност HoloLens. Тя е с американската армия, като включва доставка на 120 000 бройки от устройството.

Това надскача значително предишната сделка, свързана с HoloLens, която бе на стойност от 480 милиона долара.

В крайна сметка изглежда, че устройството на Microsoft няма да навлезе сериозно в гейминга. То бе представено преди години именно с подобна идея, но приложението му във военната индустрия изглежда по-подходящо.

Всъщност пренасочването към нея доведе и до някои критики. Някои хора, работили по HoloLens, обявиха, че "не са се подписали за създаване на оръжия", когато са разработвали устройството. Това обаче не трогна ни най-малко шефът на Microsoft Сатя Надела.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
05 април 2021
Кефи ме как Бил Гейтс навсякъде обявява какъв филантроп е, а в същото време прибира яки пачки от чичо Сам за оръжия (е, не е точно оръжие, но донякъде си е оръжие).

Впрочем, псе, МС правят целия шлем с холо ленс технология интегрирана в него. Не е просто очилата да доставят.

pseto avatar
pseto
05 април 2021
Хм, интересно, това би обяснило супер високата цена на бройка реално. Аз мислех да го пусна през калкулатора, че нещо като за такъв брой устройства ми се стори соленичка тази сума.

Между другото Гейтс няма изпълнителна роля в Microsoft от едно 15 години, ако не и повече. Мисля, че последно преди десетилетие беше председател на борда на директорите, после напусна и тази позиция. В момента е "технически съветник", което като цяло нищо не е. Гейтс между 2000-2005 сдаде управлението на Microsoft и започна да се занимава с благотворителност. Ся акциите му си остават, това е повече от ясно, ама не мисля, че това е чак толкова лицемерно. Ся е ясно, че не е супер окей с едната ръка да лекуваш малария, с другата - да продаваш оръжия на съседния африканец, който да ги даде на детето-войник... ама реално Гейтс можеше да си гледа милиардите и без да дава нищо за благотворителност.

LethianDream avatar
LethianDream
05 април 2021
Няма да коментирам какви пари направи покрай една от фирмите за ваксини, ако не се лъжа Модерна. Беше нещо от сорта 2019 година е вкарал 6 милиона инвестиции, а сега стойността на фирмата е учетворена. Не казвам, че Бил Гейтс е създал вируса, той просто знаеше за него предварително. Това е все едно аз да знам курса на долара за 1 година напред и да си правя каквото искам с китайците, с които работя.
lyubohar avatar
lyubohar
05 април 2021
6 милиона инвестици и сега по 4...Wow, голяма пачка е направил, 24 милиона. Не е виждал толкова пари завалията Нямаше ли да вкара 4 милиарда поне, щом е знаел толкова много предварително? Много теории на конспирациите четете. И им вярвате, което е по-притеснителното.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл