hategame logo
Kingdoms of Amalur с ремастър
пуснато на 04 юни 2020 от pseto
kingdoms of amalur 1
Kingdoms of Amalur: Reckoning се сдоби с ремастър. Носещ повече от подходящо название - Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning. Играта се появи наскоро в Microsoft Store, като все още липсват ключови подробности като дата на премиера.

Все пак имаме малко скрийншотове, които можете да видите в статията. Обещава се освен по-красива графика и подобрение на някои от механиките на Kingdoms of Amalur: Reckoning.

Що се отнася до самата игра, в момента интелектуалната собственост за нея се притежава от THQ Nordic. Те се сдобиха с Kingdoms of Amalur на търг, откупувайки я от щата Роуд Айлънд. Да, точно така.

Разработчиците 38 Studios ползваха заем от американския щат, за да разработят Kingdoms of Amalur и MMO-то Project Copernicus. Кратко след премиерата на играта, която получи добри отзиви и записа солидни продажби като за нов франчайз, стана ясно, че 38 Studios са останали без пари. Основната причина за това вероятно е била MMO-то, струвало огромни суми.

Самите 38 Studios очакваха нереалистично много продажби от Kingdoms of Amalur, които така и не станаха реалност. След фалита на студиото цялата му интелектуална собственост се държеше от Роуд Айлънд, като бе продадена чак след 6 години през 2018-а на THQ Nordic.

Тази компания от своя страна накупи адски много франчайзи в последните години, за част от които подготви ремастъри. Беше ясно, че и Kingdoms of Amalur ще ги последва – което и се случи.

kingdoms of amalur 2 kingdoms of amalur 3kingdoms of amalur 4

Коментари
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
04 юни 2020
Голяма игра ще падне пак, усещам. Има нещо в тази игра, което ме кара да се в връщам от време на време към нея просто да поразцъкам на воля.
LethianDream avatar
LethianDream
05 юни 2020
Преордер на ден първи. Велика игра за разлика от опикания Уичър. Единственото фентъзи, което ме е разцепвало от кеф.
igra4 avatar
igra4
05 юни 2020
Така е, беше интересна, но ги нямаше дечурлигата, да я хайпват като уичереца.
rosniak avatar
rosniak
05 юни 2020
Бърза проверка на ФАКТИТЕ, казва че:
-The Witcher 2: Assassins of Kings излиза на 17 май, 2011 година. KoA излиза на 7 февруари, 2012. Това са 9-10 месеца да се пренаситиш от 2рият Вещер.
- The Elder Scrolls V: Skyrim, нова част на обичан и установена серия от игри, известни с големият си отворен свят и свбода да правиш и да си развиваш героят както ти душа иска, излиза на 11 ноември 2011. KoA излиза на 7 февруари, 2012. 4 месеца да се наситиш на игра като Skyrim, в това число сложи време да учиш, работиш, семейство, приятели, празници- вероятно е да успееш да се наситиш на Skyrim, но е много по-вероятно да пропуснеш бая от красотите на V-тата част на TES.
- Mass effect 3 излиза на 6 март, 2012, 1 месец след KoA и е завършваща част от приключенията на командир Шепърд. Тоест един нормален индивид няма време да се потопи в света и да отдели нужното време и уважение във всеки един от тези 3 (Mass effect 3, KoA, TesV) гейм вселени и части на игри.
- още 1 ФАКТ- Mass effect 3 и Kingdoms of Amalur:Reckoning са публикувани от EA, така че вината за хайпа, липсата на хайп и изкараването на масивна RPG игра между 2 големи гейм серии, едното от които е финалната част от историята на единият от тези заглавия, си е чисто вина на EA.
А, междудругото Вещерът засяга доста сериозни теми, които НЕ са за деца и които децата няма да разберат. Но силно се съмнявам вие двамцата да вденете нещо от тематиките, засегнати във Вещерът.
Намирането на логика и разум у вас двамата, е напълно случайно!
Така че, по-добре мълчете, когато ФАКТИТЕ (любими на igra4-a) ГОВОРЯТ!!!
Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
05 юни 2020
pepito avatar
pepito
05 юни 2020
цялата визия на КоА е по-скоро детска и анимационна, така, че пдобно изказване е идеотско.
във вещера няма нищо детско, незнам дали е 18+, би трябвало да е, има прекалено много насилие и други нподходящи за деца теми
LethianDream avatar
LethianDream
05 юни 2020
Не можах да разбера каква логика има да сравняваш игри коя кога е излязла. То Кингдъмса е класи на Уичъра и Скайрим за мен, това вече си е до лично усещане, мъчил съм и двете прехвалени игри и няма кеф, няма вътрешно удовлетворение да се смачкаш като си направиш як герой. Мегадървени и двете, да не коментирам, че Уичъра грам не може да го изградиш по различен начин- да бъде воин, да бъде маг, а не да мета бомби като арабски селяк и да събира тревички да прави мазила за мечовете. Една Greed fall е с класи над Уичъра като RPG, имаш различни стилове- шутьор, маг, воин.. Но както каза Играча, всички на клона прехвалиха зловещо Уичъра за сметка на доста много по-стойностни игри, които ще си останат за истинските фенове. За мен Уичъра е като претоплен дюнер на Плиска- първо уж ти е вкусен, а след това корема почва да те боли и ти се сере.. нещо като Макдоналдс, игра за всеки- уж фентъи, уж любовна история, уж Сири, накрая един голям кенеф. А това кое е детско и кое не, няма значение, когато една история е яко разказана и интересна,и най-детска книга като Малкия Принц или Приказките на Оскар Уайлд може да бъде с класи по-интересна от модерните екшъни фентъзи романи-бози, които са еквивалент на Уичъра.
rosniak avatar
rosniak
05 юни 2020
Сравнявам 3 игри от един жанр (fantasy RPG), известен със свободите които дава на играещия, светът, който се гради и събитията, които се изградили този свят преди персонажа и как излизат в рамките на 1 година и за да се потопиш в тези светове изисква време, което не всеки е способен да отдели поради една или друга причина и факта че човек се ПРЕНАСИЩА в един момент и е възможно да пропусне игра от даден жанр, който му харесва или предпочита пред друг. [упоменал съм и ME3, щото е (уж?) RPG, само че sci-fi такова] А щом не си вдянал смисъла на Вещерът няма за какво да говорим повече. А що го сравняваш с храна- това е загадка, която трябва да бъде пручвана и за в бъдеще от учени и историци!
Charcharo avatar
Charcharo
05 юни 2020
Годината е 2020та. След 15 годино, все още не знам какво значи "дървена" за игра. Питам аутистите в Reddit, те за "clunk" и "Jank" говорят, но никога не е нещо обективно и лесно за разбиране.
rosniak avatar
rosniak
05 юни 2020
Нещо, което пропуснах (и се извинявам): Вещерът МОЖЕШ да го построиш по различен начин и различните ефекти, които си избрал да ползваш като активни от дърветата се чувстват различно- ако си вкарал повече точки за алхимия, повече бомби, повече щети от тези бомби и т.н. Ако си вкарал повече точки за атаките с мечове- различни атаки и т.н. Ако го направиш на знаци-пак. И като сложиш сет, който отговаря на това, което си построил като герой- работата заспива. А за това, че Вещерът ползва мечове, бомби, отвари, знаци и т.н., имай напредвид че CDPR ползват една изградена Вселена и я доразгръщат, дообогатяват, доразвиват, а не измислена от вчера за днес. Това че един вещер не може без тези работи (мечове,отвари, бомби), защото Сапковски е написал така Вселената- и съм 100% убеден че на Сапковски не му е хрумвало да мисли "Какво ще си рекат геймърите след 10/15/20/30 години, като напиша и създам така и така светът на Вещерът?".
Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
05 юни 2020
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
05 юни 2020
Lethian,доста хейтърско мнение.Това,че играта не ти е допаднала на теб не означава,че е "прехвалена и опикана".Вече във всеки пост споменаваш Вещера ни в клин ни в ръкав.Обясняваше,че си се изкефил на някаква игрица(която няма нищо общо като жанр),а "не като прехваления Witcher".Не знам какво си се захванал толкова с него.Като не ти харесва не я играй,но не спами под всяка статия.И аз хич не харесвам Skyrim,споменавал съм,че не ми допада,но да виждаш да спамя,че е прехвалена?Не,защото явно грата е добра и хората я харесват.Просто вкус брат няма.Не е въпроса,че си изказал мнение,въпроса е,че ставаш малко като играчкин. Комбата във Вещера е най-слабата част,но не е и супер зле.Тази игра предлага тонове други работи,а както виждам ти въобще не си схванал за какво иде реч.Не се заяждам или нещо,просто тва мрънкане става малко досадно.
Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
05 юни 2020
pepito avatar
pepito
05 юни 2020
таман мислех да я играя пак
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
06 юни 2020
Опикахте още една тема, а?
LethianDream avatar
LethianDream
06 юни 2020
Работата ни е да опикаваме измислени и надценени игри като Уичъра и Скайрим, ще плачкаш ли? Отивай да си четеш Властелина и не се занимавай с лоши хора, които не споделят мнението ти
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
06 юни 2020
Пак не си разбрал.

Опикавате единствения форум наоколо, който все още става за дискусия. Трябва да си наистина много просто парче, за да го правиш.

Но, да, очевидно си едно просто парче, щом не схващаш това. А ако го схващаш и все пак го правиш, значи си "играч левъл" прост.

Все още не мога да реша кое от двете е вярно.

LethianDream avatar
LethianDream
06 юни 2020
Ако искаш всички да харесваме едно и също, значи форумът е друг. А дискусиите се получават чудесно, но явно малко по-резкия стил и език не ти допадат. Лично бих казал, че Псето ми е вдъхновение за езика, едно време и аз бях мил и добър, съгласяващ се с мнозинството. Преди да открия, че мнозинството са ей такива като теб, искащи тишина и спокойствие и никаква друга гледна точка, защото само тяхната е правилната.
nightwarrior avatar
nightwarrior
06 юни 2020
Само да припомня, че не DragonSlayer квича преди седмици и се гонеше потребители, щото имали друго мнение от неговото
Charcharo avatar
Charcharo
07 юни 2020
"измислени"
Всички игри са измислени. Witcher даже е от "по-реалистичните" фентъзита. Но дори игри като GTA или Red Dead са очевидна фикция пълна с невъзможни неща.

И не сте прави Lethian, забележи как примерно Dragon и аз не сме на едно мнение за книгите и игрите и все пак няма драма между нас. Няма нищо лошо да предпочиташ Amalur пред Witchera, просто имай емпатията да разбереш, че другите може и да не са съгласни с теб без да са зли или лъжци.

Пък и... повечето хора тук май се кефят на Amalur тъй че...

Mitko6000 avatar
Mitko6000
07 юни 2020
@Lethian ти май яко си се вкарал във филма. По твоята логика, аз не съм особен фен на GTA и трябва да казвам, че е "опикана" и "прехвалена" поредица, което не мисля, че е вярно. Явно има едно или повече неща, които я правят добра за много хора, но на мен бързо ми омръзва. Никой не ти е казал, че не трябва да имаш мнение и да се съгласяваш с мнозинството. Но има едно нещо наречено "уважаване на чуждо мнение", което май акъла ти не го побира. Единственото нещо, което е опикано или осрано са глупавите ви провокации с играчкин. Ако си изкажеш мнението като нормален човек, ще получиш и нормална дискусия. Но да казваш на някого че е еди какъв си, защото харесва нещо което ти не или обратното, е меко казано детинско и глупаво. Никой няма да те приеме насериозно с тази нагласа. Виж Играчкин. Някой каже ли му нещо негативно за някой Сони ексклузив, почва да подскача и да се заяжда. Пък и не знам дали си му чел простотиите в PC Mania преди няколко години. Абе, излагация с една дума. Затова вземи слез на земята, и започни да си изказваш позицията без да се заяждаш и дискусии пак ще има.
pepito avatar
pepito
08 юни 2020
Малко по-резкия стил? Откога липсата на стил и такт се нарича така, както ти самия се изразяваш идваш тука и опикаваш наоколо целия форум с опиканото си мнение, това е много далеч от стил, чиста пикня е.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл