hategame logo
PES 2019 без Шампионска лига
пуснато на 18 април 2018 от pseto
pes 2018 2
От 2008 година насам Pro Evolution Soccer има ексклузивен лиценз за ползване на Шамионската лига – и Konami не пропускат да акцентират силно на него във всяко издание. Но изглежда в PES 2019 ситуацията няма да е такава – футболната игра няма да притежава правата за турнира.

Новината идва от официално съобщение на Konami. Те споделят, че 10-годишната сделка с УЕФА е дошла до своя край, но не разбираме как точно е приключила.

Дали Konami са преценили, че не им се дават пари за лиценза? Или може би УЕФА са поискали по-голяма и непосилна сума? А може би са се намесили и EA с тяхната солидна банкова сметка?

Не става ясно.

Все пак Йонас Лигард, директор по бизнес развитието в Konami споделя, че компанията има планове да залага на други области в PES 2019. Може би режимът myClub, падащ се клонинг на FIFA Ultimate Team?

Всъщност в последните години акцентът на лицензите сякаш намалява. Именно защото болшинството хора и във FIFA играят със своите измислени отбори в Ultimate Team. Може би и Konami са осъзнали, че няма смисъл да се борят с EA на този фронт и е най-добре да залагат само на геймплей.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл