hategame logo
Microsoft не бърза с HoloLens, не иска втори Kinect
пуснато на 22 февруари 2016 от pseto
hololens 1
В началото на миналата година Microsoft представи интересно устройство – добавената реалност HoloLens. То ни позволява да добавим виртуални елементи към физическия свят, като концепцията изглеждаше доста интересно.

Любопитно обаче софтуерният гигант изобщо не бърза с развитието на джаджата. Към момента нямаме дори и най-далечна идея кога HoloLens ще се появи в продажба... и стратегията да не се бърза е напълно преценена. Но защо?

Оказва се, че причината е в Kinect. Алекс Кипман, създателят на HoloLens, признава по време на изложението TED, че сензорната камерка се е появила прекалено рано в продажба. И въпреки че продава над 10 милиона бройки за само 60 дни, то липсата на софтуер и поддръжка бързо са убили ентусиазма на потребителите. С което можем да се съгласим – Kinect беше представен като гейм устройство, но сега поне ние, любителите на електронни игри, сме забравили за него.

Microsoft обаче са си взели поука – поради тази причина HoloLens ще се появи тогава в продажба, когато е готов.

„Ще отнеме толкова време, колкото да кажем „Да“ – което може и да е много дълго“, казва Кипман.

На самото изложение TED той представя HoloLens на сцената, предлагайки възможността зрителите да се потопят в марсиански и лунни пейзажи. Известно време обаче подобни гледки ще са налични само на подобни събития, докато не се случи по-масовата премиера на добавената реалност.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл