hategame logo
Удрят създателите на League of Legends с глоба от 400 милиона долара
пуснато на 26 януари 2020 от pseto
riot office
В последните години се точи дело срещу Riot, създателите на League of Legends, за негативно отношение към жените в компанията. Всъщност студиото се призна за виновно, като също така сключи споразумение за изплащане на обезщетение от 10 милиона долара на около 1000 жени, които са били част - или в момента са - от Riot.

Но комисия на щата Калифорния е на друго мнение. Тя смята, че обезщетението от 10 милиона долара е прекалено скромно. И прави предложение то да бъде увеличено 40 пъти до 400 милиона долара.

Това би означавало, че средно всяка от жените в Riot ще получи 400 000 долара, вместо 10 000 долара, каквато е сумата при настоящото обезщетение.

Естествено от компанията не са никак доволни от новото отсъждане. Те ще обжалват мярката, надявайки се отново да се стигне до първоначалната сума от 10 милиона в зелено. Вероятно е обаче в крайна сметка обезщетението да е някъде в средата.

Дори и да е нужно да се даде по-високата сума обаче, това едва ли ще навреди толкова сериозно на Riot. League of Legends продължава да е екстремално популярен, като съответно приходите и печалбите са страхотни. А и кой ли знае, може би така компанията ще си научи урока.

Коментари
YavoreVdigniKatoTiZvanya avatar
YavoreVdigniKatoTiZvanya
27 януари 2020
Не е 10k на жена, не забравяй адвокатските хонорари.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл