hategame logo
Horizon: Zero Dawn официално и за PC
пуснато на 10 март 2020 от pseto
horizon zero dawn
Horizon: Zero Dawn най-накрая беше обявен и за PC. След множество слухове в последните месеци играта вече има своя страница в Steam.

В момента липсват ключови детайли като цена и дата на премиера. Но пък виждаме, че става дума за Horizon: Zero Dawn Complete Edition – което значи, че ще са налични всички DLC-та и експанжъни. Можем да очакваме и подобрена графика, за да могат максимално да се напънат и най-добрите графични ускорители за компютри.

Новината идва от Хелмер Хулст, шефът на Sony Worldwide Studios и ръководител на Guerrilla, разработчиците на Horizon: Zero Dawn. Той споделя също, че е възможно в бъдеще и други PlayStation ексклузиви да се появят за PC.

Все пак Хулст подчертава, че няма планове за едновременна премиера на игри от вътрешните студия на Sony и за PlayStation 4/PlayStation 5, и за компютри. Така заглавия като The Last of Us 2, Ghost of Tsushima, Marvel’s Spider-Man 2 и други ще се продават само за конзоли, а евентуално след няколко години могат да стигнат и до PC. Horizon: Zero Dawn излезе през 2017-а.

Хулст добавя също, че далеч не всички игри ще се сдобият с PC портове. Относно Horizon решението е било взето, защото играта „пасвала“ на компютрите като платформа.

Редно е да отбележим, че в последно време има и слухове за PC версия на The Last of Us. А с оглед на това, което ни казва Хулст днес е съвсем възможно и тази ревизия да се окаже истина.

Коментари
rosniak avatar
rosniak
10 март 2020
R.I.P. igra4. Въпреки че не (ни) беше много приятно, няма да ни липсваш. Нека запазим минута мълчание над клавиатурите си за бедното момче!
Pop avatar
Pop
10 март 2020
ot drug forum:

"This game is so fucking boring and repetitive.... And the story is so stupid. Hurrah!
Maybe mouse will help it a bit, lol"

ownage denied xD

rosniak avatar
rosniak
10 март 2020
Гроздето май е кисело нещо, а ?
Pop avatar
Pop
10 март 2020
kiselo za kogo?nito sum q igral nito nqkoga shte q igraq.
na kojto mu haresva-priqtna igra.
nightwarrior avatar
nightwarrior
10 март 2020
Е да се ровиш из произволни форуми, та да намериш мнение срещу играта, че да си успокоиш жалката душица не е малко.

Ама не се рови толкова, че ще вземеш да видиш някое такова мнение за любимата GTA и тогава втори смъртник...

rosniak avatar
rosniak
10 март 2020
@Pop- ако ми плащаха всеки път, когато конзолните селяни се направите на луди, щях да имам достатъчно пари че да не работя аз, бъдещите ми деца и внуци!
pseto avatar
pseto
10 март 2020
Но все пак се оказва, че няма да следват примера на Microsoft и ексклузивите ще си се продават 1-2-3 години само за PS4/PS5. И хитро си връзват гащите, че "не всяка игра ще е портната", за да има някакво очакване дали нещо ще излезе или не. Като цяло си изиграват прилично картите досега.
lyubohar avatar
lyubohar
10 март 2020
Да, този бизнес модел си е добре замислен и няма как да не работи Яд ме е, че няколко такива по-красиви игри ги изиграх вече на конзолата и не мога да ги избича на макс на новата машина
Pop avatar
Pop
10 март 2020
sony sa go izmislili, nqma da ima god of war I uncharted za pc, no igri kato horizon I Spider-Man zashto ne. puk I ako izlizat s 2-3 godishno zakusnenie na koi mu dreme
lyubohar avatar
lyubohar
11 март 2020
Това нали не мислиш, че някой ще ти го чете? 2020 сме вече, няма нужда от FlexType, за да се пише на кирилица.
pseto avatar
pseto
11 март 2020
Той Horizon-ът си е достатъчно красив и на конзолата. Наистина ще е още по-красив на PC, ама не мисля, че е голяма драма.

Макар че аз ако се замисля дали бих разцъкал играта втори път - мисля, че не. Яко заглавие, ама като за един път.

SpiderSharp avatar
SpiderSharp
11 март 2020
Zaglavie za 1 pyt drugiq pyt! Dva pyti q prevyrtqh i bih q igral i 3ti pyt. A za toq smeshniq pop slushai kvo shti kaja moito momche port na Marvel's Spider-Man za PC shte vidish na putkin den!
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
10 март 2020
100% ще я пробвам.Има много добри отзиви,включително и от един приятел.Надявам се порта да не е твърде зле обаче.
toti avatar
toti
10 март 2020
taka e igrata e super,a grafikata dori na standartna 4-ka smazva,smqtai na PC max grafika +60FPS kvo shte bude...opredeleno pak shte se igrae
Pop avatar
Pop
10 март 2020
maleee grafikata naistina e mnogo dobra, tipichno playstationska, ako napravqt dobre porta shte e ubiistven. no jalko che ne e moi tip igra.
pseto avatar
pseto
11 март 2020
Guerrilla са доста добри в техническата част, от пиле вадят мляко за PlayStation. И Horizon-ът е красив, и Killzone (която серия иначе е съвсем безлична откъм геймплей и история). Мисля, че ще го направят PC порта както трябва.
Charcharo avatar
Charcharo
10 март 2020
Това е добре. Играта няма да е смъртна като други PS игри.
Pop avatar
Pop
10 март 2020
Edva li shte jivee mnogo dulgo, ne e skyrim ili witcher vse pak.
Pop avatar
Pop
10 март 2020
Po-dobre da bqha portnali bloodborne. ;(
Kato die hard fen na from shtqh poveche da se izkefq.
Tazi q skipvam ;(
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
10 март 2020
В момента я играя и мога да кажа че не е лоша но тъка като гедам е доста обемиста,страшно много ми напомня на Witcher-а но бойната система и е по слаба и ролевия елемент,но като цяко ме зариби и губя по 3-4 часа на ден с нея.Нека излезе за PC и да открие още фенове.
vampirrre avatar
vampirrre
11 март 2020
Един приятел я изигра малко след като излезе. И тъй като за такива игри си правим своеобразни "Mist"-ове видях цялата игра от началото до края ѝ. Определено е много красива игра, в която имаш доста свобода на действие и позволява различни подходи за решаване на една ситуация. Не случайно имаше картинка, която бяха публикували от CD Project Red, на която се виждаше как Гералт "дава 5" на Алой и с надпис, че CD Project Red поздравяват Guerrilla за тяхното творение. Играта не е никак кратка, особено, ако човек е решил да намери и събере всички колектъбъли и легендарната броня, която така или иначе може да се ползва само на макс левъл, както и да мине повечето или всички сайд куестове. Определено ще си я добавя към колекцията и ще изоставя за малко TESO и PoE .
SpiderSharp avatar
SpiderSharp
11 март 2020
Igrata e kratka. Tochno za 20 chasa i 52 minuti i napravih platinata v koqto sa vkliucheni vsichki collectibles, legendarnata bronq i vsichki stranichni questove tova che ne znaete igrata i ne ste q prevyrtvali nito 1 pyt ili samo 1 pyt ne oznachava che igrata e dylga shtot ste se lutali 50-60 chasa da izkarate platinata.
vampirrre avatar
vampirrre
12 март 2020
Идеята е тъкмо, че не знаехме играта, хващаме я за първи път и е според мен съвсем нормално да се лутаме . Отделно ни забавяха по-тегавите противници и обмислянето на тактика, при която девойкинята да не се пресели във вечните ловни полета. Ок, субективно за нас и в частност мен играта беше дълга, щом си успял да врътнеш за 20 часа - супер, радвам се за теб. Ние не сме бързали за никъде и се радвахме на детайлите
vampirrre avatar
vampirrre
11 март 2020
Но нека първо видя цената ѝ, защото, ако не ми е по джоба ще трябва да се изчака известно време
pseto avatar
pseto
11 март 2020
Бих заложил на едно 80-90 кинта. Може би и стотарка. Ще се гони "пълна" цена като за PC премиери, Sony не ги виждам да пуснат нещо евтино. Особено игра като Horizon: Zero Dawn, която гарантирано ще привлече вниманието.
rosniak avatar
rosniak
11 март 2020
80-90-100 лева си е прилично за игра, която е: добре приета от геймърите и от медиите, даже и на 3 години. Виж GTA V- дълго си държа цената. Ако и порта е направен добре в техническата част, не мисля че 100 лева би било проблем.
igra4 avatar
igra4
12 март 2020
Така или иначе 100 лв няма да дадете. Както един Пецеджия искаше Re 2 Remake да струвала 40 лв. След два месеца ще ви я пуснат за 30-40 лв и тогава ще се биете в гърдите как спонсорирате гейминга. Конзолните богове движим прогреса, защото ако не сме ние да плащаме колкото заслужават,ще е заринато с инди лайна и тук таме някое ААА игра.
rosniak avatar
rosniak
12 март 2020
Добре че си ти, igra4-о, та да ми кажеш какви пари съм дал за RDR2! Боже, движил бил той прогреса!
vampirrre avatar
vampirrre
12 март 2020
Играч, няма откъде да знаеш каква точно сума съм готов да дам, хайде стига слгахте всички под общ знаменател. Такива пари слагам в TESO например за експенжън. И изобщо вменяването на идея, че познаваш навиците и порядките на всеки, който използва било PC, конзола, тостер, Ентрапрайсис, атомен чушкопек... не е много меродавно и фактически тотално грешно. Ние сме индивиди, имаме различни вкусове, виждания, желания, нагласи, та и доходи, ако щеш. Кой колко и за какво ще даде и кавки ще са реакциите му от това е негов личен избор.
igra4 avatar
igra4
11 март 2020
Един от тъжните дни в гейминга. Наистина, това е удар по гейминга. Ще видим занапред как ще е.
rosniak avatar
rosniak
11 март 2020
"Удар по гейминга" вика!
Pop avatar
Pop
11 март 2020
ne se propivai, sine. :d
SpiderSharp avatar
SpiderSharp
11 март 2020
Ei smeshen pop tova che GTA 5 i RDR 2 izlqzoha i za PC ne oznachava i che Marvel's Spider-Man shte izleze. Koi znae kvo lape na 14 si ama se taq i 30 godishen da si takiva zubyri kat teb im kyrtq zybite i mi cunkvat xuQ
Rostik79 avatar
Rostik79
12 март 2020
Какво става тука? Всеки втори пише на шльокавица. Да не сме 2001-ва или от затворените детски градини и училища децата сега са налазили по интернета?
lyubohar avatar
lyubohar
12 март 2020
Да, и аз това коментирах малко по-нагоре (почти със същите думи) и мисля да разредя посещенията докато отворят пак училищата
pseto avatar
pseto
12 март 2020
Двамата са един и същи карикатурен персонаж (пратен да почива).
darkblue avatar
darkblue
12 март 2020
Ако това излезе 2020 края, бая ще е натоварена годината. Biomutant , cyberpunk 2077 , Horizon: Zero Dawn - ако и за нея ще има колекционерско издание, мале мале...
@игра4 - ни PC-джиите също даваме доста пари за игрите (колекционерски издания)
pseto avatar
pseto
12 март 2020
Biomutant-а пак няма дата на премиера, нали казаха, че когато са готови ще обявят, планът е 2020-а, ама не е ясно хич.

На мен календарът ми идва малко рехав засега, ще видим колко неща ще се обявят. А тоя вирус хич не помага за цялата история.

darkblue avatar
darkblue
12 март 2020
и 2021 да е, няма да е проблем, така като гледам
ако пуснат cyberpunk 2077 , Horizon: Zero Dawn ще трябва време да се направи на 100 % всичко в играта.
Ако и Marvel's Avengers e читава.... отиде коня у рЯката
nightwarrior avatar
nightwarrior
12 март 2020
За тази игра бях изключил. Аз още чакам и с някъв интерес Zelda клонинга на Ubisoft, ама за него нищо не се чува.
Ludnichar avatar
Ludnichar
12 март 2020
Наистина не разбирам логиката на някои хора - едни обижат играещите на конзоли, други пък хранят по pc играчите. Смисъл - нулев.
Аз лично играя само на конзола от години, много по-приятно и удобно ми е. Но ще съм супер щастлив, ако любими игри като Bloodborne, Uncharted, God of War и т.н. видят бял свят и за PC, защото ще бъдат оценени от още повече хора и ще мога да ги коментирам с още повече хора.
darkblue avatar
darkblue
12 март 2020
така е, Смисъл - нулев.
Няма значение кое е по добро, pc, конзола, важното е кое ти носи удобство и кеф. Аз лично ми е много куцо да играя с джойстик, това е причината игрите да ги играя на PC.
rosniak avatar
rosniak
12 март 2020
Нормалните геймъри се радват че тази или онази игра ще излезе за повече платформи. И после идват фанатици като igra4-а...
nightwarrior avatar
nightwarrior
12 март 2020
Не мисля, че отношението е към играещи на конзола по принцип, а към едни специфични индивиди.

Откровено казано не ми дреме кой на какво играе. Има факти, за които съм спорил, но те са във връзка с други неща. Не с личен избор.


Виж, към тебе някога да съм се държал негативно? Да съм ти казвал ама тва що го играеш на конзола? Характера ми не е сложен, ако насреща човека се държи нормално, отвръщам със същото, дори когато не съм съгласен.

Има си причина за ебавките с играчкин и тя не е просто защото играе на конзола.

Ludnichar avatar
Ludnichar
12 март 2020
Аз говоря попринцип, не конкретно за тук. Прекалено много хора се обиждат и се хранят на тая тема, вместо да се радват, че споделят едни и същи интереси с други като тях. Някак не го разбирам това делене.
Rostik79 avatar
Rostik79
12 март 2020
На мен ми е интересно технически как ще стои на компютър и дали и доколко ще я enhance-нат. Не знам този DECIMA енджин колко "носи" като е правен специално за Сони, но ако вкарат примерно рей-трейсинг и броните на роботите да отразяват светлина и околния свят с хромирани повърхности, ще е много яко! И ще иска сериозно желязо.
Във всеки случай с МиК ще е много по-лесна за игра.
nightwarrior avatar
nightwarrior
12 март 2020
Death Stranding и той е на него. Скоро ще видим какво ще представлява енджина на РС. Тя играта по принцип си изглеждаше прилично, ако се вдигнат текстури, резолюция и кадри, аз пак ще съм ок, дори без раздуване на допълнителен post processing. Но пък ако могат да изтискат на прилична цена, защо не.
pseto avatar
pseto
12 март 2020
Да, с тези екстри ще изглежда още по-брутално. Не че ще мога да ги подкарам на моята машина, де.

Но откъм управление - и на конзолата Horzon-ът си беше добре (макар че като се замисля аз повече залагах на близките битки).

toti avatar
toti
12 март 2020
То тея детински войни не бяха ли модерни преди години,защото по мое наблюдение преди 5-10 години като влезеш било то в форум или you tube и видиш коментарите, наистина си беше война на живот и смърт сега е доооста по спокойно...
rosniak avatar
rosniak
12 март 2020
Ние по принцип сме цивилизовани хора, спрямо опциите на това кой какво и къде ще играе нещо и сме еволюирали достатъчно за да живеем в мир PC играчи с конзолните събратя по хоби. Уви, тук-там, се появяват едни индивиди като igra4a, които си мислят че сме 2005 или 2010 и конзолата е некъв див лукс за по-голямата част от населението.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл