hategame logo
Клиф Блезински пак ще прави игри
пуснато на 19 август 2019 от pseto
lawbreakers 1
Миналата година Клиф Блезински обяви, че повече няма да прави игри. Това се случи след провала на две поредни заглавия на студиото му Boss Key – LawBreakers и Radical Heights. Тогава дизайнерът, известен като създател на Gears of War серията, каза, че е „приключил с гейм индустрията“ и че една от причините за това е трудното управление на компании в нея.

Но ето, че не отне дълго на Блезински да се върне в нея. В Twitter той споделя, че „в главата му има идея, която не може да излезе от нея“. Блезински добавя, че е смятал, че е наистина приключил – докато мозъкът му не измисля нещо ново.

Научаваме още, че играта „няма да е шибан battle royale”.

Остава обаче въпросът – кой ли ще се довери на Блезински сега? Миналата година имаше информации, че доста разпространители го смятат за неприятна личност, с която да се работи. И негови бивши служители от Boss Key изразиха подобни мнения, особено и когато той обяви, че е „плащал заплатите им месеци след фалита от собствения си джоб“. Което не се оказа истина, а Блезински се оправда, че е ставало дума за хипербола.

Но пък вероятно каквато и игра да пусне той – тя ще е Epic Games Store ексклузив. Както знаем Блезински прекара практически цялата си кариера в компанията и вероятно е в добри отношения с нея и днес.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл