hategame logo
HoloLens вече може да се поръча... срещу 3000 долара
пуснато на 29 февруари 2016 от pseto
hololens 2
Наскоро научихме каква ще е цената на джаджи за виртуална реалност като Oculus Rift и HTC Vive. Неособено ниска. Още по-далеч обаче отива добавената реалност на Microsoft. Джаджата на компанията във вариант за разработчици може да се поръча предварително за 3000 долара.

Доколкото цената звучи екстремално висока, то е редно да се направят някои уточнения. Първо, още не е ясно кога ще се появи в продажба HoloLens. И второ – не е известно дали изобщо някога устройството ще се сдобие с широка потребителска премиера. Тъй като е напълно възможно добавената реалност на Microsoft да се превърне в специализирана джаджа, насочена към богатите компании.

Към момента едва ли устройството може да бъде по-евтино. Не само HoloLens включва куп сензори, но и джаджата е напълно автономна откъм хардуер. Благодарение на всичко това можем да добавяме куп виртуални елементи към реалния свят – от показани клипчета ситуацията изглежда доста любопитна.

Но очевидно и доста скъпа.

Доставките на HoloLens за разработчици ще започнат на 30 март тази година. Интересно е да се отбележи, че в комплекта на джаджата са включени и три непретенциозни игри. Изглежда малко вероятно обаче много разработчици да се сдобият с версия на HoloLens с цел създаване на гейм продукти. Вероятно повечето идеи ще са свързани с интегрирането на устройството в големия бизнес.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл