hategame logo
League of Legends с 8 милиона дневни потребители
пуснато на 18 септември 2019 от pseto
league of legends 4
League of Legends скоро ще навърши 10 години. По повод на това разработчиците Riot планират различни празненства, но и обявяват нещо много интересно...

...в момента League of Legends достига 8 милиона потребители едновременно всеки ден! Което прави играта вероятно най-популярната такава в света.

Всъщност е интересно, че конкуренцията е в лицето на Crossfire, изключително популярен в Азия клонинг на Counter-Strike. Неговите разработчици също твърдят, че имат 8 милиона дневни потребители. А при положение, че играта може да се похвали с над 660 милиона акаунта – това е напълно възможно.

Все пак постижението на League of Legends си е повече от сериозно. И далеч по-впечатляващо от това на основния конкурент в лицето на Dota 2, който в рамките на последния месец е записал максимално 827 000 потребители в един момент.

От друга страна при наградни фондове на турнири лидерът се казва Dota 2. Само последният The International имаше награден фонд от 34.3 милиона долара – тотален рекорд за електронните спортове (и изключително високо число за много от традиционните спортни надпревари).

Коментари
toti avatar
toti
19 септември 2019
Пффф таз пък игра кой още я играе...вярно,че имам около 4-5 години в лигата щото беше голяма мания тогава,но в момента е адски скучната,а и направиха много промени които не ми харесаха и й бих шут... за мен лично Dota е най добрата и много по интересната в този жанр...все пак живота ми мина в Dota мале мале сега като се сетя и направо ми се реве...велики времена бяха,жалко че не могат да се върнат...
nightwarrior avatar
nightwarrior
19 септември 2019
Безплатна състезателна игра с нисък праг за влизане и сравнително висок таван на овладяване - няма нищо изненадващо, че се играе здраво. Все пак заедно с Дора 2 и ЦСГО от години държат позиции за най-играните еспортове. Дори до скоро това беше и тройката по наградни фондове, сега Лигата изпадна от топ 3 за сметка на фортнайт.

Като идея ми е любопитна(също и дота 2) жалко че съм тотален шит в мобите.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл