hategame logo
И Square Enix обмисля абонаментна услуга
пуснато на 18 юни 2019 от pseto
square enix 4
Първо беше EA, а след това и Ubisoft – но изглежда това няма да са последните компании, обмислящи абонаментни услуги за игрите си. Подобно нещо циркулира като идея и в Square Enix.

В случая няма нищо потвърдено – Юсуке Мацуда, президентът на Square Enix споделя, че се обмисля подобен вариант за каталога на компанията. Но в близко бъдеще ще научим дали подобно нещо ще бъде реализирано или напротив.

Самият абонаментен модел започна с EA Access Premier на EA. Цената на услугата е 30 лева месечно, като ни дава възможност да играем огромно количество от досегашните игри на Electronic Arts колкото ни душа иска (стига да имаме валиден абонамент). По-интересното е обаче, че в него са налични и всички нови заглавия – с други думи нищо не ни пречи да пробваме някое заглавие като Anthem срещу 30 кинта и ако се окаже бъгаво или недовършено – просто да спрем абонамента си, вместо да дадем стотина лева.

На E3 от Ubisoft обявиха практически същата услуга на идентична цена от 15 евро или 30 лева седмично. И пак с възможност да се играят всички нови игри на компанията. Което показва, че идеята набира скорост.

Коментари
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
18 юни 2019
Шеф, не искам да съм "дат гай", но там където споменаваш Anthem (има) няма нужда от редакция, изпуснал си 'пречи да" (или нещо такова.
igra4 avatar
igra4
19 юни 2019
Драконче, продължаваш със слагачеството
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
19 юни 2019
О, играч, ко стаа, нашия!
pseto avatar
pseto
19 юни 2019
Мерси за поправката, какво съм проверявал един бог знае.
LethianDream avatar
LethianDream
19 юни 2019
По темата- все повече големите корпорации вървят към така наречения "наем"- да даваш пари на месечна база- така са Спотифай, WWE и кой ли още не. В гейминга също е съвсем логично фирмите с повече издадени заглавия да минат постепенно към този пазарен модел. За конзоли не мисля, че ще бъде приложим, там не е удобен на Сони/Майкрософт, но за компютър е идеален, особено за пробване на нови заглавия. Аз лично не бих си взел нещо такова, защото на EA си купувам само FIFA-та всяка година на пре-ордер и я играя цяла година. Но примерно за Псето и други хора, които искат да цъкат нови заглавия на EA или Ubisoft, това идеално ги устройва.
Относно грешките на Псето при текстовете като цяло- аз съм ОК, все пак е one-man army, случват се, освен това те са изцяло "бързинни", а не от неграмотност. Големият проблем е големи сайтове като почнат да пишат "РЕДИЦА ТРОФЕЙ", "БОМБОН" и други безумия, с поне десетина човека персонал- вкл. редактори
pseto avatar
pseto
20 юни 2019
Да, ако те интересуват няколко заглавия и ако не ти пука, че няма да ги притежаваш тези абонаменти са добри. Или пък ако искаш само да тестваш нещо. Така даваш 30 кинта - хем и EA си прибира някакви пари от евентуален провал, хем и ти не се увътряш толкова, колкото ако трябваше да си купиш цялостно играта.

Иначе да, за конзоли едва ли ще видим подобни услуги, там едно на ръка, че имаш препродажба на дисковите носители и другото е, че практически няма пиратство. А за мен да теглиш нещо от торент, при все, че ти струва 30 лева с всичките си пачове, оригинално - абсурдно е леко, то с 30 лева от магазина си купуваш храна за 2 дни... евентуално.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл