hategame logo
Horizon: Zero Dawn със скок в цената
пуснато на 06 юли 2020 от pseto
horizon zero dawn
Не се случва често наскоро обявени цени на игра да се увеличат - но ето, че това се случи с Horizon: Zero Dawn. Версията на заглавието за PC се сдоби с дата на премиера миналата седмица, а също и цена. Която в някои региони бе увеличена броени дни след това.

Причината?

Явно тя е желанието на Sony да изравни цената на Horizon: Zero Dawn между различните региони и валути. Например в Турция цената на заглавието бе еквивалент само на 15 нашенски лева. В Русия и Мексико имаше подобна ситуация. За да се възпре купуването чрез VPN в тези страни играта записва скок от 300%... че и повече.

Във Великобритания също имаме скок със 7 паунда - вече Horizon: Zero Dawn струва 40 паунда или еквивалент на 85 лева. Въпреки това в евро излиза по-солено - играта е 50 евро или малко под 100 нашенски лева.

Обикновено компаниите са по-подготвени, когато пускат игри за предварителна продажба. Дали пък Sony не са били изцяло наясно с какво ще се сблъскат при PC? В крайна сметка когато говорим за PlayStation японците имат своята си затворена платформа, в която няма чак такива разлики между региони и валути.

Коментари
God avatar
God
06 юли 2020
Пооляха се с цената, например портът на Detroit: Become Human, която е по-нова игра, стартира с по-ниска цена. Но това е Сони, какво да говорим, алчна корпорация, трябва да се храни.
pseto avatar
pseto
06 юли 2020
Така е, Sony се научи да изкарва пари от игри и вече няма връщане назад. Ся реално ако беше на 1 година играта 100 кинта щеше да е окей с оглед на факта, че все пак получаваш цялото налично съдържание. Ама... мисля, че 80 лева щеше да е идеалната цена.
igra4 avatar
igra4
06 юли 2020
85-100 лева много 😂😂😂
igra4 avatar
igra4
06 юли 2020
Без тва повечето ще играят с маймунда едишъна.
nightwarrior avatar
nightwarrior
06 юли 2020
Помниш ли какво ти казах за вадене на "факти" от гъза, пази си ги там.
darkblue avatar
darkblue
07 юли 2020
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
06 юли 2020
Така или иначе нас това увеличение не ни засяга,защото още,когато обявиха датата в Стийм си беше 49 евро,но турците бая са ги ударили.
darkblue avatar
darkblue
07 юли 2020
100 лв е добра цена. При положение, че включва всичко ( предполагам всички DLC-та )
BundyBari avatar
BundyBari
07 юли 2020
За мен цената е нереално висока. Вярно, че е един вид премиера за PC, но за игра, която до онзи ден гледах нова за 40 лв. с включен експанжъна за PS4, ми се струва странно, да се искат толкова пари, само заради възможността, да я цъкаш с напудрена графика и с мишка и клавиатура. Ще запише приходи, но предполагам доста хора ще чакат намаления, или направо ще я изпиратстват, ако могат. Иначе играта за мен си е ТОП за конзолите...
nightwarrior avatar
nightwarrior
07 юли 2020
Да, това е. 100 лева за игра не са много, реално в общия случай се бухат и повече за нова. Проблемът е, че играта е сравнително стара и в пъти по-евтина на PS4 (аз взех пълното издание за 50, сега в озона е 40).

Може би е справедливо, с оглед на това, че Сони все пак искат да оставят някакво преимущество на PS4 версията, а при равни други условия... Това може да е само цената.

А и реално не е заради мишка и клавиатура. Дори да изключим неща като управлението(както ти спомена мишка и клавиатура) по-висок fps, евентуална възможност за по-висока резолюция, визуални благинки, дай боже модове, то остава най-важното - до играта могат да се докоснат хора, които преди не са можели, защото не са имали ps4 по една или друга причина.

50 евро са нещо стандартно и нямаше дори да се спомене, ако не беше изравнено 50 навсякъде. За което лично аз съм ок, щото регионалния прайсинг е пълно порно. В Турция игрите са им в пъти по-евтини отколкото при нас, нищо че минималната им заплата е почти двойна, ама ние видиш ли сме в ЕС.

Rostik79 avatar
Rostik79
07 юли 2020
В момента Complete Edition е 40 лева в стора на Сони. Редовна цена, няма отстъпка. Ясно, че има причини ПЦ версията да е по-скъпа, но чак 100 лева?! Малко на изнудване ми изглеждат нещата.

Впрочем ще е голям т@шак, ако в следващия месец я пуснат към безплатните (те рано или късно ще я пуснат, но ще е ебавка, ако е скоро след ПЦ-премиерата).

pseto avatar
pseto
10 юли 2020
Ми те Sony са си лисици. Пускат тази версия за PC, ама ако някой е много на зор - да се замисли да си купи един PS4 и да играе за по-евтино. Едва ли ще запишат много продажби така, ама всяка продадена конзола си има значение. В противен случай - просто Sony си взима печалбата. Не са благотворително дружество все пак.
sauron93 avatar
sauron93
10 юли 2020
Цената че е висока е висока както на играта така и на пс5. Но стадиа ако се реализира правилно ще пострадат сериозно. Вероятно конзолната ера е към края си.
pseto avatar
pseto
10 юли 2020
Не знам, на мен ми е много трудно да повярвам, че Stadia ще успее да се установи. Даже вече платформата е изпаднала общо взето в периферията и не се говори много за нея, докато всички очакват с нетърпение PS5/Xbox Series X.

Може би ако Google действа бавно-бавно след десетилетие ще станат нещата... ама сега не знам. А и има много да се променя по мисленето на хората, сега пак дигиталното настъпва, ама моделът на Google ми е малко далечен...

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл