hategame logo
Konami не се отказва от гейм разработката
пуснато на 26 януари 2021 от pseto
konami
По-рано през месеца Konami обяви вътрешно преструктуриране. Японците обявиха, че ще закрият отдел, наричащ се Продуктова дивизия. Неговата функция е била да надзирава гейм разработката, което кара различни медийни издания да предположат, чe Konami се кани да се откаже от правенето на игри.

Случаят обаче е съвсем различен. Да, въпросната дивизия ще бъде закрита. Но това не значи, че Konami ще излезе от гейм бизнеса. В какво тогава се състои ходът?

Продуктовата дивизия на Konami е била свръзката между отделите за разработка и висшия мениджмънт на японската компания. Явно е било преценено, че това посредничество не носи достатъчно положителни резултати. Така отделът бива премахнат, а дивизиите за разработка ще могат да комуникират директно с висшия мениджмънт на Konami.

Определено интересен ход, който явно цели да вдъхне свежест в разпространителя. Който, честно казано, няма с какво да се похвали напоследък. Да, Pro Evolution Soccer започва да набира скорост. Но освен него Konami не са обявили почти нищо ново.

Коментари
LethianDream avatar
LethianDream
27 януари 2021
Жалко! Отдавна трябваше да ги закрият
sauron93 avatar
sauron93
27 януари 2021
Няма как ,те вече обещаха че пес 22 ще е напълно преработен със нов енджин.
pseto avatar
pseto
27 януари 2021
Така е, да пускат новия PES и да убиват глупавата FIFA. Пък после ако щат да фалират.
LethianDream avatar
LethianDream
28 януари 2021
Те обещават всяка година, накрая излиза едно голямо лайно. Не че Фифата е цъфнала и вързала, напротив.. последното издание е тотален шит. Но винаги Fifa>PES поне за мен Но и Коджима като се махна, няма да се учудя Конамито тотално да отебат гейминга след уникални фейлове като MG:Survive.
nightwarrior avatar
nightwarrior
28 януари 2021
Е, то не е обещание. Смисъл официално си минават на Unreal енджина. Те досега ползваха Фокс ако не се лъжа, който пък си е на Коджима и вероятно е свършил договора. Даже излезе някакво промо видео със Old Trafford.

Тоест драстична промяна ще има, дали към по-добро... Засега гадаем.

HighFist avatar
HighFist
28 януари 2021
Konami са добра компания, но в момента са в криза.

Жалко, че разчитат на един PES. Иначе Silent Hill, Castlevaia и т.н.

Едно време правеха и нелоши аркадни игрици, но няма вечени неща. И Sega май не са много по-добре, но не съм ги следил.

nightwarrior avatar
nightwarrior
28 януари 2021
Не, не са. Бяха от добрите, ама от доста време не. То не бяха абсурди кеш грабове (Metal gear survive, Contra Rogue Corps), пачинко машини и тн.

Имат доста читави IP-та и ако запретнат ръкави могат да натоварят интересни неща, но опитват лесния път към парите от доста време (с противоречив успех).

HighFist avatar
HighFist
28 януари 2021
Не се справят много добре като гледам :Д
Rostik79 avatar
Rostik79
28 януари 2021
На мен ми изглежда, че допреди епидемията са имали сериозни печалби от игрални зали, настолни игри, филми, даже казина имали в Невада и са занемарили гейминга.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл