hategame logo
Horizon: Zero Dawn с 3.4 милиона продажби
пуснато на 06 юни 2017 от pseto
Horizon Zero Dawn™_20170302222948

Horizon: Zero Dawn вече може да се похвали с 3.4 милиона продажби. При положение, че говорим за PS4 ексклузив, то числото несъмнено може да се окачестви като впечатляващо.

Интересно е, че само преди няколко седмици продажбите на Horizon: Zero Dawn бяха 2.6 милиона. Така очевидно темпото при екшъна с отворен свят изобщо не намалява – напротив. Едно рядко явление в днешно време, когато най-силни са първите седмици за AAA заглавията.

Друго нещо, което бива обявено е, че дигиталните продажби на Horizon: Zero Dawn възлизат на 915 000 копия. Числото за пореден път доказва, че с пълна сила гейм пазарът се обръща към дигиталното – макар и физическите копия все още да са в по-силни позиции.

Що се отнася до Horizon: Zero Dawn, то играта успя да оправдае високите очаквания към нея. Доколкото в някои елементи, например ролевата система можеше да има повече дълбочина, то все пак говорим за една от най-добрите игри на 2017 година досега.

Коментари
bojosan avatar
bojosan
06 юни 2017
Имам камара дигитални игри и съжалявам .Омръзнали са ми до смърт,а парите не мога да си върна.Вече дигитална игра няма да купя.Само на диск,като ми писне я разкарвам и така.Не виждам как бих дал 129 лева за дигитална Horizon,който след 2 часа замина за Olx.Добре че я бях взел на физически носител
Charcharo avatar
Charcharo
06 юни 2017
Не знам как ти е с тези 130 левови игри
bojosan avatar
bojosan
06 юни 2017
По толкова са ,по 129 са новите заглавия в стора.
Charcharo avatar
Charcharo
06 юни 2017
Не те разбирам как издържаш... и деба това си е направо обир...
bojosan avatar
bojosan
06 юни 2017
Никога до сега не съм купил дигитална игра на премиерата,само дискове.Дигиталните ги купувам на промоции,когато има намаления.Има яки промоции в различните Сторове - като се почне от 8-10 лева (например за читава игра,та се стигне до 40 лева) .Тавана ми е 40.Но и доста съм накупил.Проблема ми е,че вече са ми втръснали до припадък,а не мога да ги продам.Преигравал съм ги по няколко пъти през годините.Фен съм си на дисковете честно казано.Винаги можеш да разкараш някоя игра макар и със загуба,все нещо ще вземеш,докато при дигиталните - не.По най-най груби сметки съм дал за такива игри пари колкото за ново PS4 Pro (общо PS3/360/Оne/PS4).Личния ми рекорд за дискове беше около 40 игри за PS3 навремето.После всичко разпродадох,не знам какво ми стана.Понякога ми е мъчно и ми се иска пак да си ги имам дискчетата
Charcharo avatar
Charcharo
06 юни 2017
Аз си имам дискчета
Много от тях даже
vldir avatar
vldir
06 юни 2017
Е аз се прекарах. За конзола не мога да търпя дискове.
nightwarrior avatar
nightwarrior
06 юни 2017
Толкоз ли е зле? Сума ти хора я нахвалиха.
bojosan avatar
bojosan
06 юни 2017
За мен играта е срам и позор за Сони.Долнопробна кражба и плагиатство.Всека една от игрите от които е крала е по добра от нея.Но това си е все пак мое лично мнение,има хора на които много им харесва.Аз специално не виждам абсолютно нищо хубаво в тая игра.Започна ми обещаващо и до тук.
vldir avatar
vldir
07 юни 2017
Много малко куестове....абе не е това което очаквах.
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
09 юни 2017
Аз пък на конзола предпочитам да ги имам дигитално игрите, щото се страхувам да не стане нещо на диска, а и мога да gameshare-на играта на някого.
igra4 avatar
igra4
09 юни 2017
Диска няма как да се развали, освен ако не го счупиш нарочно на парчета.
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
09 юни 2017
Е да, но дори и да го пазя като хората и не го махам от disc tray-а, все някога пак ще се образува някоя драскотина докато блу-рея чете диска или в най-лошия случай оптиката на блу-рея ще се повреди от многократното му използване.
nightwarrior avatar
nightwarrior
09 юни 2017
Тва просто не е вярно играчкин. Прочети малко. В зависимост от диска(cd/dvd/blu-ray) си има дължина на живот на дисковете. Вече варира между производител и носител. Но повреда, без да има физическа щета, е далеч от невъзможна.
bojosan avatar
bojosan
10 юни 2017
Играча е абсолютно прав.Най надеждната форма към момента за съхранение на данни е Блу Рей диска.С щтампован печат както са направени игрите.Най рисковата - вътрешния хард диск поради топлинната среда и размагнетизирането.Сменил съм много вътрешни хардове,и нямам нито eдин дефектен фабрично печатан DVD,CD или Blu Rey.
Не виждам как може да се преебе един диск с игра,освем ако не мине кола върху него,или не го удариш с тесла .Мисля даже че и на киселина ще устои,след обяд ще пробвам с висококонцентрирана солна на обикновен незащитен и съм сигурен че ще удържи.
http://store.picbg.net/pubpic/C9/37/ba52ba013078c937.jpg
Charcharo avatar
Charcharo
10 юни 2017
Уви не е прав. Всички дискове се развалят. Процесът е доста сложен. Blu Ray наистина е по-издържлив от DVD, но дори и той си има лимит.

Истината, е че за да си сигурен горе долу ти трябва да го имаш на дигитален магазин, на Blu Ray, бакъп на SSD... при все това моето дискове + GoG/Steam е добра алтернатива.

vanmx avatar
vanmx
11 юни 2017
Физическото копие е най-сигурно, независимо дали си говорим за BD, DVD или CD. Най-старата ми игра на диск е от 98-ма за PS1. Даже целия диск да е покрит с драскотинки пак се чете. Вуйчо ми има колекция от музикални CD-та, най старите са от 89-90-та, въртят се без проблеми. Модерната пластмаса може да бъде нещо много кораво. В интернет се продават дискове на 30 и повече години, които явно си работят. И си говорим все за CD-та, които са уж най-нетрайни. PSN акаунтът и подобните са доста несигурна работа, това е една от причините да избягвам тия неща. Обзалагам се че ако някой археолог разкопае отнакъде колекцията ми от дискове след 400 години, пак ще бъдат четяеми, стига да има с какво Да не говорим за игрите на "дискети" за Mega Drive и Snes и NES... вечна работа са, даже и китайските ментета.

Никога не съм виждал оригинален немагнитен носител да се е прецакал защото е стар. Да кажем че си има някакъв определен срок на годност, но той е във всички случай мега голям. Има PS1 игри на 25+ години, CD-та с музика на повече от 30, грамофонни плочи на 100... дали PSN акаунта ти ще бъде активен толкова и дали би имал стойност и дали въобще тази онлайн услуга ще съществува

Charcharo avatar
Charcharo
11 юни 2017
Аз съм виждал Стария ми RTCW диск вече не работи.

Играч, за разлика от теб аз не съм тройкар в ТУ . Помни също, че работя за хората, които ПРАВЯТ твоята канзола. Не е умно точно с мен да спориш.

bojosan avatar
bojosan
11 юни 2017
Предполагам си сигурен че RTCW не работи поради отслабнал лазер на записвачката ти ? Значи имай в предвид че вече читави записвачки на пазара няма.Аз честно казано ,с очите си да видя че щампован гейм диск не работи (без да е физически увреден !)няма да повярвам.Викаш не грейва,без да е седял на слънце,надраскан,зацапан ? Дори и като прецедент не мога да го приема.Мойте всичките дискове,дори тези ментета нонейм,които съм записвал преди 15 години си работят.Записвачката ми е от последните добри бройки на Азис,префлашната е с фирм на Lite On и чете дискове на пътя намерени.
Charcharo avatar
Charcharo
11 юни 2017
Записвачката си е добре. Не е стара а пък чете други дискове.

Oсвен това, ако няма добри записвачки на пазара това пак е черна точка за физическата медия.

"Записвачката ми е от последните добри бройки на Азис"

What :O ?

igra4 avatar
igra4
11 юни 2017
Що се обясняваш на дървени философи. Аз ти разбирам искат да се отъркат в големите, като ми опонират, да са живи и здрави.
bojosan avatar
bojosan
11 юни 2017
Дай един шот от теста на диска :
http://store.picbg.net/pubpic/2A/EA/8e634664fa342aea.png
Азис викам на Asus.
Намират се и сега добри записвачки,макар и не навсякъде,но това не е проблем за играчите,понеже оптиката на блу рей четците на конзолите е съвсем друга бира и няма нищо общо с 30 левовите LG та например.
vldir avatar
vldir
15 юни 2017
Не съм слушал музика от деск сигурно 10 години. Уредбата ми още на 5-та година спря да ги чете. Касетките и те не ми работят.
Тея касетки кво превъртане на песни беше и презаписи, абе чудо направо
vanmx avatar
vanmx
12 юни 2017
Дисковете Princo дето съм ги записвал преди 10-15 години и при мен не ряботят. Но тук си говорихме за оригинални, матрични дискове, нещата там са доста различни. Не ми трябва да съм отличник в ТУ и да работя за Sony че да знам това
Charcharo avatar
Charcharo
12 юни 2017
Моят си е оригинален...

Пак казвам, най-добрият вариант е физическо копие + дигитално (даже 2-3, примерно Steam, GOG, Origin).

lyubohar avatar
lyubohar
12 юни 2017
Е кой те е карал да купуваш Princo Тъмно-сините Verbatim си работят на пушка. Имам и 20 годишни...
Charcharo avatar
Charcharo
12 юни 2017
Никога не съм имал Princo ;p
Veluvian avatar
Veluvian
12 юни 2017
Да, princo все пак говорят за евтина цена, но и ниско качество, доста неща са ми заминали, записани на princo. С verbatim беше по - добре.
Но vanmx е прав за много неща и се замислих. Дискът си е диск, не е съвършен, но далеч по сигурен начин за съхраняване на информация, независимо какви дигитални оферти има. Дискове, които съм записвал от преди 15 години са работещи, нали ако не броим изключения като горните. Да не говорим за оригиналните, независимо дали има пръсти по тях или драскотинки. Изобщо това, което използвам понякога за плеъри по разни партита не ме е подвело, освен ако наистина не е ниско качество CD и не е записано както трябва. Разбира се, ако говорим конкретно за музика, все още лентата си е лента и касетките ми ще се окажат още по устойчиви като съхранители на стари ценни данни. Стана малко офтопик, но това може би си струва да се отведе към отделна форумна тема.
lyubohar avatar
lyubohar
14 юни 2017
@Charcharo: не беше за теб
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл